Miért olyan furcsa dolog lenne hogy minden hétvégén (vagy legalábbis nyáron minden második hétvégén) együtt ebédel a nagycsalád?
Nekem ez nem férne bele, nem azért mert nem szeretem őket, hanem mert sok.
Hétköznap munka, hétvégén NEM akarok vengédül menni - pláne minden második hétvégén - ide-oda.
Sokkal szívesebben töltöm azzal az időmet, amit szívesen csinálok, kikapcsol, feltölt, hozzáad az életemhez.
Akár túra, akár nyelvtanulás, írás, olvasás, sorozatnézés, etc.
Nálam a nagycsaládos banzájok kínszenvedés-kategória. Túl sok az ember, zaj, beszéd - hétköznap is ez vesz körül, hétvégén csendet és nyugalmat akarok.
17-es, ja az ilyen családi kajálások a vengédlátón kívül mindenkinek jó muri, elvégre ők csak elmennek kajálni.
A házigazda meg legkorábban aznap reggeltől főz, aztán még pakolhat is.
Persze sokan félreértelmezett udvariasság miatt (jaj, ne sértődjön meg xy) nem mondják meg, hogy a f...uk telivan, inkább jópofát vágnak hozzá hétről hétre.
Az meg bocs, kérdező, de nem úgy megy, hogy "aki akar jön, aki nem, nem".
Szerintem te életedben nem láttál vendégül 3-nál több embert, akkor tudhatnád.
26-os, mondjuk, mert hétköznap felkelek hétkor, elmegyek dolgozni, hazaérek hat-fél hétre, aztán ott a főzés, mert másnap ebédelnem kell (lm-gm étrend miatt a kantin nem opció).
Remek, hétóra múlt, de még nem is takarítottam, vagy akármi.
Nem, arra való a hétvége. Kikapcsolódásra, ami nekem nem egyenlő azzal, hogy
A. főzök 5-6 emberkére, mert "nagy családi ebéd"
B. egy délutánomat ebből családi ebéden töltök
És akkor marsd egy, azaz egy szabadnapom, a szombat (vagy a vas.nap, attól függ).
Kérdező! Képzeld el, nem mindenkinek van ennyi fölös pénze, energiája, óriás konyhája, ebédlője, hogy minden második hétvégén 10+főt megebédeltessen. Gondolom, soha nem láttál még vendégül senkit, mert akkor ez a kérdés fel sem merülhet.
Egyszer kérdezd meg a vendéglátót, hogy ŐSZINTÉN mit szól ő ehhez. Mennyi idő készülni, mennyibe kerül a "nagycsalád" etetése itatása. Vélhetően tele a hócipője, de mindig mindenki bejelentkezik, hisz milyen kényelmes már, főleg a mai élelmiszer árak mellett, hogy heti egy ebéd ingyen van a családnak.
Ezt csak akkor tudom elképzelni, hogy nem teher, ha nagymamának soha nem kellett dolgoznia, nincsenek anyagi gondok, a házban pedig van akkora konyha és ebédlő, ahol ennyi embertől etetni lehet. A készülődésben pedig nyilvánvalóan van segítsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!