Mit tegyek, ha a párom egyik rokonának beszóltam és most rossz, kellemetlen a hangulat?
Ez az első párkapcsolatom, 4 hónapja vagyunk együtt. Szüleim azt mondták, hogy várjak még a bemutatással, akkor mutassam be, amikor már biztos.
Viszont a párom szülei ismernek, náluk szoktunk lenni, mert haza még nem vihetem. Ott is szoktam aludni náluk.
Most lettem bemutatva a párom bátyjának és feleségének. Tegnap itt volt a párom sógornőjének a tesója, és elkezdett kérdezősködni, hogy hogy lehet, hogy egy 18 éves lány első barátjára nem kíváncsiak a szülők, mire mondtam, hogy de kíváncsiak, mindig kérdezik, hogy merre jártunk, mi van velünk, jól megvagyunk-e, de még ne mutassam be. Nem akart leállni, mire beszóltam, hogy mit foglalkozik ennyit ezzel, nem a tükörképe vagyok a páromnak, hogy szimmetrikusan kell bemutassam a családtagoknak, ez az ő családrésze, akkor mutatott be, amikor akart, én is így vagyok ezzel, nekünk ez így jó, és nem lesz attól olcsóbb a kenyér ára, hogy ezzel foglalatoskodik.
Azóta kicsit feszült a levegő köztem és a párom sógornője között, mert megmagyaráztam ezt a testvérének.
Rosszul érzed magad, mert kiállsz magadért?
Ez sajnos egyfajta betegsége a társadalomnak. Nem szabadna, hogy így érezz.
" Szüleim azt mondták, hogy várjak még a bemutatással, akkor mutassam be, amikor már biztos." - mi biztos?
Egyébként nem kell tenni semmit. Mit kell erőszakoskodni? Semmi köze hozzá.
"Ez sajnos egyfajta betegsége a társadalomnak. Nem szabadna, hogy így érezz."
Inkább az betegség, ha azt hiszed, hogy bizonyos érzéseket nem lenne szabad érezni.
Hát nézd, valószínűleg azért zavart a kérdezősködés, mert legbelül Te is érzed, nincs azzal rendben valami, hogy a szüleid nem akarják megismerni a barátodat, miközben - már bocs - az nem zavarja őket, hogy Te rendszeresen a fiúnál "alszol"? Itt elsősorban a szüleiddel van a probléma, ezért érinthetett érzékenyen a kérdezősködés. Persze ettől még a kérdező is lehetett tapintatlan, de nem biztos, hogy meg akart Téged ezzel bántani, csak meg szerette volna érteni, mi lehet a szüleid fejében? Érdemes lenne elnézést kérni a reakciód miatt, hogy oldjátok a feszültséget, de arról persze nem Te tehetsz, hogy a szüleid milyenek.
Az nyilvánvaló, hogy a barátod családja nyitottabb, befogadóbb, aminek szerintem örülnöd kellene, még ha kicsit tolakodónak is érezted a kérdést. Azért gondolj bele, mennyivel nehezebb lenne a helyzetetek, ha a fiú szülei is ugyanúgy gondolkodnának, mint a Te szüleid?
Igen, 4-es, vannak olyan érzések, amiket nem lenne szabad érezni, például alsóbbrendűségi érzést, rettegést a mások véleményétől.
Kérdező, ez egyáltalán nem volt kicsit se erős, és ne foglalkozz vele, a párod rokonának a rokona volt erőszakos, ő viszont a legkevésbé se fontos.
Nem, én is így gondolom. Megmondták, hogy 18 vagyok, ez az első kapcsolatom, és elég kevés az esély arra, hogy tartós lesz. Mutassam be akkor, amikor már komoly, és nem a rózsaszín felhő van a szemem előtt. Ezen mit nem lehet érteni?
Felesleges arról fantáziálgatni, hogy mi lenne, hogyha párom családja is ilyen lenne, mert nem ilyen, ennyi.
"vannak olyan érzések, amiket nem lenne szabad érezni, például alsóbbrendűségi érzést, rettegést a mások véleményétől"
Érdemes egyre inkább tudatában lenni, hogy mi váltja ki az ilyen érzéseket, és úgy alakítani a dolgokat, hogy az ezeket kiváltó dolgokat kiküszöböljük az életünkből - de ha már ott van az érzés, akkor nem jó, ha megpróbáljuk elnyomni azzal, hogy "ezeket nem lenne szabad érezni".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!