Ciki, ha diplomázás után is támogatnak anyagilag a szüleim?
Konkrét összegeket nem szeretnék írni. Remélem, hogy megértitek! Mindenkinek más a kényelmes életszínvonal, máshogy nőttünk fel.
A kezdő fizetésem sajnos nem elég arra, hogy fedezze minden költségemet, kiadásomat. Emiatt a családomtól még mindig kapok pénzt, annak ellenére, hogy szeptember óta már dolgozom. Nekik ez nem okoz semmiféle problémát, nem maguk elől veszik el. Valahol nekem is úgymond "természetes", hogy számíthatok rájuk ilyen helyzetben, hiszen ki más adna, ha nem a szüleim?
Viszont nem tudom, hogy mások hogy állnak ehhez, ez mennyire elfogadott? Pl. szóba került az összeköltözés a barátommal, ő nem tud erről a havi kisegítésről.
Oké, a párod nem őskövület... de felmerült bennem egy kérdés, mégpedig a válaszod miatt. Írod hogy nem kell mindent tudnia az anyagi helyzetedről, ez a fajta titkolózás, nem vet fel esetleg bizalomhiányos kérdéseket, hiszen nekem az összeköltözés elég nagy ügy, és ha a csajom nem egészen lenne őszinte velem, egy eléggé sarkalatos dologban, honnan tudhatnám nem-e titkol mást is esetleg? Persze jó dolog az anyagi biztonság, de egy otthonról tömött buksza-ami még titkos is- számomra mocorgást okozna az agyam összeesküvés elméleteket gyártó zugában, vajon mit titkol ez a nő?!
De aztán rájönnék, hogy rezsiválság és hatósági áras far-hát mellett nem foglalkozunk a honnan van kérdéssel, csak sör legyen meg rántott hús. Na meg netflix és disney+ és sport csatorna. Meg a péntek este a haverokkal, és szex! Én már nem is látnék semmi kivetnivalót a mamabank utalásaiban.
Lehet ciki.
A bátyám is ilyen volt. Ő tök egyedül lakott egy lakásban, jól keresett, mégsem volt elég a pénze, a szüleim támogatták. Aztán apám meghalt, és hirtelen sokkal jobban be tudta osztani a pénzét.
Ha nektek jó, akkor tök mindegy ki mit gondol.
De az összeköltözés kapcsán számomra érdekes a gondolatmeneted?-kifizezitek az albit, bevásárlást. Ha mondjuk ugyanannyit keres mint te, akkor el is fogyott a pénzetek, de téged anyuci pénzel, így mész színházba/nyaralni/vásárolni, ő meg otthon ül mert neki nincs pénze?
Albérleti díj nincs, a lakás az enyém. Nem kérnék tőle pénzt azért, mert itt élne... A rezsi sem szokott vészesen sok lenni.
Tudom, hogy ő mennyit keres, az többszöröse az én fizetésemnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!