Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha nem sikerül...

Mit tegyek, ha nem sikerül kialakítanom a saját életemet?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok és az egyetem városában lakom albérletben, egyedül. Már vágynék arra, hogy önálló életet éljek, de inkább csak szenvedek tőle. Az egyetemi időszakban még jobban lefoglal az órákra járás és a tanulás, így most munkát keresek, hogy legyen valami hétköznapi elfoglaltságom a továbbiakban is. Viszont a nap végén mindig rosszul érzem magam, a szünetekről vagy a lazább időszakokról nem is beszélve. A legnagyobb problémám az, hogy magányos vagyok. Itt nincsen senkim, tehát teljesen egyedül vagyok (se család, se barátok, se párkapcsolat, se jobb ismerősök, senki) és nincsen kivel beszélgetnem, találkoznom. Persze, lefoglalom magam valamivel és eltelik az idő, de sokszor már nagyon rossz kedvem van, szomorú vagyok, kedvtelen mert zavar az állandó egyedüllét, hiányzik a társaság. Próbálkoztam, de az egyetemen nem olyan a közeg és azon kívül sem találtam olyan közösségeket vagy programokat, amik érdekelnének. Igyekszem hazajárni a családomhoz és a barátaimmal találkozni, de alapvetően az lenne a célom, hogy itt ki tudjam alakítani a saját életemet (otthon nincsen semmi lehetőség és nagy a korkülönbség köztem és a családom tagjai között, nem az igazi a kapcsolatunk, illetve a barátaim is már mind máshol élnek, máshol tanulnak és / vagy dolgoznak, többeknek van kapcsolata stb., nekik sem vagyok már olyan fontos).

23/l

2022. máj. 27. 21:13
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
41%
Ideje akkor egy párkapcsolatot keresni.
2022. máj. 27. 21:20
 2/35 anonim ***** válasza:
54%
Az egyetem a legjobb helyszín ismerkedni! Hogy nem sikerült eddig? Próbáltad esetleg, hogy a kollégiumban nincs -e hely?
2022. máj. 27. 21:22
 3/35 anonim ***** válasza:
80%
Ugyan így éreztem. Nekem az egyetemi éveimről a magány jut eszembe. Pedig voltak barátaim és koliban laktam. De egy jó buliban nem voltam a 6 év alatt. Később mikor újra elkezdtem beszélgetni egy régi barátommal, akkor lett újra szociális életem, de havonta egyszer a szülővárosomban. Akkor már nem volt olyan rossz.
2022. máj. 27. 21:24
 4/35 anonim ***** válasza:
0%

25/f

Ha van kedved ismerkedni írj rám (egyedülálló vagyok). Szimpatikus céljaid vannak.

2022. máj. 27. 22:24
 5/35 anonim ***** válasza:
87%
Akkor keress új barátokat. És véletlenül se menekülj kapcsolatba, csak mert félsz egyedül lenni. Annak csak rossz vége lehet.
2022. máj. 27. 23:15
 6/35 anonim válasza:
96%

Én is voltam így az egyetem első 2 évében. Ami azért volt különösen rossz, mert otthon, gimisként én voltam a "népszerű lány", akinek mindig volt programja, sosem unatkozott, folyton jött az értesítés.

Egyetemistaként pedig úgy éreztem, mindenki megtalálta a maga vonalát, jövőképét. A hazai közegbe már nem illettem, de a pesti világ nem vonzott, nem találtam ott a helyem.

Ami nekem segített, az a tanulás volt.

Nem feltétlen az iskolával kapcsolatos dolgokat illetően, hanem új hobbi, nyelv, bármi.

Pl. gimiben tanultam spanyolul, 4 év alatt azért egy gyengébb alapszint ragadt rám. Itt újra elkezdtem tanulni, de már egyedül, különtanár segítségével. 1 év alatt középfokra feltornáztam magam, majd az utána következő évben a C1-et csináltam meg.

Megtanultam sütni, főzni. Eleinte videókból, online receptekből, utána workshopokra is jelentkeztem, mikor már kicsit magabiztosabb voltam és nem fogott ki rajtam az élesztő felfuttatása.. :D

Kipróbáltam különböző sportokat, a jógától kezdve a crossfit-en át a thai boxig mindent. Nem mondom, hogy életreszóló barátságaim lettek ezidő alatt, de mindenhol volt 1-1 ismerős arc, valaki, akivel tudtam beszélgetni.

