Mit tegyek, ha a párom egyik rokonának beszóltam és most rossz, kellemetlen a hangulat?
Ez az első párkapcsolatom, 4 hónapja vagyunk együtt. Szüleim azt mondták, hogy várjak még a bemutatással, akkor mutassam be, amikor már biztos.
Viszont a párom szülei ismernek, náluk szoktunk lenni, mert haza még nem vihetem. Ott is szoktam aludni náluk.
Most lettem bemutatva a párom bátyjának és feleségének. Tegnap itt volt a párom sógornőjének a tesója, és elkezdett kérdezősködni, hogy hogy lehet, hogy egy 18 éves lány első barátjára nem kíváncsiak a szülők, mire mondtam, hogy de kíváncsiak, mindig kérdezik, hogy merre jártunk, mi van velünk, jól megvagyunk-e, de még ne mutassam be. Nem akart leállni, mire beszóltam, hogy mit foglalkozik ennyit ezzel, nem a tükörképe vagyok a páromnak, hogy szimmetrikusan kell bemutassam a családtagoknak, ez az ő családrésze, akkor mutatott be, amikor akart, én is így vagyok ezzel, nekünk ez így jó, és nem lesz attól olcsóbb a kenyér ára, hogy ezzel foglalatoskodik.
Azóta kicsit feszült a levegő köztem és a párom sógornője között, mert megmagyaráztam ezt a testvérének.
A csaj szüleinek tökre kényelmes a szitu: nem kell kerülgetni, nem kell jópofizni, nem kell etetni senkit pluszban. Erről szól ez a "még ne mutassák be a srácot." A 18 éves nagypofájút viszont viseljék csak el, etessék, kerülgessék a fiú szülei. F@sza, nem?
Szólj be még vagy 1-2 rokonnak, aztán nem lesz többet gond a feszült hangulat.
"A kérdező nem meghúzta a határokat, hanem átment egy határon és odaszart, ahol etetik."
Nem a párja sógornőjének a tesója eteti...!!
"Nem akart leállni, mire beszóltam"
Meghúzta a határt!
Ezen semmi nem volt erős, én ennél jóval erélyesebben kiállok magamért, amikor a mindenbe beledumálók megpróbáltak kioktatni és a többi.
Nem érdekel, hogy ki sértődik meg, az így járt, de én nem hunyászkodok meg, csak mert "idősebb", a "párom valakije", stb.
Nem vagyok bunkó, de hogyha szükséges, keményen megmondom a másiknak, hol a helye - ha ezen bevágja a durcát, mint egy ovis, tegye. Nekem tesz szívességet.
Egyév? Bocs, a szüleid normálisak?
Egyév körül sokan már az összeköltözést tervezik, nem ott tartanak, hogy ja, amúgy ő anyu-apu, csak eddig rhadtul nem voltak rád kíváncsiak.
Alapvetően igazad volt, de attól még nem okos dolog ott beszólni, ami kb az egyetlen lehetőségetek hogy együtt lehessetek. Ezt elcseszted, gondolom így már megvan a véleménye rólad a családnak. Én már nem csinálnék különösebben semmit, ezen max az idő javít, meghúznám magam ha ott vagyok náluk.
Amúgy világi sutyerák dolog a szüleidtől hogy az rendben van nekik, hogy egy másik család etet meg kerülget téged a saját otthonában, ellenben ők annyira sem méltatják a barátodat, hogy megismerjék. Nem kötelező persze minden random randi partnert bemutatni, de ha az én lányom járna rendszeresen át rontani a levegőt másokhoz (mert hiába fogadnak szeretettel, azért ha másoknál alszol, az tőlük mindig igényel valamennyi alkalmazkodást hozzád, úgyhogy valamennyire mindenképp zavarod őket), akkor azt tartanám a minimumnak, hogy én is nyújtom ugyanezt a fiúja felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!