Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vannak olyan családok, ahol...

Vannak olyan családok, ahol családtagok temetéséről vagy a halottról készültek képek? Nekem nagyon furcsa.

Figyelt kérdés

A tegnapi napon elhalálozott egy rokonunk, akivel nem voltunk közeli kapcsolatban. Az egyik családtag a halála után a kórházi ágyon fényképet készített az elhunytról, és ezt végigküldözgette a családnak.

Ez nekem nagyon bizarr,morbid dolog..egyszerűen nem tudom hova tenni.

Nagyon illetlen dolognak tartom, és nem hiszem, hogy jó dolog ha mindenki így emlékszik rá vissza, főleg nem normális így tudatni valakinek a halálhírét.

Ez csak nekem furcsa, vagy van ahol szokás a halál után fotózni?

#halálhír #családtag halála #halott fotózása
2023. márc. 27. 10:14
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
78%
Vagyis 1. osztályban, 3.osztályban és ballagáskor. Ez 3 fénykép általánosból.
2023. márc. 27. 15:30
 32/47 anonim ***** válasza:
78%

"Általánosból az amit az iskola készített tehát első osztályban és ballagáskor."

Én már ezt se értem.

Nálunk minden évben volt iskolában, sőt még óvodában is csop.kép.

29-es vagyok ismét.

2023. márc. 27. 15:31
 33/47 anonim ***** válasza:
71%
Elég morbid.
2023. márc. 27. 16:23
 34/47 anonim ***** válasza:
88%
Én kiakadnék ha beteg, halott állapotomban fényképeznének le például a kórházban. Van erre egy mód hogy előkészítik a halottat, szépen ravatalba, ha valaki még emberi állapotában hal meg. Úgy még elfogadott dolog a fényképezés, mert meg van tisztelve a halott hogy rendbe rakták. Viszont akinél durva testi elváltozások vannak, szerintem nem etikus. Ráadásul messengeren küldözgetni is morbid. A temetésről meg mindig készítettek képeket, azt küldeném is üzenetben.
2023. márc. 27. 16:37
 35/47 Metionin ***** válasza:
87%
Hát gyerekek, aki ismer, az tudja, hogy nem riadok meg morbid dolgoktól de eléggé gáznak érezném, ha valamelyik rokonom messengeren dobna egy képet a halott nagyanyámról a kórházi ágyán. Pedig korábban írtam, hogy van egy élő és halott gyerekeket is ábrázoló képe a családomnak még régről de annál csak meglepett, amikor mondták, hogy mi a helyzet. Ott értettem az indokot de ennél a kórházasnál valahogy fura, nem is maga a kép készítése, hanem hogy úgy dobja szét messengeren, mintha a nyaralásáról lőtt volna egy képet.
2023. márc. 27. 16:44
 36/47 anonim ***** válasza:
85%
Nálunk szokás.A koporsoban a halottrol,a sirról.
2023. márc. 27. 19:04
 37/47 anonim ***** válasza:
78%
32. Megkérdeztem anyámat és jól emlékeztem. Csak 1.es 8. osztályban készített az iskola képeket. A középső kép az igazolványkép volt a bérletemben. Szóval szerintem ez nagyon iskolafüggő volt.
2023. márc. 27. 19:07
 38/47 anonim ***** válasza:
51%

37-es, megkérdezhetem, te melyik városban jártál óvodába és iskolába? Mert csak területi különbséget tudok elképzelni, bár még azon is csodálkozom. Hiszen ha 1978-as születésű vagy, te már a rendszerváltás után fejezted be az általánost. Mi sem voltunk gazdagok, de nekem már 1988-ban, a világútlevél bevezetésekor apámétól független, saját fényképezőgépem volt. Ez már egy igazi, komoly fényképezőgép volt, mert előtte volt egy klasszikus gyerekfényképezőgépem, már azzal is lelkesen csettintgettem nyaralásokon az 1980-as évek közepén. És használható képek készültek vele.

Én Győrben, egy szokványos állami óvodába és általános iskolába jártam. Szerintem ebben a városban mindenütt évente készültek minden óvodában és általános iskolában fényképek.

2023. márc. 27. 19:22
 39/47 anonim ***** válasza:
69%
Nagyszüleim mindkét temetését végigfotózta apám egyik testvére. Lefotózta a halottat, a virágokat, a síró családtagokat, mindenkit. Már akkor is forgott tőle a gyomrom, megkértem, hogy a halott mamámat, meg amin mi is rajta vagyunk, azokat törölje ki. Nem is értette, hogy mi ezzel a probléma. A maradék fotókat aztán feltette facebookra. Szerintem is rohadtul beteg, az még betegebb, hogy úgy tűnik, tényleg velem van a baj, és csak részvétnyilvánító kommentek érkeztek, senki nem hívta ki, hogy "hallod, Jóska, ez talán nem idevaló". De hogy a tag a saját síró, gyászoló lányának az arcát feltette. A saját halott anyját is kitette volna, ha én nem töröltetem ki vele.
2023. márc. 27. 19:43
 40/47 Metionin ***** válasza:
78%
38. Na én meg 1990-es vagyok és gimis koromban kaptunk valahonnan egy használt fényképezőgépet, addig nekünk sem volt, mert nem telt rá. Anyámék az első 3 születésnapomon fényképészt hívtak, emellett baba koromban valami random ismerős pasassal csináltattak pucér képet, az no komment de valamiért az akkor szokás volt. Oviban jöttek minden évben ilyen jelmezes fotósok, akik beöltöztettek minket és úgy fotóztak, az iskolában pedig elsőben volt egy ilyen padban ülős "iskolás lettem" fotózás, majd nyolcadikban a tabló. Közte a szülők szerveztek fotózásokat, így az az adott osztálytól és az odajárók szüleitől függött, hogy melyik osztálynak milyen időközönként van osztályképe, nekünk azt hiszem ötödikben volt csak, míg a párhuzamosba járó barátnőmék osztályáról minden évben csináltak. Szabolcs megye szegényebb részén, állami intézményekbe jártam.
2023. márc. 27. 21:24
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!