Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Természetesnek kellene lennie...

Természetesnek kellene lennie a meztelenségnek családon belül?

Figyelt kérdés

2023. jan. 19. 19:46
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
91%
#40 pontosan. A gyerek szégyellőssége nem veleszületett, hanem válasz a szülők és mások a határait megsértő, megszégyenítő viselkedésére (jobb esetben utánzása a szülők szégyellősségének). Ha a szülő minduntalan becsmérli a gyerek testét, és azt, ahogy viszonyul a testéhez, akkor természetes, hogy a gyerek saját maga rejtegetésével védekezik.
2023. jan. 20. 16:15
 42/64 anonim ***** válasza:
90%
Nálunk este fürdés után már nem szokás felöltözni például, és reggel is csak a kávé után.
2023. jan. 20. 17:10
 43/64 anonim ***** válasza:
85%

Valóban családja válogatja, hogy mi a megszokott.

Ahol van már kamasz gyerek, ott a gyereknek már kellemetlen lehet a szülők előtt meztelenül mutatkozni, hiszen nőnek a nemi szervek, megindul a szőrösödés stb... A szülőkkel pedig mégis csak napi kapcsolatban van a gyerek és nem kellemes ha feljön a nemi érés témája.

Más szemszögből pedig a gyerek későbbi életére is hatással lehet, ha túlzottan szégyenlős. Pl. kollégiumi zuhanyzóban, öltözőkben vagy ne adj' Isten orvosnál, ha nem mer levetkőzni, akkor kicikizik, piszkálják. Ennélfogva jobb, ha már kigyerekkortól megszokja/hozzászokik a gyerek ahhoz hogy meztelenül van, ill. másokat lát meztelenül.

Tehát szerintem nem kellene a meztelenséget rossz, titkolni való dolognak beállítani.

Ha otthon valaki pl. fürdés után már nem vesz fel ruhát és meztelenül van, az rendben van. Reggel, ha ébredés után, mosakodás közben meztelenül marad, azzal sincs gond. Asztalhoz leülni enni azért már legalább fehérnemű kellene vagy egy köntös.

Pl ha egész nap otthon vagytok és meztelenül lennétek, abban sem látok kivetnivalót, ha senkinek sem kellemetlen. A fürdés utáni, reggeli meztelenkedést szerintem mindenki el tudja fogadni, de ha már egész nap így akar lenni az ember, akkor azért a többieket is meg kellene kérdezni.

2023. jan. 20. 18:45
 44/64 anonim ***** válasza:
88%
Nálunk nem volt az. Fehérneműben, fürdőruhában rendben volt mutatkozni. De pl. ha fater - aki általában tisztába tett babakoromba, kisgyerekként meg együtt fürödtünk, rámnyitott, mikor fürödtem, akkor elnézést kért, és kiment. Én ugyanígy viselkedtem, ő nem mondta nekem, hogy de hát kitörölte a szaros seggem, én se mondtam neki, hogy dehát láttam a kukacát, mikor együtt fürödtünk. Mikor nagyobb lesz valaki, egyszerűen lesz igény az intim szférára. Sosem felejtem el, mikor anyám rám nyitott a fürdőben, lehettem vagy 14, és épp a nuncust borotváltam, és elnézéskérés helyett nekiállt ellátni tippekkel, hogy hogy kell ezt jól csinálni. Én meg már kiabáltam, hogy menjen ki, annyira kellemetlen volt.
2023. jan. 21. 00:08
 45/64 anonim ***** válasza:
94%
A meztelenség elfogadása a családban nem az intim szféra hiányát jelenti, hanem azt, hogy nem mindig és mindenáron takargatjuk magunkat. Bárki láthat bárkit ruha nélkül, nemcsak a felnőtt a kisgyereket. Ezzel együtt nem élünk nemi életet mások előtt, becsukjuk a WC ajtót, magányosan szőrtelenítünk, de én még fogat mosni is egyedül szeretek.
2023. jan. 21. 00:33
 46/64 anonim válasza:
94%
Nálunk sosem volt természetes, azt kivéve, hogy én meztelenül alszok. Viszont harag sose volt emiatt, mert véletlen rányitott a másikra a tesó vagy szülő. Meg apám urológus és ha baj volt lent akkor először mindig neki kellett megmutatni, de szerintem még ez is belefér.
2023. jan. 21. 00:35
 47/64 anonim ***** válasza:
8%
Mindig érdekelt miért választ egy orvos urológia szakot....... annyi mást lehetne....
2023. jan. 21. 01:05
 48/64 anonim ***** válasza:
77%
Megosztó véleményem van, ezzel kapcsolatban. Anyum, hugom és én ezt természetesen kezeljük egymàs közt, de bátyám vagy apu màr màsik csoport.
2023. jan. 21. 13:48
 49/64 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem nincs azzal gond, hogyha valaki vágyik az intim szférára. Gyerekkoromban láttam a szüleimet meztelenül, de ma már nem szeretném, és azt sem, ha ők engem. Szerintem ez teljesen normális. Egyedül tesómmal nem zavar (fiúk vagyunk mindketten), ha esetleg látjuk egymást, de egy szobában nőttünk fel és sokszor öltöztünk fel egymás előtt.
2023. jan. 24. 01:38
 50/64 anonim ***** válasza:
39%
Egyesek nem veszik a lapot. Pl mint a 40 éves hugom aki tusolás után meztelen flangál a 8 és 12 éves gyerekeim előtt a házban akik majdnem elájulnak ilyenkor. Probálom mondani neki vegyen fel köntöst de ő úgy gondolja én vagyok a hülye hiszem a meztelenség természetes és különben is nekik is ugyanaz van…
2023. márc. 29. 19:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!