Egyetemisták, vizsgaidőszakban mi a jobb? Ha először a könnyebb majd a nehezebb vizsgákat csinálom meg, vagy épp fordítva? És miért?
Én általában a nehezebbekkel szoktam kezdeni és a végén a könnyűeket, hogy a nehezeken túl legyek.
De sok évfolyamtársam pl. pont fordítva csinálta, hogy a könnyebbekkel kezdett, hogy azok biztosra meglegyenek és legyen egy kis önbizalom a többire.
Szerintem erre nem lehet egzakt választ adni, és nyilván függ a vizsgaidőpontoktól is.
Én inkább vegyesen szlktam, először egy könnyűt, hogy legyen egy kis sikerélményem és utána 1-2 nehezebbet és attól függően folytatom mennyi vizsga van.
Próbáltam úgy hogy előbb a könnyűeket, de nagyon nyomasztott hogy ott van még a sok nehéz. Főleg hogy ha mégse sikerül akkor lesz-e elég időpont javítani... nekem ez a módszer nem vált be.
Az még jobb, ha a nehezebbek vannak előrébb és akkor biztos lesz elég lehetőség javítani, még frisebb az anyag vizsgaidőszak elején, mintha 3-4 héttel a szorgalmi időszak után tanulnám. Ennek a hátránya, hogy mire ezekhez elérek annyira elegem van, hogy csak gyorsan a lényeget megtanulon hogy éppen átmenjek, aztán pont az ilyen könnyűekkel lehet javítanu az átlagon.
Ezért szoktam hogy a legkönnyebbet csinálom meg a legelején, valamikor az első héten és utána a nehezeket, vizsga mennyiségétől függően közé rakva pár könnyűt kikapcsolódásnak és általában egy nehézzel fejezem be.
Ez teljesen egyéni...
Sőt, még az is előferdül, hogy valaki hol így, hol úgy csinálja. Abból, ami nehéz, de mindenki átmegy, érdemes a végén menni, van rá idő készülni. Abból, ami nehéz, mindenki repül elsőre, minél előbb, hogy legyen idő a következő alkalomra...
Én az elejére szoktam rakni a szemétkedő tanárokat, a közepére a laza vizsgákat, a végére meg a tuti meglesz, de sokat kell rá készülni tárgyakat.
Természetesen függ attól, hogy adott tárgyakból mikor van vizsga meghirdetve.
Egyes tanszékekről tudjuk, hogy az első írásbeli általában könnyebb, így ott igyekszem ehhez alkalmazkodni.
Én először egy könnyűt szoktam (mert a szorgalmi időszak vége amúgy is húzós, elfáradok, és nem is vagyok már motivált), és utána jönnek a nehezek, a vizsgaidőszak végén a többi könnyű.
Persze az is számít, hogy melyik tárgy csúszótárgy és melyik nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!