Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férjem gyerekének meghalt az...

Férjem gyerekének meghalt az anyja, meddig lehet elnézni a szekétkedéseit?

Figyelt kérdés

Márciusban halt meg az anyukájuk, 11 és egy 9 éves kislány anya nélkül maradt.

Próbálok vele nagyon türelmes lenni, de egyszerűen lehetetlen, mert manipulál, össze ugraszt mindenkit, és kijátsza folyton a "most halt meg az anyukám" kártyát kegyetlenül. Hordjuk pszichológushoz mind a két gyereket.

Mindenért hisztizik szó szerint, és sokszor hazudozik össze-vissza, pedig foglalkozunk vele, és ha kell, háttérbe szorulok, hagyok az apjával kettesben-harmasban töltött időt is.

A pénzért is vergődik, felment az idősebb unokatestvérével városnapra, ahol 3 000 forintot lenyúlt tőle, előtte a keresztanyja 15 000 forintot költött rá, mert ő lovagolni akar, de műkörmös szettet is akar, meg zsákba macskát is és így tovább.

2022. dec. 12. 16:11
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
68%

Semmit nem kell csinálnia?

11 és 9 évesek a gyerekek, nevelni kell őket, ez pedig jó esetben 2 emberes munka.

2022. dec. 12. 16:43
 12/53 anonim ***** válasza:
54%
#12 És mégis kinek kéne nevelnie a gyerekeket? A saját apjuknak, vagy az apjuk új feleségének, akit a mostani lelki állapotukban amúgy sem kedvelnek túlzottan a gyerekek? Nem a kérdező dolga, ő segíteni van ebben a helyzetben. Ha az én gyerekemet az új nőm próbálná leszidni úgy, hogy nem egyeztettük a bűnt és büntetést, abban a pillanatban repülne. Én vagyok az apjuk, én rovom ki a fegyelmezést - amúgy sem árt, ha nem utálják még jobban.
2022. dec. 12. 16:49
 13/53 anonim ***** válasza:
77%
Amíg hagyjátok
2022. dec. 12. 16:52
 14/53 anonim ***** válasza:
92%

Az apjuk hogy áll hozzá? A helyében én leültetném a gyereket egy nagyon komoly beszélgetésre. Akár össze is írnám előtte, mi az ami nagyon fontos. Természetesen támogatásomról, megértésemről biztosítanám, utána jönne a: de!

és itt felsorolnám, hogy semmi esetre sem jogosítja fel a tragédia az alább felsoroltakra (itt jönne minden, amit amúgy sem tűrnék el). Lehet jönni a "mindenki másképp gyászol" típusú maszlagokkal, amit már fél éve ismétel valaki, az beépül szokássá. Szokásokat pedig nagyon nehéz megváltoztatni. Azt is felajánlanám, hogy ha úgy érzi, nagyon nem bírja az iskolát, dönthet úgy, hogy megbukik, ez esetben viszont hiába hisztizik jövőre, nem rajtam múlik, ha más osztálytársakkal kell folytatnia. De ha így érzi, otthon ezért nem kap szidást, lehet, hogy tényleg nem tud koncentrálni a bánattól, viszont az összes fenti viselkedési szabályt be kell tartania, az alól nem menti fel semmi. És hordanám folyamatosan pszichológushoz. Amúgy ő mit ajánl, mit tegyetek?

2022. dec. 12. 17:18
 15/53 anonim ***** válasza:
97%

A megértés, szseretet és a következetes nevelés nem zárja ki egymást. Tisztázni kell a szabályokat majd betartani és betartatni azokat.

Mivel irdatlan lemaradása (vagy mindkettő lányról szó van?) van az iskolai dolgokhoz segítségre van szüksége. Tehát minden nap vagy veletek, vagy különtanárral kell készülni, magától nem fog már ebből kimászni.

2022. dec. 12. 17:36
 16/53 anonim válasza:
2022. dec. 12. 17:55
 17/53 anonim ***** válasza:
16%
Nem élhetsz együtt valakivel, akit zsigerileg, kimondhatlan mélységig GYŰLÖLSZ! És mindig gyűlölni fogsz! Ebből a kapcsolatból ki kell lépned, nemhogy púp, hanem egyenesen templomi harang a hátadra a nyakadba szakadt kéretlen két gyerek, akik mégcsak nem is simulékonyak.
2022. dec. 12. 18:00
 18/53 anonim ***** válasza:
90%
Persze 13#, az új nő ne nevelje, mert repül, de a gondoskodást a gyerekekről, azt megnyerte magának, ugye?
2022. dec. 12. 18:00
 19/53 anonim ***** válasza:
58%
Családterápia? Nem megvenni neki azt, amit csak kiejt a száján? Feltételekhez kötni a "jutifalatokat"? Ha esetleg valami rosszat csinál, akkor valahogy megleckéztetni (mondjuk ki kell takarítania a WC-t, vagy elővenni egy zacskó babot, szétszórni ott, ahol senkit sem zavar és ráparancsolni, hogy szemenként szedje össze), utána tudatosítani benne azt a tényt, hogy ne nem az ellensége vagytok neki és felnőtt korában szenvedni fog, ha most nem szedi össze magát. Értem, hogy traumatizált gyerekről van szó, de valahogy akkor is meg kell értetni vele, hogy udorítóan viselkedik és tarthatatlan, amit csinál.
2022. dec. 12. 18:01
 20/53 anonim ***** válasza:
30%
Úristen, mennyire betegesen eltorzult gondolkodásod van, 20-as! Ebben a korban már nem a Hamupipőkéből kéne táplálkoznod. És pláne nem azt tanácsolnod a kérdezőnek, hogy legyen bosszúszomjas mostoha, miközben arról győzködje az árva gyereket, hogy nem az ellensége!
2022. dec. 12. 18:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!