Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Külföldön élők, nem hiányzik...

Külföldön élők, nem hiányzik a családotok, az “otthon”? Hogy bírkóztok vele?

Figyelt kérdés
20 éves nő vagyok és már 4 hónapot külföldön éltem (Törökország), nemrég jöttem haza egy kis időre, nagyon hiányzott már anyám. Eleinte jól viseltem, kb 2.,3. Hónap után kezdett jobban hiányozni a család, többet is telefonáltam haza. Viszont most hogy itthon vagyok, nagyon hiányzik Törökország és az ottani barátok, ismerősök. Nemsokára megyek vissza, vajon akkor már könnyebb lesz? Vagy a “honvágy” örökös dolog? Tulajdonképpen nem az ország hiányzik, hanem a házunk, az anyukám
2023. jan. 18. 14:03
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
89%

Nekem Magyarország semennyire nem hiányzik 3 éve elköltöztem Németországba és köszönöm nagyon jól meg vagyok velem van a családom anyukámal míg Magyarországon laktam is telefonon beszéltem mert rengeteget dolgoztam nagyon kevés pénzért .

Barátaimat sem látam annyit mert sokat dolgoztam.

Most évente 3 napra megyek Magyarországra és beszélgetek anyukámal visszek neki ajándékot és pénzt is mindig adok neki ilyenkor.

Barátaim is kapnak ajándékot

És jókat beszélgetek velük ilyenkor.

Barátaimal Facebookon is szoktam beszélgetni.

2023. jan. 18. 16:57
 22/33 anonim ***** válasza:
93%
Németországban hol? Én délnyugaton éltem.
2023. jan. 18. 17:30
 23/33 anonim ***** válasza:
93%

Bocsánat, hogy nem teljesen a kérdésre válaszolok. Mi is éltünk külföldön, aztán hazaköltöztünk, mert itt megvan igazából mindenünk, kivéve a normális emberi kapcsolatok.

Vágyunk újra kimenni, és gondoltam Törökországra. Van kedved írni arról, hogy milyen ott kint az élet? Mit dolgozol, hogy kerültél ki stb. Tanulom a nyelvet, az angol persze jobban megy.

Ha van kedved, írj privátban.

2023. jan. 18. 17:31
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Unokabátyám Svájcban élt, ott is nősült, gyerekei születtek. Élete végéig honvágya volt. Sajnos én is ilyen vagyok, akármilyen jól érzem magam, kb. egy hét után már honvágyam van.
2023. jan. 18. 17:46
 25/33 anonim ***** válasza:
91%

A honvágy egy trükkös szó, mert mindenki mást ért alatta, és sokan nem "pozitív hiányt" értenek (hiányoznak a barátok/a kaja/a közeg/stb.), hanem egy saját, negatív hiányosságot, mégpedig közvetlenül vagy közvetetten azt, hogy nem beszélik a nyelvet és nem tudnak integrálódni. Mint ahogy sokan említik, hogy hát egyedül vannak kint... ja, ha az ember mondjuk beszéli a nyelvet, akkor egyből tud barátkozni, ismerkedni. Aki meg nem hajlandó nyelvet tanulni, annak kár volt kimenni.

Én Németországban élek, és ahogy találkozok magyarokkal, látom is, hogy azok vannak a leginkább "meglőve" különböző szempontokból, akik képtelenek alkalmazkodni. Nekik számít, hogy magyarul beszélő orvost találjanak, és hogy ne kelljen túl messzire költözni tőle, simán benne ragadnak olyan munkakörülményekben, amiket épeszű ember már rég ott hagyott volna. Vagy mert épp a munkahelyén elfogadják, hogy összesen 2 szót tud németül és azt is rosszul, máshol meg mondjuk elvárnák, hogy legalább a munkához szükséges dolgokat ki tudja fejezni.

Egyébként, kérdező, ha Magyarországon laknál is le kellene válj anyukádról előbb vagy utóbb. Már gyakorlatilag felnőtt vagy, ez vele jár. Szóval emiatt ne idegeskedj, majd szépen megszokod, hogy most már nem anyukád háza az otthonod.

2023. jan. 18. 17:55
 26/33 anonim válasza:
82%
en nekem sem hianyzott senki es semmi 22 ev alatt egyszer voltam otthon mega repulojegy is draga meg felesleges hazamennem es itt talaltam otthonra de az nem azt jelenti nem megyek vissza sose ha lesz csaladom azokkal lehet hazamegyek veszprembe ott tudok olcson venni lakast ismerem a polgarmestert jo baratom egy lakast biztos intez nekem nem ingyen persze egy onkormanyzatit aztan utanna erdely az az igazan jo hely...
2023. jan. 18. 19:32
 27/33 anonim ***** válasza:
92%
Ha rajtam mulana mindenkit költöztetnék ki családból, sokkal jobb lenne, elhet egyszer össze is jön.
2023. jan. 19. 00:37
 28/33 anonim ***** válasza:
91%

25 vålaszolo érdekes nekem magyar håziorvosom van ,de vannak nėmet barátaim is,németül probálok megtanulni ,elköltözni a mostani bėrelt lakásunkbol nem akkarunk mert csak drágábba tudnánk .

ja és egy fontos dolog nekem nincs honvágyam nem hiányzik magyarország ,ellenben magyarorszågon vagyok hiånyzik 3 nap után a németorszågi otthonom stb.

baråtaimat ide varázsolnám viszont ,lehet hogy talån egyszer sikerül.anyukåmnak meg most többet tudok segiteni innen mint magyarorszågon. pėnzel .

2023. jan. 19. 06:41
 29/33 anonim ***** válasza:
82%

Én mondjuk okkal költöztem 1300 km-re a családomtól, szóval nem, nem hiányzik.

Így is két mp alatt felcs.sznek az okoskodásukkal.

2023. jan. 19. 08:29
 30/33 anonim ***** válasza:
91%
nem hiányzik.3 havonta járok haza, akkor találkozok azokkal, akik számítanak (család, pár barát). Nekem mondjuk annyiban más, hogy az ország nyelvét nagyon régóta beszéltem a költözésnél+ a nem turista részeket is megismertem, mielőtt kijöttem, tehát nagyon sok újjal nem találkoztam
2023. jan. 19. 08:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!