Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ciki, ha diplomázás után is...

Ciki, ha diplomázás után is támogatnak anyagilag a szüleim?

Figyelt kérdés

Konkrét összegeket nem szeretnék írni. Remélem, hogy megértitek! Mindenkinek más a kényelmes életszínvonal, máshogy nőttünk fel.

A kezdő fizetésem sajnos nem elég arra, hogy fedezze minden költségemet, kiadásomat. Emiatt a családomtól még mindig kapok pénzt, annak ellenére, hogy szeptember óta már dolgozom. Nekik ez nem okoz semmiféle problémát, nem maguk elől veszik el. Valahol nekem is úgymond "természetes", hogy számíthatok rájuk ilyen helyzetben, hiszen ki más adna, ha nem a szüleim?

Viszont nem tudom, hogy mások hogy állnak ehhez, ez mennyire elfogadott? Pl. szóba került az összeköltözés a barátommal, ő nem tud erről a havi kisegítésről.

2022. nov. 18. 21:22
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de mi jogon kérsz te számon engem?
2022. nov. 18. 22:06
 12/62 anonim ***** válasza:
38%
Kérdeztél, válaszoltam. Ha ezen hisztizni óhajtasz, a te bajod: ettől még megvetendő hogy dolgozó létedre elveszed a szüleid pénzét, mert cseszel beosztani a sajátodat.
2022. nov. 18. 22:09
 13/62 A kérdező kommentje:

Nem válaszoltál, hanem számon kértél, mindezt undorító stílusban.

Keveset keresek, beosztani elég nehéz lenne úgy, hogy nemhogy a jelenlegi, de normális életszínvonalon tudjak élni.

2022. nov. 18. 22:11
 14/62 anonim ***** válasza:
88%
Kit érdekel, hogy mások hogy állnak ehhez? Te nem más vagy, hanem te. És úgy éltek, ahogy az nektek megfelel. És ha 9,9 millióan nem úgy élnek, de nektek így jó, akkor ti így döntötök. Hogy mások hogy állnak ehhez, az megsúgom, attól függ, hogy mások szüleinek mennyi pénze van. Akiknél ugyanez a helyzet, azok elfogadják, akiknek meg nincs pénzük, azok irigykedve fujolnak. A barátod előtt viszont, ha olyan komoly a kapcsolatotok, hogy vele élsz, ne titkold el, hazugságban nem lehet élni. Ha közösen gazdálkodtok, akkor neki tudnia kell, hogy az általa is használt pénz honnan van. És ne kényelmesedj bele az apanázsba, hanem törekedj arra, hogy önerőből is egyről a kettőre juss.
2022. nov. 18. 22:15
 15/62 anonim ***** válasza:
76%
Nekem az lenne. Egy felnőtt dolgozó embertől az a minimum elvárható, hogy addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér. A önálló életet úgy kell elkezdeni, ha erre van kereted, és a pénzedet be tudod osztani. Ha pedig túlköltekezel, akkor visszaveszel a kiadásokból, nem kérsz, csak ha valóban megszorulsz.
2022. nov. 18. 22:17
 16/62 anonim ***** válasza:
74%
Ciki, de az aktuális államra nézve, hogy képtelen megszervezni a magasan képzett munkaerő optimális felhasználását. Ugyanez már 50 évvel ezelőtt is mindennapi gyakorlat volt a Kádár rendszerben. Egyetemi végzettséggel, doktori címmel és 1 kisgyerekkel nem tudtunk volna megélni szüleink anyagi segítsége nélkül.
2022. nov. 18. 22:17
 17/62 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem is válaszolt, a stílus talán kissé túlzó, de undorítónak nem mondanám. Nézd. Szerintem is ciki dolgozó emberként más pénzéből élni. De a véleményem nem számít sehova. Neked nem ciki, a szülőknek nem teher. Pont. De a barátodnak, ha komoly a dolog köztetek, szerintem is tudnia kell. Mert lehet olyan helyzet, amikor neki kell megfelelnie ezeknek az igényeknek és nem baj, ha tud róluk, amikor bevállalja, hogy ebből később ne legyen feszültség. Ha nem komoly, akkor persze nem érdekes.
2022. nov. 18. 22:18
 18/62 A kérdező kommentje:

Az az igazság, hogy én, amíg össze nem házasodunk, nem szeretnék közös kasszát. Nem is azt várom el, hogy eltartson, ne értsetek félre!

De nekem az bőven elég, ha összeköltözünk, közösen fizetjük a rezsit és a heti 1-2 nagybevásárlást, utána pedig mindenki arra költ, amire szeretne a saját pénzéből.

2022. nov. 18. 22:18
 19/62 anonim ***** válasza:
62%
Bocs, nem láttam a 14est, akkor írtam. Szerintem ő jól mondja (17)
2022. nov. 18. 22:20
 20/62 A kérdező kommentje:
Mindennapi dolgokra kapom a pénzt, amik korábban is az életem részei voltak. Nem luxusra, nem a hónapban a 3. Chanel táskámra. Annak sem látom értelmét, hogy tengődjek minimális pénzből, mellé legyek depressziós, levert, mert nem haladok egyről a kettőre.
2022. nov. 18. 22:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!