Ciki, ha diplomázás után is támogatnak anyagilag a szüleim?
Konkrét összegeket nem szeretnék írni. Remélem, hogy megértitek! Mindenkinek más a kényelmes életszínvonal, máshogy nőttünk fel.
A kezdő fizetésem sajnos nem elég arra, hogy fedezze minden költségemet, kiadásomat. Emiatt a családomtól még mindig kapok pénzt, annak ellenére, hogy szeptember óta már dolgozom. Nekik ez nem okoz semmiféle problémát, nem maguk elől veszik el. Valahol nekem is úgymond "természetes", hogy számíthatok rájuk ilyen helyzetben, hiszen ki más adna, ha nem a szüleim?
Viszont nem tudom, hogy mások hogy állnak ehhez, ez mennyire elfogadott? Pl. szóba került az összeköltözés a barátommal, ő nem tud erről a havi kisegítésről.
Nem AKAR lejjebb adni. Írta. Nem nem tud, hanem nem akar. Nyilván tudna.
Ezen mondjuk én is néztem egy nagyot, hogy ha saját lakás is van, akkor mégis minek fizetés mellé még zsebpénz, de nyilvan az igenyek. Gondolom,autot is kaptál, draga a benzin, géllakk, mert nem lehetsz igenytelen, utazás es etterem is kell, ilyesmi. Nézd, megertelek, ezekről nem könnyű lemondani, ha az ember tudja, hogy van, aki megveszi neki. De az megvan, hogy mikorra leszel anyagilag önálló? Vagy nincs ilyen terv?
Nem kell neki lejjebb adni. A szülei bármeddig pénzelik es ott lesz a férje is. Neki nem ez lesz a nehézség az életében. Lehet itt irigykedni erre, de ez ennyi. Nem az volt a kérdés, hogy hogy fogok megélni később, hanem, hogy ciki-e ez, mit gondolnak mások.
Kérdező, te se hirdeted, még a saját szerelmednek se mondtad el, szóval te is tudod a valaszt. Igen, ciki, mert gyerekstátuszban maradsz, aki zsebpénzt kap aputól, ez lesz mindenkinek az első gondolata, akkor is, ha van annyira udvarias, hogy nem mondja ki. Akkor is ez van, ha téged ez zavar.
Mondjuk azért önállosodhatnál ha már felnőttnek gondolod magad...
Ha nem akarsz lejebb adni akkor tessék olyan munkát keresni ahol megvan az a színvonal ami eddig.
Ügyvédjelöltek sehol sem keresnek jól. Nyilván ha meglesz a szakvizsgám majd, a magam ura leszek, akkor már nem a szüleimtől fogok kapni fizu kiegészítést.
Másik munkát nem szeretnék keresni, mert nagyon szeretem a szakmámat és tényleg ebben képzelem el magam.
Semmi gond nincs azzal, ha valaki leírja a véleményét, de nem bunkó stílusban. Az, aki számon kér, meg tényként írja, hogy "lejjebb adsz az igényeidből", inkább ne írjon semmit. :) Nem erre voltam kíváncsi. Nem adok lejjebb, mert szerintem az életminőség, életkörülmények is fontosak az életben, nem csak a büszkeség, hogy verhetem magam arra, hogy megélek a minimálbér alatti fizetésemből.
Te is, hogy idegenekkel szemben milyen stílust engedsz meg magadnak!
Senkit nem nézek le, ezt a saját komplexusaid miatt gondolod. Először a saját életedben tegyél rendet, utána utasítgass másokat. Szép hétvégét, nem kell erre is reagálnod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!