Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Öregek otthonába vonulnál...

Öregek otthonába vonulnál vagy inkább otthon magányosan küszködnél majd?

Figyelt kérdés

..majd ha olyan idős leszel, hogy nem bírsz mindent magad megcsinálni, és akár fizikailag, akár egészségileg elkélne már valakitől a segítség/felügyelet akár ápolás.

+Ja és tételezzük fel, hogy a házastársad vagy párod nem él már, ő már nem segíthet.

Akkor mit tennél, irány az otthonba? Vagy bírod, amíg bírod egyedül? Vagy lesz annyi pénzed, hogy fogadj magad mellé valakit, aki ellát?

2023. márc. 17. 08:37
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem tudjátok, hogy idősek otthonában lehet háziállatot tartani? Kiskutyát, macskát.
2023. márc. 17. 15:36
 42/57 anonim ***** válasza:
100%

Azt kevesen tudják, hogy a bekerülés előtt van mód olyan szerződést kötni, hogy X éven belül időarányosan visszajár az apartman ára. Érdeklődésemre nálam a 70 évemmel ezt 3 évben szabták meg, láthatóan az életkor függvénye.

Másutt lehetnek mások a kondíciók, különösen egy 80 éves esetén. Nyilván, hogy 1 évért, vagy 1 hétért nem jogos a 15-20 millió és ennyi idősen már akár napokban lehet számítani az életet.

Csak ezt nem propagálják és ha az ember nem kérdez rá, akkor nem mondják.

Én is úgy hallottam valakitől és amikor az otthonnál rákérdeztem, akkor mintha a fogukat húzták volna, úgy közölték, hogy igen ez így van.

Sőt, akitől 7 éve a házat vettük, az is öregotthonba ment, ott még 3 hónap próbaidő is volt.

Mindenre, (próbaidő, visszatérítés) rá kell kérdezni, esetleg ha van mód, akkor a lakókkal elbeszélgetni, sok hasznos dolgot meg lehet tudni!

2023. márc. 17. 15:38
 43/57 anonim ***** válasza:
100%

42-es vagyok az első mondatom így hangzik helyesen:

"Azt kevesen tudják, hogy a bekerülés előtt van mód olyan szerződést kötni, hogy X éven belül időarányosan visszajár az apartman ára, ELHALÁLOZÁS ESETÉN, az örökösöknek."

2023. márc. 17. 15:40
 44/57 anonim ***** válasza:
100%

42-es, köszönöm, ez hasznos infó.

(40-es vagyok).

2023. márc. 17. 15:42
 45/57 anonim ***** válasza:
100%

Nem jellemző, de már olvastam ilyen hirdetést is, csak már nem tudom melyiknél.

Mintha a gyömrői Harmónia otthon lett volna, de nem esküszöm meg rá.

[link]

De biztos, hogy van ilyen, csak gondolom nagyon-nagyon drágán, mert mi van, ha a lakó (vagy lakók) ágynak esik, ki eteti, sétáltatja a kutyusát?

Erre kell egy külön személyzet, különösen, ha többen mennek be házi kedvenccel.

2023. márc. 17. 15:48
 46/57 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szívesen!:)

2023. márc. 17. 15:55
 47/57 anonim ***** válasza:
100%

Igen a gyömrői az az otthon, most beleolvastam a főoldalon.

Idézem:

"Magyarországon egyedüliként itt együtt élhet kutyájával, macskájával - és máris otthonos a kis lakás."

2023. márc. 17. 16:03
 48/57 anonim ***** válasza:
100%
Kizárt, hogy a gyerekemet terheljem ezzel.
2023. márc. 17. 17:30
 49/57 anonim ***** válasza:
77%
Ha vén trotty leszek veszek egy motort és bejárom Európát...
2023. márc. 18. 08:12
 50/57 anonim ***** válasza:
100%

Hát amíg bírom itthon leszek a kertesben.

Vagy ha a gyermekemmel jó a kapcsolat lesz, és a menyecskémmel is, akkor egy többgenerációs házban ellakhatnánk, ên introvertált vagyok úgyhogy nem sok vizet fogok zavarni.

Ha pedig úgy van egy jobb minőségű otthonban ellaknék.

Vagy még egy opció, volt egy bácsi aki görögországba költözött, oda utaltatta a nyugdíját. A tengerparton lakott a falu szélén a kunyhóban 🤣 de ez már szélsőséges eset :)

29N

2023. márc. 18. 11:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!