Külföldön élők, nem hiányzik a családotok, az “otthon”? Hogy bírkóztok vele?
Van aki sosem tud megbirkozni vele, masnak fel se tűnik.
Meg gondolj bele, amugy se laktal volna a szülői házban mig a vilag nem?
Mi is majdnem 6 évig laktunk Németországban, de sosem szerettük meg. Itthon a család, a régi barátok, egyszerűen nem ugyanolyan évente 3-szor találkozni, mint heti 1-szer.
Hazaköltöztünk.
Az elején megviselt. Aztán alkalmazkodtam. Aztán voltak megint nehéz időszakok amikor "hazavágytam".
De időközben elmúlt a rózsaszín köd. Mostmár látom a problémákat is. Mert bizony, vannak. Lehet, hogy ha karácsonyra elmegyek 4 napra, akkor nem tűnik fel, de ha tartósan vagyok ott, akkor egész egyszerűen anyámmal nem jövök ki jól. Ahogy idegörlő a demens nagymamámnak minden egyes nap ugyanazt elmagyarázni a facebookkal kapcsolatban (függő, szóval elvenni tőle nem tudnánk a tabletet, de használni nem tudja és szétspameli). Nehéz elviselni a konok személyiségű nagyapámat aki mióta meghalt a felesége még rosszindulatúbb és makacsabb lett.
Nehéz elviselni a szomszédokat, akikről nem tudsz semmit, de a falu pletykása miatt ők mindent tudnak rólad.
Nehéz az otthoni "szabályoknak" megfelelni. Nem végezhetek házimunkát, mert anyámmal másképp csináljuk a dolgokat és nem bírnánk egymás végeredményét elviselni. Ahogy már az is távol áll tőlem, hogy ha későn érek haza akkor csak halkan, lábujjhegyen menjek fel a lépcsőn.
Úgyhogy amint ráeszméltem, hogy a szüleim házában nem jobb, már nem is hiányzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!