Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ciki, ha diplomázás után is...

Ciki, ha diplomázás után is támogatnak anyagilag a szüleim?

Figyelt kérdés

Konkrét összegeket nem szeretnék írni. Remélem, hogy megértitek! Mindenkinek más a kényelmes életszínvonal, máshogy nőttünk fel.

A kezdő fizetésem sajnos nem elég arra, hogy fedezze minden költségemet, kiadásomat. Emiatt a családomtól még mindig kapok pénzt, annak ellenére, hogy szeptember óta már dolgozom. Nekik ez nem okoz semmiféle problémát, nem maguk elől veszik el. Valahol nekem is úgymond "természetes", hogy számíthatok rájuk ilyen helyzetben, hiszen ki más adna, ha nem a szüleim?

Viszont nem tudom, hogy mások hogy állnak ehhez, ez mennyire elfogadott? Pl. szóba került az összeköltözés a barátommal, ő nem tud erről a havi kisegítésről.

2022. nov. 18. 21:22
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem is szerencse, bár nekem is gondjaim lettek volna. Akik szerint ciki, kérdezem őket, az nem ciki, amikor a szülő bedob egy 10-20-30 millert a lakás/ház árába a fiataloknak? Mennyiben más az, mint rendszeresen támogatni hogy a gyerek megtakaríthasson pl. ugyanúgy lakásra?
2022. nov. 18. 22:24
 22/62 anonim ***** válasza:
18%
bár nekem is *ilyen gondjaim lettek volna
2022. nov. 18. 22:25
 23/62 anonim válasza:
38%
Nem gáz. Részben tehetsz csak róla, hogy nincs jobban fizető állásod. Sajnos az nincs arányban a végzettség szintjével, az elvégzendő munka mennyiségével minőségével sokszor. Ez az ország szégyene hogy összeszerelő üzem lettünk, és kevesek kiváltsága a jó fizetés, az anyagi létbiztonság. Gyakran csak ügyeskedéssel megy ez, ha van hátszél. Ritka az, főleg nőként hogy a semmiből pikk pakk lesz jól lét, anélkül hogy szétraknád a lábad.Ne vádold magad, de persze próbálj stratégiát gyártani, ha kell külföld, vagy itthon egyéb végzettség megszerzése is akár. Nézd meg most a tanárok miért tünetnek, 40-50 éves létükre is alig jönnek ki a fizuból és még csomó megalázást is kapnak. Nem ciki tehát, de nyilván érzed hogy te is szeretnél tőlük elszakadni anyagilag, ezért is tetted fel talán a kérdést. Fiatal vagy, előtted az élet, ne görcsölj, de ne is ragadj ebbe bele. ( És respekt, mást pl a pasija pénzel, vagy "celebkedik" vagyis bocs, ez most "influencer" és fel sem merül benne, hogy ez gáz, sőt saját érdemeként tünteti fel a jólétet...)
2022. nov. 18. 22:28
 24/62 anonim ***** válasza:
68%

Oké, a párod nem őskövület... de felmerült bennem egy kérdés, mégpedig a válaszod miatt. Írod hogy nem kell mindent tudnia az anyagi helyzetedről, ez a fajta titkolózás, nem vet fel esetleg bizalomhiányos kérdéseket, hiszen nekem az összeköltözés elég nagy ügy, és ha a csajom nem egészen lenne őszinte velem, egy eléggé sarkalatos dologban, honnan tudhatnám nem-e titkol mást is esetleg? Persze jó dolog az anyagi biztonság, de egy otthonról tömött buksza-ami még titkos is- számomra mocorgást okozna az agyam összeesküvés elméleteket gyártó zugában, vajon mit titkol ez a nő?!

De aztán rájönnék, hogy rezsiválság és hatósági áras far-hát mellett nem foglalkozunk a honnan van kérdéssel, csak sör legyen meg rántott hús. Na meg netflix és disney+ és sport csatorna. Meg a péntek este a haverokkal, és szex! Én már nem is látnék semmi kivetnivalót a mamabank utalásaiban.

2022. nov. 18. 22:32
 25/62 A kérdező kommentje:
Ügyvédjelölt vagyok, mellette szakjogász képzést végzek levelezőn. Úgy gondolom, hogy nem a babérjaimon ülök most sem, vagy várom azt, hogy majd életem végéig lesz valaki, aki eltart.
2022. nov. 18. 22:39
 26/62 anonim ***** válasza:
79%

Lehet ciki.

A bátyám is ilyen volt. Ő tök egyedül lakott egy lakásban, jól keresett, mégsem volt elég a pénze, a szüleim támogatták. Aztán apám meghalt, és hirtelen sokkal jobban be tudta osztani a pénzét.

2022. nov. 18. 22:44
 27/62 anonim ***** válasza:
91%
szerintem is legyél vele őszinte. gondolom tisztában van vele, hogy egy kezdő jogász nem keres túl jól. látszik, hogy teszel érte, hogy ez változzon. addig meg nem gondolom, hogy ciki, ha segítenek. te is érezni fogod, hogy hol van az a pont, ahol már nem lesz rá szükséged.
2022. nov. 18. 22:54
 28/62 anonim ***** válasza:
76%

Ha nektek jó, akkor tök mindegy ki mit gondol.

De az összeköltözés kapcsán számomra érdekes a gondolatmeneted?-kifizezitek az albit, bevásárlást. Ha mondjuk ugyanannyit keres mint te, akkor el is fogyott a pénzetek, de téged anyuci pénzel, így mész színházba/nyaralni/vásárolni, ő meg otthon ül mert neki nincs pénze?

2022. nov. 18. 22:59
 29/62 anonim ***** válasza:
93%
Ha emellett rendesen dolgozol, nem szórod a pénzt, esetleg még egy kicsit félre is tudsz tenni, szerintem nem gáz, ha segítenek a szüleid, amíg nekik nem akkora teher. Nekem lakástakarékot fizettek, ha úgy vesszük, az is havi támogatás. A barátodnak viszont idővel említeném a dolgot.
2022. nov. 18. 22:59
 30/62 A kérdező kommentje:

Albérleti díj nincs, a lakás az enyém. Nem kérnék tőle pénzt azért, mert itt élne... A rezsi sem szokott vészesen sok lenni.

Tudom, hogy ő mennyit keres, az többszöröse az én fizetésemnek.

2022. nov. 18. 23:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!