Mennyit áldoznátok fel a saját boldogságotokból hogy mindenki másnak jó legyen a családban?
Az egész történeted tragédiája valójában az, hogy a férjed testvérei csak a jéghegy csúcsa.
Az a férj, aki le se tojja, hogy veled hogy bánnak és veszekedést robbant ki, ha jelzed, hogy neked ez nem jó, az egy szemét, akit egyáltalán nem érdekel, hogy neked mi jó vagy mi nem. Le merném fogadni, hogy vannak más dolgok is az életetekben, ahol vele nem lehet megbeszélni a problémát, ahol ő nem köt kompromisszumot, igazodj te, stb.
Én a helyedben semmiképp sem mennék. Alapszabály a boldog élethez, hogy ne menj oda, ahol nem látnak szívesen (és itt hiába a kedves anyós, ha a közeg többi 99%-a ilyen).
És én leülnék beszélgetni a férjjel is a helyedben, hogy mégis miért nem törődik a te igényeiddel, a te jólléteddel?
Egyébként a konkrét kérdésedre: soha semmit ne áldozz fel a saját boldogságodból! Fel lehet áldozni a kényelemből, a megszokottságból, de a boldogságból soha. Az csak ahhoz vezet végső soron, hogy egyrészt a kapcsolatotok is tönkremegy (már ha ez eddig nem történt meg ilyen férjjel az oldaladon), meg te is lelkileg beleroppansz.
Kérdező, bocsi, hogy így pálcát török feletted, de neked ennyire nem volt semmi emberismereted fiatalon, vagy mi? Akkor nem tűnt fel, hogy a kedves férjed testvérei úgy viselkednek, mint akiket a putriból szalajtottak? Vagy ha ezt nem nehezményezi és akkor sem ad hangot, amikor kettesben vagytok, hogy bocs a tesóimért, vagy valami... Legalább az elején...
Megmondod a férjednek, hogy felőled járhat annyit a családjához, amennyit akar, de nélküled. Így azt sem mondhatja el egyik fél sem, hogy el akarod onnan marni.
"családot el kell fogadni olyannak amilyen"
Ha például megölnék a gyerekeiteket, akkor is el kell fogadni őket olyannak amilyenek?
Miért nem szegezed a bunkó sógorodnak a kérdést: Pisti te süket vagy? Nem jól hallasz?
És tisztáznám a státuszomat a családban a férjemmel. Mármint hogy nem vagyok se másodrendű, se alárandelt, hanem pont egyenrangú vagyok vele és az én akaratom pont annyira fontos mint az övé. Ha ő azt akarja , hogy menj és te az ellenkezőjét, akkor 1:1. És itt tiéd a döntés, mert a te mentális egészségedről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!