Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Természetesnek kellene lennie...

Természetesnek kellene lennie a meztelenségnek családon belül?

Figyelt kérdés

2023. jan. 19. 19:46
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
60%

Nincs abban semmi prűdség, hogy nem vagyok kíváncsi az apám meg a tesóm farkára. Meztelenül mászkálnának itthon, akkor akarva és akaratlanul is látnám.

Nem mellesleg.. győzd olyan melegre fűteni a lakást,hogy ne fázz meztelenül. Hajrá.

2023. jan. 19. 20:39
 12/64 anonim ***** válasza:
67%

#1 egyrészt miért ne lehetne családon kívül is megszabadulni (bizonyos helyzetekben) a kényszeres takargatástól, másrészt egy gyerek nagyon is képes különféle helyszíneken és helyzetekben eltérő öltözködési és egyéb viselkedési normákhoz alkalmazkodni.

Az nem természetes, ha vérrokonok egymást nyálcsorgatva nézegetik (a vérfertőzés gyenge génállományt eredményez, ezért a természetes evolúció visszaszorítja) de önmagában a ruhátlanság természetes, illetve a kényszeres takargatás természetellenes. Ruhaviselést a természetben nem látunk, ez az ember tanult (belenevelt) viselkedésmintája.

Miért pont a családon belül ne lenne annyi bizalom, hogy senkinek ne kelljen éreznie a takargatás kényszerét.

Van, amelyik családban az ordítozás a természetes. Van, ahol természetes, hogy apu beállítva rendszeresen eltángálja a többieket. Van, ahol természetes, hogy elhanyagolják a gyerekeket. Miért ne lehetne egy olyan család, ahol természetes egy olyan szintű bizalom, hogy senkinek ne kelljen kényszeresen takargatnia magát.

2023. jan. 19. 20:43
 13/64 anonim ***** válasza:
19%
#12: tehát kb. rossz szülő az, aki otthon ruhában van, mert egy káros mintát ad tovább.
2023. jan. 19. 20:55
 14/64 anonim ***** válasza:
89%
Nem ezt írta 12,hanem,hogy ha nem betegagyú senki a családban, és ezt szokja meg mindenki, akkor nem lesz senkinek semmi baja tőle,ha meztelenül látja a másikat.Gondolom nem arra gondol senki,hogy a vasárnapi ebédhez úgy ül le a család,bár az is az ő dolguk lenne.Nálunk nem teljes meztelenség van,de nyáron a hőségben,meg este fürdés után mindenki alsógatyában,bugyiban,pólóban szaladgál a lakásban.Nyilván N akkor,ha valaki van még itt rajtunk kívül.1évestől 16 évesig vannak gyerekeink,és nyugi,nem ment soha senki pucéran az utcára,de még félmeztelenül se a fagyizóba.Engem mondjuk az jobban zavar,mint az,hogy valaki otthon nem ruhában van.
2023. jan. 19. 21:01
 15/64 anonim ***** válasza:
54%
Wáh, biztos nem! Én fiú létemre még nyáron sem vetkőzök félmeztelenre. Nem ítélem el azokat akik így élnek, de a saját otthonomban és családomban valahogy nem bírnám elviselni.
2023. jan. 19. 21:03
 16/64 anonim ***** válasza:
25%
A gyerekek fejlődését eléggé meghatározza az,hogy a szülők,testvérek otthon pucéran mászkálnak szerintem.Egy idő után már szerintem nem egészséges,hogy az apa a fia,lánya előtt sétálgat pucéran vagy akár az anya esetleg a gyerekek tesznek így.
2023. jan. 19. 21:14
 17/64 anonim ***** válasza:
36%
#16 nem egészséges? Milyen betegséget okoz egy ember látványa?
2023. jan. 19. 21:18
 18/64 anonim ***** válasza:
66%
Mit határoz benne meg?Lát egy női mellet,vagy egy felnőtt nemi szervét.Nem bámulja,apa,anya meg nem tolja a képébe,max elsétál előtte.Normális emberek a szüleikre,gyermekeikre,testvérek egymásra nem férfiként,nőként néznek.
2023. jan. 19. 21:19
 19/64 anonim ***** válasza:
84%

Most ez egy olyan dolog, hogy nyílván nem szambázunk egy szál p.csben anyánk előtt nyílván. De ha neadjaisten véletlenül úgy hozza a sors, akkor mi van? Bazze.... ő hozott a világra. Látta már.

Lánygyerek esetén is ugyanez.

De TUDOM, hogy embere válogatja. Vannak akik szégyenlősek még a saját családjuk előtt is. Ezt is meg lehet érteni. Én pl nem vagyok az.

De ez nem azt jelenti hogy mutogatom magam vagy bemegyek a fürdőbe ha anyám fürdik. Nyílván nem.

Szóval maga a KÉRDÉS hogy "természetesnek kellene e lennie".... erre nem lehet megfelelően válaszolni. Kinek mi a természetes!

2023. jan. 19. 21:20
 20/64 anonim ***** válasza:
69%
A szégyellősség nem "embere válogatja", mert a szégyellősség nem veleszületett tulajdonság. A saját teste miatt érzett szégyenkezést a gyerekekbe belenevelik. Akibe nem nevelték bele, az nem érzi magát kellemetlenül pusztán azért, mert nincs rajta ruha. (Attól még az öltözködési normáknak képes megfelelni.)
2023. jan. 19. 21:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!