Külföldön élők, nem hiányzik a családotok, az “otthon”? Hogy bírkóztok vele?
25
Én folyékonyan beszélek németül, C1-es nyelvvizsgám van, ahogyan férjemnek is. Haza jöttünk 8 év után, mert honvágyunk volt.
Sőt, a hideg kirázott minket ott a magyaroktól, akiket csak a magyar társaság, magyar szó érdekelt, mert nem akartak németül beszélgetni, barátkozni a németekkel. A hideg kiráz a mai napig a magányos magyaroktól, akik lépten nyomon, facebookon, munkahelyen, Kauflandban csak zaklatját egymást, mert "kell a magyar barát".
Miért, könyörgöm, miért? Ha annyira integrálódsz és annyira jó minden, meg nem hiányzik semmi, akkor keress külföldi barátokat.
Nekem nagyon jó volt Németországban. Minden jobb volt. Ismerkedtünk is, minden munkatrásunknál voltunk szinte. Nem is gyárban dolgoztunk. Mégis haza jöttünk, mert nekünk itt jobb. :)
Ennyire egyszerű. Nem kell elhinni, ha nem akarjátok persze.
USA-ba koltoztem 5 eve. Eleinte nem is volt honvagyam, de a legutobbi latogatas ota ugy erzem hogy jo lenne ujra ott lenni ahol felnottem.
En nem tudok evente 2szer hazamenni, jo esetben evente egyszer bar miota kint vagyok azota 2szer sikerult csak mert a covid kozbeszolt.
Nem a szuleim haza hianyzik mert az nem olyan kenyelmes mint a mi hazunk itt kint. Hanem a rokonok, baratok ismerosok, az anyanyelvem, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!