Egyetemisták véleményére vagyok kíváncsi (? )
Én orvosis vagyok, de még csak elsőéves, szóval a neheze bőven hátravan. :D Egyébként nálunk az első pár hónapban elment valamennyi ember a karról, akik benéztek ide és meggondolták magukat, ez kb máris kiteszi a lemorzsolódók egyharmadát, pedig még csak az első vizsgaidőszakunk sincs meg. Ha úgy vesszük, ez baromi jó, és azt is lehet hallani, hogy maximum egy vagy két év csúszással, de aki akarja, az el tudja végezni ezt az egyetemet, pedig reálos és nem egyszerű szak. Ráadásul a rengeteg tanulás (na, az tényleg rengeteg van!) is sokkal kevésbé ijesztő, amikor csinálnod kell, nem pedig mondják. Ha hétről hétre tényleg lelkiismeretesen készülsz, nincs okod aggódni. Ha nem, de időnként össze tudod szedni magadat, akkor ugyanúgy meglehet. Nekem sokkal jobban tetszik az egyetem amúgy, mert látni lehet, hogy haladok valamilyen irányba, végre van konkrét közöm a szakmához, amit választottam, és sokkal érdekesebbek az óráink, pl van egy csomó gyakorlat, ahol újraéleszteni tanulunk, kémiás kísérleteket csinálunk, vérnyomást mérünk, stb. Szóval van egy csomó része az egyetemnek, ami igazából vicces, az előadások pedig többnyire színvonalasak.
Nyilván egyetemenként változó a helyzet. Fontos, hogy tényleg akard azt tanulni, amit választottál, és szerintem az is, hogy olyan emberekkel vedd körül magadat, akikkel komolyan gondoljátok. Én is sokszor görcsben vagyok az egyetem miatt, meg érzem úgy, hogy nem fog menni, de aztán ott vannak az emberek, akik már előrébb tartanak meg a csoporttársak, és rájövök, hogy nem lehetetlen ez az egész, csak tényleg dolgozni kell. Persze, az se jó, ha csak a tanulásra koncentrálsz, lesznek egyetemi programok meg bulik a csoporttal, ezekre mindenképpen menj el és szakíts időt a hobbijaidra meg a barátokra, és akkor nem hiszem, hogy para lesz.
Amúgy, ha valami matekosat akarsz csinálni, amiben nincs fizika, akkor szerintem valamilyen gazdasági szakra menj, esetleg mérnökinfó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!