Az normális, hogyha egy anyuka jobban szereti az unokáit, mint a saját gyerekeit?
Nővérem már felnőtt, családja van, én és az öcséim még otthon lakunk.
Minket sose szeretgetett, becézett úgy, ahogy őket.
De egyéb tettekben is megnyilvánul: nem ehetem meg a sajtot, mert azt az unokáinak szánja, ha megbeszélünk valamit, abból csak akkor lesz valami, hogyha a nővérem a gyerekeivel nem állít be, mert akkor anyám ott hagy csapot-papot, mintha nem lenne holnap, vagy mintha csak havonta látná az unokáit. Szülőire is azért nem ment, mert betoppant hivatlanul a nővérem a gyerekeivel, és ő unokázni akart. Pedig egy héten többször is látja őket.
Végeztek egy sok évig tartó kutatást, ami azt elemezte, melyik gyereküket szeretik jobban a szülők, van e kedvenc és az ő válaszukhoz képest mit gondolnak a gyermekeik. Az eredmény az volt, hogy volt a szülőknek kedvence, viszont és ez a lényegesebb, minden gyerekük azt gondolta, hogy a másikat szeretik a szülők jobban, képtelenek voltak megtippelni a valóságot. Ezt szerintem tovább lehet általánosítani a kérdésedre; lehet hogy ti úgy érzitek, titeket szeret kevésbé, de minden gyermek azt érzi, hogy őt szeretik kevésbé és másik gyereket pedig jobban a szülők/nagyszülők.
Másik oldalról a nővérednek a gyerek születése egy hatalmas stresszfaktor (az öröm mellett) az életében, a szülés után rendbe kell jönnie testileg, szétesett az addigi élete a gyerekek kiszolgálása őrli fel, nem tud elmenni úgy sehová, mint régen, a gyerek éjjelente nem hagyja aludni amíg bébi, később jön a dackorszak az "utálatos 2 éves" gyerek, anyukád ugyan ezeket átélte veletek és tisztában van azzal, támogatnia kell a nővéretek. Ti is meg fogjátok ezt a támogatást kapni, amikor szükségetek lesz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!