20 éves egyetemista, aki 2 hónappal ezelőtt lefoglalt egy kutyust tenyésztőtől. Nagyon haragszom magamra mert sokmindent nem gondoltam át. Szerintetek lehetetlen lenne jelenleg nekem felnevelni egy kiskutyát egyedül? Őszinte véleményeket szeretnék
Egyedül lakom albérleten.
Gyakorolnom a hangszeremen napi min. 2 órát szoktam, amit otthon is tudok.
Dolgozni heti 20 órát szoktam de a munkám nagyon rugalmas.
Az egyetemi orarendem így néz ki:
Hétfő: 8:00-12:30
Kedd: 11:30-12:30 17:00-18:00
Szerda: 17:30-19:00
Csütörtök: 14:00-16:30 17:00-18:00
Beszéld meg a tenyésztővel.
De ilyen időbeosztásban nem lenne gond a kiskutya.
Ne vagj bele. Az egyetemen vizsgaidoszak is van,amikor napi 8 orat min tanulnod kell.
Bizonytalan az eleted. Nem tudod a tobbi feleved milyen lesz.
Egy kutya tulajdonosa
Szerintem ilyen időbeosztás mellett simán menne. Főleg, hogy úgyis online oktatás lesz.
Ha szeretnéd a kiskutyát, szerintem simán megbirkóznál vele. Ha viszont nagyon kételkedsz, elment a kedved tőle, ne vágj bele.
Simán, főleg, hogy felmerült benned a kétely, azaz tudsz felelősen gondolkodni. Viszont a kutya az nem olyan hipp-hopp, úgy 10-15 évre bele fog épülni az életedbe, ami mindenképpen változni fog.
A kérdés főleg az, hogy ha úgy adódik, le tudod-e helyezni akár napokra, mondjuk szülőkhöz, tesóhoz.
A tulajdonos engedi hogy legyen kutyád?
Az idő beosztással amúgy nincs gond szerintem.
Ha úgy érzed,hogy most sok (napi 3 séta kell egy felnőtt kutyának,főleg ha aktív.mert ha aktív fajtát vettél azzal sok időd elmegy a kutyára) akkor szólj,hogy ne haragudjon,köszönöd a lehetőséget de nem szeretnéd most bevállalni.
Nem fog haragudni,sőt.Sokkal felelősségteljesebbnek fog tartani amiért nem tuszkolod minden áron magadra.
Ha szeretnéd az sok mindent változtat pénz ügyileg is.Engedi a főbérlő,hogy kutyát vigyél az albérletbe? Azt sem lehet csak úgy,ki is dobhat miatta és akkor van annyi időd keresni másik albérletet amennyit a szerződésben megbeszéltetek.
Kutya minden korban es elethelyzetben jo tars, ha te magad kutyaskent mukodsz. Parod is lehetne, gyermekeid is lehetnenek ... ettol nem valtozik meg az eleted, csak kicsit tobb a tennivalo.
Ha lelekben is kutyas vagy, akkor egy eb sosem jelenthet gondot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!