Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Öregek otthonába vonulnál...

Öregek otthonába vonulnál vagy inkább otthon magányosan küszködnél majd?

Figyelt kérdés

..majd ha olyan idős leszel, hogy nem bírsz mindent magad megcsinálni, és akár fizikailag, akár egészségileg elkélne már valakitől a segítség/felügyelet akár ápolás.

+Ja és tételezzük fel, hogy a házastársad vagy párod nem él már, ő már nem segíthet.

Akkor mit tennél, irány az otthonba? Vagy bírod, amíg bírod egyedül? Vagy lesz annyi pénzed, hogy fogadj magad mellé valakit, aki ellát?

2023. márc. 17. 08:37
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
100%

70 éves vagyok, nagyjából 50 éves korom óta tervezem az idősotthont.

Egyelőre simán ellátom magam, de a családi házam és a kert karbantartása már nem megy. Részben mert embert sem találni, ha elmozdul 2 cserép a tetőn, vagy csőrepedéskor kiásni a fél udvart.

Ha lakásban laknék nem házban, akkor esetleg átgondolnám, de így nem.

A házat nem lehet eladni annyiért, amennyiért lakást vehetnék emberi helyen (kb. 25 milliót ér) így aztán irány az otthon.

A házam áráért már kapok Budapesten is - ott él a családom, akikkel nem akarok összeköltözni, vagy pátyolgattatnom magam - 1,5 szobás, 45 m2-es apartmant, már megérdeklődtem és megkaptam a besorolást. Nagyjából 10-12 hónap, de nekem nem sürgős.

2023. márc. 17. 09:35
 12/57 A kérdező kommentje:

(Már manapság hallani, hogy dugig vannak az idősotthonok, két szomszédos faluban is bővítik az épületüket. Mi lesz 20-30 év múlva...?!!!!)

Egyébként írjatok még sokan! Fogom olvasni. Nagyon érdekel minél többek saját véleménye.

Őszintén szólva már az eddigi pár válasz egyöntetűsége is picit meglepett. Na de pont ez az érdekes benne.

Köszi az eddigi válaszokat és előre is a leendőket is!!

2023. márc. 17. 09:36
 13/57 anonim ***** válasza:
100%

50F vagyok.

Ha egyedül maradnék, akkor amíg az alapvető dolgokat meg tudnám magamnak tenni (öltözés-vetkőzés, evés, sarki boltba való elcsoszogás, néhány tányér és pohár elmosogatása, esti fürdés stb.) addig otthon akarnék lakni.

Ha már ezeket sem, akkor valószínűleg inkább otthonba mennék, mint hogy ápolót fizessek.

2023. márc. 17. 09:40
 14/57 anonim ***** válasza:
84%

Amíg bírnám addig otthon, megfizetném a segítséget, ha meg már nem megy, akkor ennyi volt. Addigra remélhetőleg legális lesz az eutanázia

35/f

2023. márc. 17. 09:45
 15/57 anonim ***** válasza:
100%
Öregek otthona.
2023. márc. 17. 09:58
 16/57 anonim ***** válasza:
81%
Egyértelmű, hogy a saját otthonomban. Ha kell, némi fizetett segítséggel. Szüleimmel is így történt. 40N
2023. márc. 17. 10:09
 17/57 anonim ***** válasza:
100%
36 éves vagyok. Nekem nem hangzik rosszul az otthon, kb. mint egy szálloda, ahol ellátnak és társaság is van. Viszont én már most is magamnak való vagyok, nem tudom, hogy hogyan viselném, ha mással kellene egy szobában élni. Azzal sem lenne bajom, ha egyedül lennék otthon. Most ezt gondolom, persze a valóság más, lehet, hogy 80 évesen már nem szívesen hagynám ott a saját otthonomat, ahol leéltem 20/30/40/50 évet, azzal a tudattal, hogy már soha nem térek vissza oda. Vagy magányos lennék teljesen társaság nélkül. Viszont ha már olyan állapotban lennék, hogy magamat sem tudom ellátni, akkor nem sok értelme van az életnek, úgy nem szeretnék létezni sehol sem. Személy szerint én méltósággal szeretnék távozni.
2023. márc. 17. 10:12
 18/57 anonim ***** válasza:
100%
Ha lenne rá pénzem, is inkább otthon, ahol normálisak az ápolók, stb, mert észre veszik, ha komoly rosszullét, bármi van, van állandó társaság és jobb helyeken vannak foglalkozások is, stb, program. A gyerekem/gyerekeimre sincs túl nagy teher vele, mert nem a fél életét velem cseszi el akkor.
2023. márc. 17. 10:15
 19/57 anonim ***** válasza:
100%
Még egy dolgot hadd jegyezzek meg: rengeteg helyen látom, hogy az ember felhúzott fiatalabb korában egy nagy házat nagy telekkel. Aztán a gyerekek kirepültek. Maradtak ketten vagy egyedül és alig győzik takarítani, rendben tartani a kertet, fizetni a rezsit. Ha megöregszem és még nem vagyok olyan idős, hogy otthonba menjek, akkor is átköltöznék egy kisebb lakásba.
2023. márc. 17. 10:19
 20/57 anonim ***** válasza:
100%
18as vagyok, korom elfelejtettem írni, 30 leszek
2023. márc. 17. 10:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!