Ciki, ha diplomázás után is támogatnak anyagilag a szüleim?
Konkrét összegeket nem szeretnék írni. Remélem, hogy megértitek! Mindenkinek más a kényelmes életszínvonal, máshogy nőttünk fel.
A kezdő fizetésem sajnos nem elég arra, hogy fedezze minden költségemet, kiadásomat. Emiatt a családomtól még mindig kapok pénzt, annak ellenére, hogy szeptember óta már dolgozom. Nekik ez nem okoz semmiféle problémát, nem maguk elől veszik el. Valahol nekem is úgymond "természetes", hogy számíthatok rájuk ilyen helyzetben, hiszen ki más adna, ha nem a szüleim?
Viszont nem tudom, hogy mások hogy állnak ehhez, ez mennyire elfogadott? Pl. szóba került az összeköltözés a barátommal, ő nem tud erről a havi kisegítésről.
Ezt nem ártott volna előbb közölnöd- mármint hogy a palid többszörösét keresi a te fizetésednek, fene se kommentelt volna. Ez az új infó újabb gondolatokat vet fel bennem, de pofátlanság lenne részemről azt feltételezni, hogy sokkal inkább az anyagi szempontok miatt lennél vele, semmint romantikus érzelmektől vezérelve. Másrészt viszont, ha szereted, akkor elvileg nincs anyagi kérdés, enyém-tiéd, és akkor tényleg elgondolkozhatnál azon, hogy a szülők által adott cash-t pl félreteszed egyfajta vésztartalékként.
Tudom off a kérdés, és elnézést is érte, de csinos csaj vagy? Csak az összeköltözés miatt érdekel :D
Miért lennék vele anyagi megfontolásból, mikor megvan mindenem így is? Nem mintha számítana, de ha az egyik randin ő fizet, akkor a másikon én. Utazásoknál is fele-fele arányban állunk mindent, hónapfordulót/évfordulót sosem tartottunk, karácsonyra és szülinapokra, névnapokra élményeket adunk egymásnak mindig.
Nem tudom megítélni, ki milyennek tart. Őszinte leszek, nem érzem magam átlagosnak, mert viszonylag sokat foglalkozom a külsőmmel, sportolok is újra rendszeresen (bár a versenyzéshez sosem fogok már visszatérni). De nyilván ami valakinek 10/10, másnak csak 10/6 mondjuk. Én elégedett vagyok magammal jelenleg és boldog vagyok a bőrömben.
Nem albérletben élek, az enyém a lakás.
32: És ennek mi köze az összeköltözéshez, hogy mennyire csinos a kérdező?
Meg mi az, hogy anyagi szempontokból lenne vele? Nem a kérdező közös kasszát, leírta. Másrészt a csóró pasi talán jobb? Miben is?
Az hogy mennyire csinos a kérdező, pusztán azért érdekelt, mert csak. És kérlek, engedd meg nekem, hogy akár csak egy pillanatra is, de hadd játsszak el pár kósza gondolattal, pl hogy a kérdezőt mennyire erkölcsös érdekek vezérlik az olyasfajta kérdésekben, mint a párválasztás és összeköltözés! Nem sértésnek szántam, de nem is akartam finomkodni, pusztán érdekel a másik ember, és hogy mennyire racionális vagy érzelmi alapon dönt ilyen kérdésben.
Ami ezeket a gondolatokat indukálta, az az egyet nem értés olyan dolgokban, hogy mennyire kell őszintének lennünk a másik felé, hiszen az összeköltözés mérföldkőnek számít egy kapcsolatban. De ez az anyagi titkolózás, számomra teljesen értelmét vesztette, amikor kiderült hogy a fickó elvileg jól keres. Lehet pont le se sz@rja. És nem, a csóró pasi/csaj nem a csóróság miatt lehet rosszabb vagy jobb, hanem attól, ha nem lehetünk őszinték vele, ha a tiéd-enyém szitu van, és nem az hogy a miénk. A kérdés lényegét tekintve pedig nem, szerintem nem ciki a szülői támogatás. Azt a kérdezőnek kell eldöntenie, rászorul-e arra a pénzre.
Nem ciki, de nem értem, hogy ahogy valaki írta, miért nem jut eszedbe kicsit lejjebb adni az igényeidből, ha ennyire nem tudod magad eltartani.
Ha még a lakhatási sem kell kifizetned, akkor meg lehetne élni normálisan a fizudból, legyél már őszinte magadhoz, te nem akarsz leadni a kajarendelésekből, autókázásból és azokról a dolgokról, amelyek azért nem olyan szükségesek.
Persze, a te dolgod, csak én se szoktam érteni, miért játszanak sokan, felnőttet a szülők pénzén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!