Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vannak olyan családok, ahol...

Vannak olyan családok, ahol családtagok temetéséről vagy a halottról készültek képek? Nekem nagyon furcsa.

Figyelt kérdés

A tegnapi napon elhalálozott egy rokonunk, akivel nem voltunk közeli kapcsolatban. Az egyik családtag a halála után a kórházi ágyon fényképet készített az elhunytról, és ezt végigküldözgette a családnak.

Ez nekem nagyon bizarr,morbid dolog..egyszerűen nem tudom hova tenni.

Nagyon illetlen dolognak tartom, és nem hiszem, hogy jó dolog ha mindenki így emlékszik rá vissza, főleg nem normális így tudatni valakinek a halálhírét.

Ez csak nekem furcsa, vagy van ahol szokás a halál után fotózni?

#halálhír #családtag halála #halott fotózása
2023. márc. 27. 10:14
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
23%

"Viszont az, hogy magáról a halottról fénykép készül és a hozzátartozó még körbe is küldi közösségi oldalon, azt kifejezetten beteges, perverz dolognak tartom. Én biztos jelentettem is volna az adminnál."

Mondjuk egy szóval nem említette, hogy közösségi oldalon küldi q képet

2023. márc. 27. 11:37
 12/47 anonim ***** válasza:
42%

"De a halottról miért kéne képeket látnia bárkinek is?"

Mert segíthet a gyászban. Segíthet felfogni, hogy meghalt. Mindenki mashogy gyászol.

2023. márc. 27. 11:39
 13/47 anonim ***** válasza:
31%

12-es, oké, ezt még elfogadom.

De az akkortájt született gyereknek 3-5-10 évvel később (vagyis annyi idős gyerekként) nagyon nem kéne látnia a halott rokonáról képet. Ebben nagyon nem értek egyet 8-assal.

2023. márc. 27. 11:49
 14/47 anonim ***** válasza:
78%
Ravatalról, sírról igen, temetésen résztvevőkről, pláne a halottról nem!
2023. márc. 27. 11:50
 15/47 anonim ***** válasza:
23%

13!

Ebben egyet értünk

2023. márc. 27. 11:53
 16/47 Metionin ***** válasza:
37%
Nekünk csak nagyon régi van, ahol asszem dédim van lefotózva a koporsóban illetve olyanok, ahol a halott gyerekek be vannak rakva az élők közé a képre. Ilyen kórházas már csak azért sincs szerintem, mert szegény volt a család és nem volt fényképezőgépe senkinek. De ha lett volna sem valószínű, hogy fotózgatnak. Nálunk temetésen sem volt szokás. Más szokásain nem ítélkezem, ha nekik így jó, akkor oké.
2023. márc. 27. 11:56
 17/47 anonim ***** válasza:
26%
Én nem fotóznék, de ha másnak így könnyebb, tegye.
2023. márc. 27. 12:07
 18/47 anonim ***** válasza:
81%

Roppant érdekes kérdés, főleg, hogy a gyászhoz kötődő, ezért nem is lehet ítélkezni, hogy jó vagy rossz dolog fényképezni a halottat.

Az adott kornak mindig van egy szokása, "divatja", mert pl. 100 éve pont, hogy halottként fotózás volt nagy "divat", erről szól egy 3 éve bemutatott (és díjakat nyert) magyar horrorfilm is, a Post mortem. Egy fényképész a főszereplő, aki az influenza járvány kellős közepén az elhunyt családtagokkal kiegészülve készít családi fotókat. Hátborzongató egy 21. századi embernek az, ami akkor teljesen természetes volt.

[link]

2023. márc. 27. 12:15
 19/47 Kései Sirató ***** válasza:
56%

Vannak, igen vannak, ez csak neked furcsa, kérdező.

Erdélyben minden temetést videóra is vesznek, hogy megnézhesse, aki nem tudott eljönni.

2023. márc. 27. 12:20
 20/47 anonim ***** válasza:
72%

18-as, ezt már mástól is hallottam, de kizárólag itt a gyakorin, hogy elhunyt családtagokat beültettek az élők közé és úgy csináltak fotókat.

Hangsúlyozom: 50 éves vagyok, és soha sehol máshol nem hallottam ilyet, csak a gyakorin.

Úgyhogy nem tudom, hol és kiknek volt ez természetes, de hogy a mi vidékünkön és a magam rokonságában soha senki nem csinált ilyet, az holtbiztos.

Szerintem maximum speciális, zárt szocio-kulturális közegben fordulhatott elő ilyesmi, és az illetők ki se látnak belőle, nem tudják elképzelni, hogy máshol ez régen is ugyanolyan bizarr lett volna, mint nekem most.

2023. márc. 27. 12:25
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!