Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vannak olyan családok, ahol...

Vannak olyan családok, ahol családtagok temetéséről vagy a halottról készültek képek? Nekem nagyon furcsa.

Figyelt kérdés

A tegnapi napon elhalálozott egy rokonunk, akivel nem voltunk közeli kapcsolatban. Az egyik családtag a halála után a kórházi ágyon fényképet készített az elhunytról, és ezt végigküldözgette a családnak.

Ez nekem nagyon bizarr,morbid dolog..egyszerűen nem tudom hova tenni.

Nagyon illetlen dolognak tartom, és nem hiszem, hogy jó dolog ha mindenki így emlékszik rá vissza, főleg nem normális így tudatni valakinek a halálhírét.

Ez csak nekem furcsa, vagy van ahol szokás a halál után fotózni?

#halálhír #családtag halála #halott fotózása
2023. márc. 27. 10:14
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
82%
Nálunk magát a szertartást vagy a halottat nem volt szokás fotózni, viszont temetés után mindig készült csoportkép a megjelent rokonokról, mert csak ilyen alkalmakkor találkozik a család, így lehet nyomon követni az idő múlását.
2023. márc. 27. 21:27
 42/47 anonim ***** válasza:
86%

Bármilyen bizarr, volt idő, mikor kifejezetten sok kép készült halott családtagokról. Ráadásul többnyire beállított képek, sokszor a családtagokkal közös kép. Ehhez képest egy kórházban vagy a ravatalon készült fotó tulajdonképpen semmiség.

Keress rá a post mortem fotográfia kifejezésre. Meg fogsz döbbenni.

2023. márc. 27. 21:35
 43/47 anonim ***** válasza:
86%
42. Pont ezt tárgyaltuk korábban
2023. márc. 27. 21:59
 44/47 anonim ***** válasza:
72%
Testvéremnél volt majd egy évig egy külső merevlemezem, úgy adta vissza, hogy egy komplett fotósorozat volt a barátnője nagyapjának a temetéséről. Értsd közeli képek a hulláról, koporsóról, család plusz a halott. Szerintem ez rohadt morbid és kiborító. Mikor a mappát kitöröltem, mert kényelmetlenül éreztem magam, hogy ilyen tartalom van a merevlemezen még nekik állt feljebb, hogy az utolsó emléküket kitöröltem. Nem bántam meg. Szerintem beteg dolog temetésről ilyen részletes dokut csinálni.
2023. márc. 28. 00:17
 45/47 Kései Sirató ***** válasza:
87%
Sok országban szokás.
2023. márc. 28. 08:23
 46/47 anonim válasza:
72%

Szerintem is ez nagyon bizarr, és lehet megköveztek, de nekem annyira halott gyalázásnak tűnik. Persze régebben szokás volt, párom is mesélte hogy régebben a nagyszüleiről és egyéb rokonok temetéseiről is készült kép akár a nyitott koporsót is megörökítették.

Mára már azokat a képeket elégették, mesélte hogy ijesztő volt látni.

2023. márc. 28. 12:27
 47/47 anonim ***** válasza:
86%

Nekem a legnagyobb problémám ezzel az, hogy nem azért készítik, hogy privát maradjon. Ha valakinek jól esik lefotózni dolgokat a temetésen, és így dolgozza fel, vagy emlékezni akar később, hát egészségére, arra egy szavam nem lenne.

A probléma az, hogy ezek az emberek nagyrészt nem ismerik a nyilvánosság és a magánélet közti határt, pontosan tudom, hogy ha egy rokonom minden reggel befotózza és kiteszi a reggelijét, mert elhiszi, hogy az ő tyúkszaros élete bárkit is érdekel, akkor ezt is ki fogja pakolni. Láttam már másoktól is temetés/halott fotókat, de olyat is, aki a háromperces, még mosdatlan, az anyja mellkasán kulimászba borított, lila csecsemőjéről érezte úgy, hogy ezt a világnak látni kell. Oké, értem, egy intim pillanat. Rendben is van, ha megörökíted - magatoknak. De könyörgöm, miért kell megalázni a másikat azzal, hogy 3 perce van a napvilágon, szó szerint örül, hogy él, még a köldökzsinórról se vágták le, ráadásul meztelen, és fotózod le és teszed ki a világhálóra. És ezen nem illik felháborodni, ezalá azt illik kommentelni, hogy "gratulálok", a gyászolókról, halottakról készült fotó alá meg azt, hogy "részvétem", és lefogadom, hogy az ilyeneket posztoló illetők iszonyatosan ki lennének akadva, ha leforgatnának otthon egy aktust saját kedvtelésükre, és a párjuk azt kitenné, pedig ugyanaz a dolog, ugyanúgy természetes, ugyanúgy az élet része, ugyanúgy egy intim pillanat... és ugyanúgy nem tartozik a résztvevőkön kívül senki másra.

2023. márc. 29. 01:03
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!