Külföldön élők, nem hiányzik a családotok, az “otthon”? Hogy bírkóztok vele?
Figyelt kérdés
20 éves nő vagyok és már 4 hónapot külföldön éltem (Törökország), nemrég jöttem haza egy kis időre, nagyon hiányzott már anyám. Eleinte jól viseltem, kb 2.,3. Hónap után kezdett jobban hiányozni a család, többet is telefonáltam haza. Viszont most hogy itthon vagyok, nagyon hiányzik Törökország és az ottani barátok, ismerősök. Nemsokára megyek vissza, vajon akkor már könnyebb lesz? Vagy a “honvágy” örökös dolog? Tulajdonképpen nem az ország hiányzik, hanem a házunk, az anyukám2023. jan. 18. 14:03
11/33 anonim válasza:
8 vannak olyanok akik szenvedni szeretnek, ezért visszasírják a nyomort, mert képtelenek a jólétet feldolgozni.
12/33 anonim válasza:
#11 Ahogy a #8 előtti válaszomban írtam, kinek mi. Én boldog vagyok itthon. Rühellem a rendszert, mint a sz*rt, de szerencsére semmilyen rendszertől nem függ sem a megélhetésem, sem az időbeosztásom. Cserébe csak olyan nyelvet beszélek, ahol nem sikerült külföldi lehetőséget megkaparintani, de még ha olyan helyen is vagyok, ahol beszélem a helyi nyelvet, nem érzem jól magam egy hétnél tovább. Ezt embere válogatja. Rengetegen vannak, akik boldogok külföldön, rengetegen, akik boldogok más nemzetiségű házastárssal, én nem tartozom közéjük. A legfontosabb, hogy mindenki tudja magáról, neki mi a jó. :) Nekem hosszú terápia után pszichológus mondta, hogy egyszerűen nem lehet mit tenni az orvosok által sem értett testi tüneteimmel meg dolgaimmal, mint hazaköltözni, amióta itthon vagyok, jól vagyok.
13/33 anonim válasza:
4 hónap az azért baromira nem sok, hogy ott bármi tartósan kialakuljon! Az első félév a rózsaszín köd, utána jönnek a kultúrális bukkanók, ami másképp működik, mint otthon. Hogy ki hogy kerekedik felül rajta, vagy nem, egyén függvénye. Valaki a pl. svájci kiszámíthatósághoz tudott könnyen hozzászokni,más meg attól kap idegrohamot, nem vagyunk egyformák. Nagyon nagy önismeret kell, hogy tudd, mik számodra a kardinális kérdések, amik kint felmerülhetnek és hogy esetleg hol tudod külföldön elképzelni az életedet. Amúgy Törökországon belül hova költöztél? Elvileg vallásosság terén az is sokat nyom a latba.
14/33 anonim válasza:
A család nem hiányzik, nem tartom velük a kapcsolatot, anyám meghalt, csak apámmal szoktam néha beszélgetni neten. Maga az ország szokott hiányozni néha, a magyar dolgok, ételek, édességek, stb. De az is kibírható.
15/33 anonim válasza:
#14 Kicsit off, de ha van a környékeden lengyel bolt, az majdnem visszahozza a magyar dolgokat. :) :)
16/33 anonim válasza:
A családom az a férjem és a gyerekem, az otthonom pedig az, ahol ők vannak.
17/33 anonim válasza:
12. "Nekem hosszú terápia után pszichológus mondta, hogy egyszerűen nem lehet mit tenni az orvosok által sem értett testi tüneteimmel meg dolgaimmal, mint hazaköltözni, amióta itthon vagyok, jól vagyok."
9 vagyok. Nekem is iylen tüneteim vannak, amiket az orvosok sem értenek. Csak én fordítva vagyok: külföldön semmi bajom nem volt és utazáskor is varázsütésszerűen elmúlik.. Itthon meg minden bajom van. Köszönöm a kulcsot, nem raktam össze korábban :)
18/33 anonim válasza:
#17 Attól is függ, milyen tünet. Nekem az ekcémám szokott a stresszalapú lenni, külföldön viszont minden reggel hánytam úgy, hogy kétnaponta egyszer ettem. Nyilván a covid meg magánéleti problémák is közrejátszottak, amit esélyem sem volt mindenkitől távol feldolgozni.
19/33 anonim válasza:
Nincs az a külföldi fizetés, ami az itthoni barátokat pótolni tudná. Cseszhetem a pénzt, ha meló után nincs kivel meginni egy sört. Inkább szerényebben, de itthon.
20/33 anonim válasza:
Nem értem, miért van bárki is lepontozva.
De hogy főleg csak azok, aki vissza jöttek Mo.-ra? :D
Mi bajotok van nektek? Nem értem miért keserű nektek, ha valakinek itt is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!