Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Külföldön élők, nem hiányzik...

Külföldön élők, nem hiányzik a családotok, az “otthon”? Hogy bírkóztok vele?

Figyelt kérdés
20 éves nő vagyok és már 4 hónapot külföldön éltem (Törökország), nemrég jöttem haza egy kis időre, nagyon hiányzott már anyám. Eleinte jól viseltem, kb 2.,3. Hónap után kezdett jobban hiányozni a család, többet is telefonáltam haza. Viszont most hogy itthon vagyok, nagyon hiányzik Törökország és az ottani barátok, ismerősök. Nemsokára megyek vissza, vajon akkor már könnyebb lesz? Vagy a “honvágy” örökös dolog? Tulajdonképpen nem az ország hiányzik, hanem a házunk, az anyukám
2023. jan. 18. 14:03
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
73%
8 vannak olyanok akik szenvedni szeretnek, ezért visszasírják a nyomort, mert képtelenek a jólétet feldolgozni.
2023. jan. 18. 15:09
 12/33 anonim ***** válasza:
92%
#11 Ahogy a #8 előtti válaszomban írtam, kinek mi. Én boldog vagyok itthon. Rühellem a rendszert, mint a sz*rt, de szerencsére semmilyen rendszertől nem függ sem a megélhetésem, sem az időbeosztásom. Cserébe csak olyan nyelvet beszélek, ahol nem sikerült külföldi lehetőséget megkaparintani, de még ha olyan helyen is vagyok, ahol beszélem a helyi nyelvet, nem érzem jól magam egy hétnél tovább. Ezt embere válogatja. Rengetegen vannak, akik boldogok külföldön, rengetegen, akik boldogok más nemzetiségű házastárssal, én nem tartozom közéjük. A legfontosabb, hogy mindenki tudja magáról, neki mi a jó. :) Nekem hosszú terápia után pszichológus mondta, hogy egyszerűen nem lehet mit tenni az orvosok által sem értett testi tüneteimmel meg dolgaimmal, mint hazaköltözni, amióta itthon vagyok, jól vagyok.
2023. jan. 18. 15:15
 13/33 anonim ***** válasza:
93%
4 hónap az azért baromira nem sok, hogy ott bármi tartósan kialakuljon! Az első félév a rózsaszín köd, utána jönnek a kultúrális bukkanók, ami másképp működik, mint otthon. Hogy ki hogy kerekedik felül rajta, vagy nem, egyén függvénye. Valaki a pl. svájci kiszámíthatósághoz tudott könnyen hozzászokni,más meg attól kap idegrohamot, nem vagyunk egyformák. Nagyon nagy önismeret kell, hogy tudd, mik számodra a kardinális kérdések, amik kint felmerülhetnek és hogy esetleg hol tudod külföldön elképzelni az életedet. Amúgy Törökországon belül hova költöztél? Elvileg vallásosság terén az is sokat nyom a latba.
2023. jan. 18. 15:20
 14/33 anonim ***** válasza:
95%
A család nem hiányzik, nem tartom velük a kapcsolatot, anyám meghalt, csak apámmal szoktam néha beszélgetni neten. Maga az ország szokott hiányozni néha, a magyar dolgok, ételek, édességek, stb. De az is kibírható.
2023. jan. 18. 15:23
 15/33 anonim ***** válasza:
94%
#14 Kicsit off, de ha van a környékeden lengyel bolt, az majdnem visszahozza a magyar dolgokat. :) :)
2023. jan. 18. 15:25
 16/33 anonim ***** válasza:
86%
A családom az a férjem és a gyerekem, az otthonom pedig az, ahol ők vannak.
2023. jan. 18. 15:40
 17/33 anonim ***** válasza:
95%

12. "Nekem hosszú terápia után pszichológus mondta, hogy egyszerűen nem lehet mit tenni az orvosok által sem értett testi tüneteimmel meg dolgaimmal, mint hazaköltözni, amióta itthon vagyok, jól vagyok."

9 vagyok. Nekem is iylen tüneteim vannak, amiket az orvosok sem értenek. Csak én fordítva vagyok: külföldön semmi bajom nem volt és utazáskor is varázsütésszerűen elmúlik.. Itthon meg minden bajom van. Köszönöm a kulcsot, nem raktam össze korábban :)

2023. jan. 18. 15:42
 18/33 anonim ***** válasza:
92%
#17 Attól is függ, milyen tünet. Nekem az ekcémám szokott a stresszalapú lenni, külföldön viszont minden reggel hánytam úgy, hogy kétnaponta egyszer ettem. Nyilván a covid meg magánéleti problémák is közrejátszottak, amit esélyem sem volt mindenkitől távol feldolgozni.
2023. jan. 18. 15:44
 19/33 anonim ***** válasza:
68%
Nincs az a külföldi fizetés, ami az itthoni barátokat pótolni tudná. Cseszhetem a pénzt, ha meló után nincs kivel meginni egy sört. Inkább szerényebben, de itthon.
2023. jan. 18. 16:30
 20/33 anonim ***** válasza:
86%

Nem értem, miért van bárki is lepontozva.

De hogy főleg csak azok, aki vissza jöttek Mo.-ra? :D

Mi bajotok van nektek? Nem értem miért keserű nektek, ha valakinek itt is jó.

2023. jan. 18. 16:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!