Mit tegyek, ha a párom egyik rokonának beszóltam és most rossz, kellemetlen a hangulat?
Ez az első párkapcsolatom, 4 hónapja vagyunk együtt. Szüleim azt mondták, hogy várjak még a bemutatással, akkor mutassam be, amikor már biztos.
Viszont a párom szülei ismernek, náluk szoktunk lenni, mert haza még nem vihetem. Ott is szoktam aludni náluk.
Most lettem bemutatva a párom bátyjának és feleségének. Tegnap itt volt a párom sógornőjének a tesója, és elkezdett kérdezősködni, hogy hogy lehet, hogy egy 18 éves lány első barátjára nem kíváncsiak a szülők, mire mondtam, hogy de kíváncsiak, mindig kérdezik, hogy merre jártunk, mi van velünk, jól megvagyunk-e, de még ne mutassam be. Nem akart leállni, mire beszóltam, hogy mit foglalkozik ennyit ezzel, nem a tükörképe vagyok a páromnak, hogy szimmetrikusan kell bemutassam a családtagoknak, ez az ő családrésze, akkor mutatott be, amikor akart, én is így vagyok ezzel, nekünk ez így jó, és nem lesz attól olcsóbb a kenyér ára, hogy ezzel foglalatoskodik.
Azóta kicsit feszült a levegő köztem és a párom sógornője között, mert megmagyaráztam ezt a testvérének.
A kérdező meghúzta a határokat és ez nem tetszett a faggató rokonnak, mert kiderült számára, hogy nem vagy buta kiscsaj, akivel akármit meg lehet tenni, aki nem hagyja magát - ennyi történt!
Szerintem ne érezd magad xarul. Ha valaki nem ért a szép szóból és nem áll le, azzal nem lehet udvariaskodni.
Valszeg eddig még senki nem szólt be neki, ezért lepte meg a reakciód.
De legalább mostantól tisztelni fog.
És hogy mit tegyél?
Semmit!
Legyél kedves mindenkivel és ha megint bsztat valaki, akkor meg állítsd le, ennyi!
"A kérdező meghúzta a határokat és ez nem tetszett a faggató rokonnak, mert kiderült számára, hogy nem vagy buta kiscsaj, akivel akármit meg lehet tenni, aki nem hagyja magát - ennyi történt!"
A kérdező nem meghúzta a határokat, hanem átment egy határon és odaszart, ahol etetik.
Ha már lepontozunk, mert nem értünk egyet, akkor legalább ne kelljen törődnöm a stílussal- a kérdező se tette :D
Arról nem te tehetsz, hogy kotnyeles az a nő, mit okoskodik és tapintatlanul szól bele kvázi egy számára idegen ember életébe.
Majd elül a rossz hangulat, gondolom nincs hozzászokva, hogy rávilágítsanak erre a tulajdonságára, amikor messzire megy a viselkedésével.
Lehet ezt szépítgetni, meg megmagyarázni, hogy jogos volt a beszólásod, meg igazad volt, de a stílussal attól még nagyon is probléma van. Adott egy család, ahol befogadtak, oda járkálhat, még ott is aludhatsz, míg a Te családod távolságtartó, akkor ehez mérten illene viselkedned ennél a családnál. Szerintem sokkal jobb lett volna, ha udvariasan csak annyit szólt, hogy, ne haragudj, de erről a témáról nem szeretnék beszélgetni, mert ez engem kellemetlenül érint.
Te sajnos eléggé pokróc voltál és lekezelőek ezek a szavak.
Nekem se tetszene, ha pl a fiam 18 éves barátnője az én házamban így viselkedne, miközben a fiamra még csak nem is kíváncsiak a barátnő szülei, nem kívánják megismerni, de afelett azért "szemérmesen" szemet húnynak, hogy a lányuk rendszeresen a fiamnál alszik.
"Hát nézd, valószínűleg azért zavart a kérdezősködés, mert legbelül Te is érzed, nincs azzal rendben valami, hogy a szüleid nem akarják megismerni a barátodat"
Ez a kedvenc idióta következtetésem. "Mélyen, legbelül zavar" - nem. Idegesítő. Ha valaki a Pumukliról beszélne állandóan, azzal zaklatna, hogy miért nem szeretem, az is felcseszne, pedig nincs semmi "legbelül" Pumuklival.
Szerintem nagyon modortalan voltál kérdező. Nem lett volna szabad így beszólni egy olyan családban ahol kíváncsiak rád és valószínű elfogadtak esetleg szeretnek. ( ezt ugye a te párod nem kapta meg a szüleidtől és amúgy egy kamu a részükről. Később sem fogja őket érdekelni)
Nem kellene csodálkoznod azon hogy feszkó van amikor így leápolsz egy családtagot amikor az csak kíváncsi. Egy csomó példát írtak ahogy lehetett volna válaszolni. Kimutattad a fogad fehérjét és ne csodálkozz ha ezután kétszer is meggondolják hogy szólnak e hozzád vagy oda mehetsz e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!