2022. máj. 28. 00:30
 7/35 anonim ***** válasza:
93%
6. Amúgy ez olyan jó taktika annak, aki mer egyedül is elmenni ide-oda. Irigylem azt, aki simán elmegy egyedül kirándulni, bulizni, különböző programokra, ahova amúgy nem egyedül mennek az emberek.
2022. máj. 28. 00:34
 8/35 anonim ***** válasza:
89%
Már miért ne mennének? Nem általános iskolás már hogy falkázzon.
2022. máj. 28. 00:37
 9/35 A kérdező kommentje:

1# Nem járok olyan közegbe, ahol ismerkedni tudnék, így kevés esélyem van párt találni is. Társkeresőn már próbálkoztam, de nagyon nem tetszett ez a módja.

2# Nálunk nincs olyan klasszikus egyetemi élet. Bejárunk az órákra, majd mindenki megy a maga dolgára és igazából ennyi. Jobb esetben köszönünk egymásnak, de sokan még köszönni sem köszönnek. Én csúszás miatt már nem a saját évfolyamommal tanulok, de igazából előtte is ugyanez volt a jellemző, a "saját" szaktársaimmal. A többség már ismerte egymást korábbról, ők kis klikkeket alkottak és így elvoltak a maguk kis társaságában, de közös programok nem szoktak lenni, nem szoktunk beszélgetni, együtt tanulni, nem osztjuk meg a jegyzeteket stb., semmi ilyen klasszikus "egyetemi" közösség nincsen és nem is volt. Én nem ismertem senkit és egyedül is maradtam. Pontosabban egy lánnyal lettem jóban, de ő átjelentkezett egy másik egyetemre, elköltözött stb. és már csak így a távolból tudjuk tartani a kapcsolatot. A kollégium is ilyen volt. Mindig idegenekkel laktam ugye együtt (ráadásul más kar, más évfolyam), de így nagyon voltak közös kapcsolódási pontok, teljesen más volt az időbeosztásunk, nekik már volt saját kialakult társaságuk, amint lehetett utaztak haza stb., valamint a koliban sem voltak közösségi programok, még közösségi helyiségek sem ahova kiülnek az emberek stb., tehát az aktuális szobatársaimon kívül másokkal szinte nem is találkoztam. Legutóbb nem kaptam férőhelyet, de most megpályáztam újra, majd meglátjuk. Annyiból jobb volt a koli, hogy nem voltam egyedül, de valamire való kapcsolatokat így ott sem sikerült kialakítanom. Plusz ugye, volt vagy 1,5 évnyi távoktatás is (de nekem még most ősszel is volt több online órám, alig kellett bejárni az egyetemre).

5# Próbálok, de nincsen hol vagy minek kapcsán. Nem igazán találkozom új emberekkel, hogy beszélgessek, barátkozzak, ismerkedjek.

6# Sokáig nekem is a tanulás és a hobbi volt, amit szerettem és sikerélményt jelentett. Viszont sajnos már ez sem mondható el mert úgy érzem kiégtem benne (mivel jobb program híján mindig ezekkel foglalkoztam, ezt is egyedül mert sosem találtam olyan programokat stb., ahova el tudnék menni a hobbim és érdeklődési köröm kapcsán), már nem okoznak olyan nagy örömet, és már egyfajta teljesítmény kényszer is kapcsolódik némelyikhez. A csúszás egy nagy kudarc volt számomra (hiába pótoltam már be minden tárgyam, hiába vannak jó jegyeim stb. még mindig bánt), emiatt pl. az egyetemi időszak alatt már bűntudatom van mikor a tanulás elől veszem el az időt, és van bennem egy nyomás, hogy jól kell teljesítenem mert nem érzem magam elégnek az egyetemhez.

2022. máj. 28. 01:20
 10/35 anonim ***** válasza:
36%

lehet kelletlen, de szívesen ismerkednék veled.

ettől függetlenül esetleg a tánc, mint hobbi felszabadító lehet.

van pár hely, ahol fiatalok is vannak és ott jókat lehet beszélgetni.

tanulást pedig én zenehallgatással oldottam meg. rock/metal

ha budapesti vagy ismerek egy-két tánctársulatot...

elte sportegyesületek?

2022. máj. 28. 10:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!