Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Zavarna téged szülőként, ha...

Zavarna téged szülőként, ha az egyetemista gyerekednek túl "sok" külföldi barátja lenne? Mi erről a véleményetek?

Figyelt kérdés
2023. márc. 12. 00:43
 11/91 anonim ***** válasza:
93%

1. A gyerekeim barátai nem az én témám, ök sem szólnak bele abba, én kivel tartok kapcsolatot.

2. Az teljesen lényegtelen, hogy a barátok MO-on vagy máshol születtek, ha több külföldivel barátkozik, csak nyitottabb lesz a látóköre.

3. Az elsö meg a 8-as tipikusan azok a begyepesedett, rosszindulatú emberek, akik soha nem beszéltek még egyetlen külföldivel sem, tele vannak elöítélettel és rosszindulattal.

2023. márc. 12. 08:23
 12/91 anonim ***** válasza:
94%

Jézusom, dehogy zavarna. Sőt!

Egy rossz szavam nem lehetne (nem mintha egyáltalán akarnám), hiszen nekem is több a külföldi barátom, mint a magyar. Online csoportokban vagyok, akikkel időnként (általában évente egyszer, bár covidkor sajnos kétszer kimaradt) Londonban találkozunk.

Volt olyan, hogy összeszámoltuk, és 13 országból érkeztünk a találkozóra, de további legalább ugyanennyi helyről, akik nem tudtak eljönni, online "velünk voltak".

Ez csak az egyik fajta nemzetközi találkozó, aminek része szoktam lenni; ez van mostanában.

Régebben még kétfélén jártam többször is (Star Wars convention USÁ-ban, illetve Cobra 11 Fantreffen Németországban), és mindegyiken rengeteg külföldi volt. Mármint, külföldi a helyszínhez képest is.

Emellett magam is folyamatosan utazok, általában egyedül, sokszor - főleg fiatalabb koromban - hostelekben aludtam, ahol mindig kialakultak barátságok. Sokszor csak arra az időre, amíg ott mondjuk együtt mentünk el megnézni valamit, ami mindkettőnket érdekelt (pl. San Franciscóban egy ausztrállal másztam fel a kanyargós út mentén a hegyre, hogy le tudjunk nézni a városra meg a kikötőre), máskor meg utána is tartottuk a kapcsolatot. Két holland, akikkel LA-ben találkoztam, aztán jött ide Magyarországra is meglátogatni.

Nekem kifejezetten tetszik ez, és soha nem zavarna, hogy a gyerekem is ezt csinálja.

2023. márc. 12. 09:01
 13/91 anonim ***** válasza:
95%
Miért zavarna? Vagy mi a baj azzal hogy valaki külföldi?
2023. márc. 12. 09:04
 14/91 anonim ***** válasza:
96%

Elszabadult némely kommentelőnél a fantázia úgy látom.

Az én fiam többek között ezért is várta nagyon hogy egyetemista legyen, hogy külföldiekkel ismerkedjen és gyakorolja a nyelvet, közben rájött arra is, hogy sokkal közelebb van az életszemléletük az övéhez, mint a magyar diákokéhoz. Nem rossz dolog ez.

2023. márc. 12. 09:19
 15/91 anonim ***** válasza:
95%
Nem zavarna. Egyébként is csak az ő dolga, hogy kikkel barátkozik.
2023. márc. 12. 10:07
 16/91 anonim ***** válasza:
90%

Egyetemistaként rengeteg csereprogramban vettem részt, így a külföldi barátom is sok. Én a gyerekemet is erre fogom bíztatni, mert remek tapasztalat volt.

A te esetedben nem a külföldi barát a gond, hanem gondolom ezek forrása. Honnan ismeri őket? Ha egyetemről, akkor nincs gond. Ha a neten szedte össze őket és nem ismeri őlet személyese , az lehet gond.

2023. márc. 12. 10:35
 17/91 anonim ***** válasza:
81%

Ja, hat magyarok nagyon zárkózottak. Nekik a világ Magyarország. Filmek is szinkronnal készülnek, nem írott fordítással, ami miatt más nyelvvel nem is találkoznak. Emiatt iszonyú akcentussal beszélnek mas nyelvet, magyarangolt használnak. “szörcs” “nyűjork”, Jessica flecsőr, stb

Úgy mondod, mintha alienekkel beszélne, földönkívüliekkel.

Mondjuk kedves 1 es válaszoló, ha futtatóktól kell tartani, akkor azok elsősorban magyarok lesznek, es azok adjak at esetleg külföldön élő, szinten magyar származású halnak.

Kicsit a logikát kell használni

2023. márc. 12. 10:38
 18/91 anonim ***** válasza:
96%
Nem zavarna. Nekem szülőként van egy arab és egy bolgár haverpm akikkel 15+ éve ismerjük egymást és együtt bulizunk. A lányomnak meg egy német barátja van. Nem a nemzetiséget nézem, hanem (az embert) azt, hogy miként viselkedik.
2023. márc. 12. 11:30
 19/91 anonim ***** válasza:
97%
Szia! Nem zavarna, mert minden kultúrát meg kell ismernie.
2023. márc. 12. 12:23
 20/91 anonim ***** válasza:
100%
Nem zavarna.
2023. márc. 12. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!