Lelkiterror!Ha a rendőrsègen bejelentenèm,hogy egy
bàntalmazò kapcsolatbòl menekülnèk kiskorù
gyermekemnel az apa tudta nèlkül,akkor keresnènek?Ha ìgy
döntenèk több csalàdtagot is èrintene a "bosszù"
attòl fèlek!!!Fizikai bàntalnazàs nincs!
31/44 A kérdező kommentje:
Igazàn örülök,hogy neked a legnagyobb problèmàd a szòközök!Nagyon ìrigylem!Szerintem meg az a szomrù,hogy egy normàlisan feltett kèrdèsre ìgy reagàl valaki.Ha nem hiszed el menj kommentàlni màshovà!Többieknek köszönöm szèpen a normàlis vàlaszokat!!!
Őket akàr még ma este 10ig,vagy holnap este 6 és 10 között fel tudod hívni, biztosan tudnak segíteni milyen lehetőségeid vannak ilyen helyzetben:
[link]
Talán magán a honlapon is találhatsz hasznos infókat.
Az, hogy jogi szempontból pontosan mi és hogyan bántalmazás/fizikai bántalmazás, lehet egy kérdés bizonyos ügyekben, de azt ne feledd, hogy egy párkapcsolat felbontásához nem kell, hogy legalább bántalmazás legyen az indok. Épp elég ok a megszakítására, ha nem érzed jól magad, vagy félsz a kapcsolatban. Sőt valójában indok sem kell.
2023. jan. 12. 21:45
Ha bejelented, akkor nem, kivéve ha kozos a felügyeleti jog. De ha több évtizeden àt normàlis volt, ès most ilyen, akkor lehet neki van valamilyen lelki problémàja
2023. jan. 13. 20:40
34/44 A kérdező kommentje:
Abban 100%-ig biztos vagyok,hogy van lelki problèmàja ès az okàt is tudom azt hiszem...de ő kezelèsre nem hajlana,a problèmàkat sem ismeri be...azt sem,hogy gond van.Èn ehhez màr kevèsnek èrzem magam,nem tudom kezelni a helyzetet...
Nem is a te dolgod kezelni a helyzetet, egy felnőtt emberről beszélünk. Ami viszont a dolgod, hogy te is felelősséget vállalj magadért és ne maradj olyan szituációban, ahol rosszul, fenyegetve érzed magad. Szintén feladatod, hogy a gyerekednek nyugodt, stabil otthoni légkört teremts, és felismerd azt, amikor ezt úgy tudod a legjobban megtenni, ha elhagyod a párod.
2023. jan. 14. 08:36
"Nem is a te dolgod kezelni a helyzetet"
Hát kié?
Ha elhagyja a párját, ha nem, az apának joga van a gyerek láthatásra!
Csak úgy egyoldalú döntéssel nem teheti meg!
Ez érthető?
Bírósági (neki kedvező) határozattal teheti csak meg.
(De ezt nem egyszerű elérni)
És a helyzet csak így kezelhető és ez az ő dolga.
2023. jan. 15. 20:35
#36: azt írta a kérdező, hogy a párja lelki problémáit nem tudja kezelni. Erre írtam, hogy nem is az ő dolga.
2023. jan. 16. 02:11
2023. febr. 1. 19:48
39/44 A kérdező kommentje:
Nem tudom mennyire tudnànak segìteni.Nagyon fèlek lèpni,de ha ebben kell maradnunk belehalok ùgy èrzem...ma is volt vitànk...ez a gyereket is "érintette"...szègyenlem is nagyon a dolgokat...közben egy lehetősègre is vàrok,ami anyagikakban megdobnà,màr csak pàr hònap...de nem tudom kibìrom-e addig...ès nem hiànyozna a cirkusz a "karrieremnek" sem,ami fontos lenne,hogy jobban keressek...
40/44 A kérdező kommentje:
Mai vita ott robbant ki,hogy a lànyunk szeretett volna bemutatni nekünk egy tàncot,amit az osztàllyal tanultak egy műsorra.Bekapcsoltam a zenèt a gyerek nagy szègyenlősen nekiâllt volna,aztàn apuka kifakadt,hogy erre a zenère a gyerek nehogy tàncolni merjen,ő ehhez nem jàrul hozzà...sőt...ha kell elmegy a suliba ès kiveri a cirkuszt,ha èn nem teszek valamit...megmondta a gyereknek ha gyakoroljàk is ő ne csinàlja,"àlljon ellent"...
További kérdések: