Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férjem gyerekének meghalt az...

Férjem gyerekének meghalt az anyja, meddig lehet elnézni a szekétkedéseit?

Figyelt kérdés

Márciusban halt meg az anyukájuk, 11 és egy 9 éves kislány anya nélkül maradt.

Próbálok vele nagyon türelmes lenni, de egyszerűen lehetetlen, mert manipulál, össze ugraszt mindenkit, és kijátsza folyton a "most halt meg az anyukám" kártyát kegyetlenül. Hordjuk pszichológushoz mind a két gyereket.

Mindenért hisztizik szó szerint, és sokszor hazudozik össze-vissza, pedig foglalkozunk vele, és ha kell, háttérbe szorulok, hagyok az apjával kettesben-harmasban töltött időt is.

A pénzért is vergődik, felment az idősebb unokatestvérével városnapra, ahol 3 000 forintot lenyúlt tőle, előtte a keresztanyja 15 000 forintot költött rá, mert ő lovagolni akar, de műkörmös szettet is akar, meg zsákba macskát is és így tovább.

2022. dec. 12. 16:11
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
76%
#19 Ne sarkíts ennyire. Ekkora gyereknek már nem kell kitörölni a fenekét, cserébe főleg az anya halála után gondolhatod, mennyire van kedve a gyereknek apa új feleségével kokettálni. Ha a kérdezőnek van esze, legalább az ő oldaláról nem mélyíti a szakadékot, hanem a férjére bízza őket. Ő az apjuk, az ő felelőssége a két gyerek.
2022. dec. 12. 18:18
 22/53 anonim ***** válasza:
96%
Anyuka halála előtt milyen volt? Akkor is volt egy ilyen oldala, vagy teljesen megváltozott?
2022. dec. 12. 18:19
 23/53 anonim ***** válasza:
37%
Gyanítom apuka anyuka halála előtt két hetente hetvegi apuka volt és rohadtul nem nevelt semmit a gyereken. Most megeszitek amit főzött.
2022. dec. 12. 18:23
 24/53 anonim ***** válasza:
84%
Ezt mi alapján mondod? Ott voltál, vagy csak a sztereotípiáidra hagyatkozol?
2022. dec. 12. 18:26
 25/53 A kérdező kommentje:

Mi neveljük őket, mert anyuka lemondott róluk. 3 és 1 éves koruk óta.

És de, nekem is kell őket nevelni :)

Az anyjuk hétvégi anyuka volt, akihez nem szívesen mentek. Ettől még fájhat a halála. Csak azért ne süllyedjen már le ez az oldal se oda, hogy egy 11 éves gyerek mondja meg, hogy mikor rúgjunk fel egy több éves kapcsolatot.

Az a babos dolog nem lenne rossz ötlet, hogyha megcsinálná, de felőle ott ülhetnénk estig is egy ilyennel.

A férjem is ugyanúgy van ezzel a helyzettel, mint én, ő sokkal erősebben rászól, és a lopásos dolog után már teljesen tanácstalanok vagyunk, főleg hogy egy csomó dugi pénzt találtunk nála, meg már az apja is rajta kapta, hogy a pénztárcájában matat, meg sokszor kiveszi engedély nélkül a pénzt a kabátzsebünkből és a húgát is meglopta már úgy, hogy volt neki is adva pénz.

A hazugságai a legjobbak, állandóan összeugraszt mindenkit, ilyet hazudott az egyik rokonnak, hogy az apja verte, mert nem vett meg neki valamit és rá lett szólva. De rólam is hazudott már olyat, hogy leköptem meg eltörtem a húga babájának a fejét, mert egyest kapott. De volt már megcsalásos hazugsága is. Most ilyenekre hogy reagáljunk szépen? Nem lehet mindenre szépen, megértően reagálni, főleg amikor kitalál egy olyat, hogy ameddig ők kint játszottak az udvaron, addig én beengedtem egy csávót és látott minket d...ni? Ennek ellenére is türelmesek vagyunk vele a történtekhez képest.

2022. dec. 12. 18:31
 26/53 anonim ***** válasza:
64%
Valtozott a sztori igy a vegere 🙄
2022. dec. 12. 18:37
 27/53 anonim ***** válasza:
84%
Pszichológus, nevelési tanácsadó, bármi amihez fordultatok? Az a gyerek szenved, ez fordul ilyen extrém viselkedésbe. Jó eséllyel éppen azt provokálja öntudatlanul hogy a környezete bántsa, büntesse a viselkedéséért, mert magára haragszik amiért nem volt jóban az anyjával. A szarkavarása simán irányulhat önmaga ellen... Egy felnőttnek is lehet bűntudata haláleset után, egy gyerek meg sehogyse képes ezt kezelni. Addig vigyétek szakemberhez amíg ez nem fordul önpusztításba, vagy komolyabb bűncselekménybe.
2022. dec. 12. 18:44
 28/53 anonim ***** válasza:
86%
Nekem is az volt most az első gondoloatom, hogy akkor talán az a baj, hogy most bánja, hogy nem szerette jobban az anyját, vagy nem mutatta ki, és már soha nem is tud ezen változtatni. Jó lenne ha egy békésebb pillanatban tudnátok beszélgetni vele kicsit mélyebben. Vagy teljesen bezárkózik, mindig ellenséges?
2022. dec. 12. 19:09
 29/53 anonim ***** válasza:
94%
Kösz kérdező, ha ilyen pici koruk óta nálatok vannak és ti már együtt voltatok, úgy akkor azért egész más a helyzet.
2022. dec. 12. 19:32
 30/53 anonim ***** válasza:
78%
Lehet itt valami örökletes mentális zavar is. Anyuka miért hagyta el őket kisbabaként?
2022. dec. 12. 19:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!