Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha nem sikerül...

Mit tegyek, ha nem sikerül kialakítanom a saját életemet?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok és az egyetem városában lakom albérletben, egyedül. Már vágynék arra, hogy önálló életet éljek, de inkább csak szenvedek tőle. Az egyetemi időszakban még jobban lefoglal az órákra járás és a tanulás, így most munkát keresek, hogy legyen valami hétköznapi elfoglaltságom a továbbiakban is. Viszont a nap végén mindig rosszul érzem magam, a szünetekről vagy a lazább időszakokról nem is beszélve. A legnagyobb problémám az, hogy magányos vagyok. Itt nincsen senkim, tehát teljesen egyedül vagyok (se család, se barátok, se párkapcsolat, se jobb ismerősök, senki) és nincsen kivel beszélgetnem, találkoznom. Persze, lefoglalom magam valamivel és eltelik az idő, de sokszor már nagyon rossz kedvem van, szomorú vagyok, kedvtelen mert zavar az állandó egyedüllét, hiányzik a társaság. Próbálkoztam, de az egyetemen nem olyan a közeg és azon kívül sem találtam olyan közösségeket vagy programokat, amik érdekelnének. Igyekszem hazajárni a családomhoz és a barátaimmal találkozni, de alapvetően az lenne a célom, hogy itt ki tudjam alakítani a saját életemet (otthon nincsen semmi lehetőség és nagy a korkülönbség köztem és a családom tagjai között, nem az igazi a kapcsolatunk, illetve a barátaim is már mind máshol élnek, máshol tanulnak és / vagy dolgoznak, többeknek van kapcsolata stb., nekik sem vagyok már olyan fontos).

23/l

2022. máj. 27. 21:13
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
Van érdeklődési köröm és hobbim, de ezek kapcsán nem tudok ismerkedni, mert nincsenek ezekhez köthető programok, közösségek.
2022. máj. 29. 09:45
 22/35 anonim ***** válasza:
81%
Ezt kétlem, de akkor itt a lehetőség, hogy te hozz létre ilyen közösséget
2022. máj. 29. 11:59
 23/35 A kérdező kommentje:
Mégis hogyan hoznék létre… persze.
2022. máj. 29. 14:53
 24/35 anonim ***** válasza:
76%
Mégis hogyan? Mondjuk kezdetnek egy facebook csoporttal, vagy oldallal. De mondd meg mi az konkrétan és lehet további tippeket adni
2022. máj. 29. 21:36
 25/35 A kérdező kommentje:
Leírtam már egy korábbi válaszomban.
2022. máj. 29. 22:00
 26/35 anonim ***** válasza:
75%

Ja igen, meg is van

"Kreatív hobbijaim vannak (pl. fotózás, festés, sütés), illetve olvasni, nyelvet tanulni, sorozatokat nézni szeretek még"

Ha ezek kapcsán nem tudsz emberekkel kapcsolatba kerülni, akkor pszichológus. De tényleg, mert valószínű van valami más gátja, hogy nem bírsz továbblépni. Ezek felkapott dolgok, rengetegen foglalkoznak vele amatőr szinten. Szóval nem kellene azért elszigetelődnöd, mert olyan dolgok érdekelnek, amik senki mást. Ez így nem igaz.

2022. máj. 29. 22:12
 27/35 A kérdező kommentje:
Egy szóval sem mondtam, hogy ezek ne érdekelnének másokat. Én csak azt mondom, hogy ezek ugyan népszerű hobbik, de nem számítanak közösségi tevékenységeknek. Az emberek többsége otthon olvas, otthon süt, otthon nézi a kedvenc sorozatait, otthon fest stb. és nincsenek ezekre kiépült közösségi helyek és programok, mint mondjuk ahogyan el tudsz menni egy csoportos edzésre. Legalábbis nekem ez mindig egy nagy hiányosság volt az életemben, mert mindig kerestem az ilyen lehetőségeket, sikertelenül. Mint írtam én vidéken élek, egy kisvárosban laktam 18 éves koromig, ahol semmi ilyen lehetőség nem volt és az iskolán kívül gyakorlatilag nem volt hová menni. Az egyetem miatt már egy megyeszékhelyre költöztem, de itt sem találtam semmit, ahova szívesen eljárnék... Van például egy olvasóklub, tök jó, de oda nyugdíjasok járnak, nem pedig az én korosztályom. A Facebookon persze van kismillió ilyen csoport meg vannak online tanfolyamok stb., de ezek többnyire az online térre korlátozódnak és nekem nem ilyesmire van szükségem.
2022. máj. 29. 22:36
 28/35 anonim ***** válasza:
93%
esetleg társasjáték? én is most találtam rá a dologra. talán a férfi sportoknál is lehetne keresni olyat, amilyen koedukált. röplabda? hátha a háló helyett valaki belédcsavarodik. harművészet? nemek között nincs verekedés, de attól még lehet így beszélgetni. valahol focisták közelében. esetleg olyan barinő aki magávalvisz vegyes társaságba és akár rajtuk keresztül megismerkedni valakivel?
2022. máj. 29. 22:52
 29/35 A kérdező kommentje:
Társasozni szerintem szeretnék, de sosem volt kivel :D Nem tudom itt vannak-e társasjáték estek, ahova el lehet menni egyedül is és csatlakozni másokhoz, mert amúgy nincsen kivel játszanom. Eddig nem találkoztam ilyen hellyel, de még utánanézek. Sportolni sajnos nem igazán szeretek, pontosabban arra az egy-két dologra ami esetleg érdekelne nincsen lehetőségem, más pedig nem vonz (tudom egészséges, sok pozitív hatása van stb., de amiket eddig próbáltam egyáltalán nem voltak élvezetesek számomra). Nincsenek olyan barátnőim, akikkel eljárhatnék ide-oda (a kérdésben említettem, hogy nagyon ritkán találkozunk személyesen és ők sem járnak sehova, nekik sincsen nagyobb baráti társaságuk).
2022. máj. 29. 23:00
 30/35 anonim ***** válasza:
80%
#27: Én sem azt mondom, hogy ezeket úgy kell együtt űzni, mint egy csapatsportot, hanem, hogy ezeknek széles "rajongótábora" van, azért a kapcsolatkialakítás simán lehetséges. És nem csak az online térben
2022. máj. 29. 23:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!