Januári diplomázás esetén lehet március 31-ig diákmunkát vállalni?
Figyelt kérdés
A diákigazolvány addig érvényes, de nem tudom, hogy abszolválás/diplomázás után dolgozni lehet-e még a félév befejeztével? (Jelenleg van munkám, csak szeretném tudni, mennyi ideig lehetek még itt)2022. jan. 6. 12:01
1/7 anonim válasza:
Nem
Addig lehet, amíg a hallgatói jogviszonyod van
2/7 anonim válasza:
Nem, sajnos abszolválással megszűnik a diák jogviszonyod, hiába érvényes a matricád, azt a bkk ellenőr nem tudja lekérdezni, de munkáltatónál kibukik. - igaz kell neki átfutási idő.-
3/7 anonim válasza:
Ne hallgass az első kettőre. Tavaly voltam ebben a helyzetben, január 31-gyel szűnt meg a hallgatói jogviszonyom, és március 31-ig foglalkoztatott az iskolaszövetkezet. Nézz csak utána.
4/7 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem a diákmunka szövetkezetnél, azt mondták, jogviszony igazolással VAGY érvényes diákkal dolgozhatok. Ami ugye lejárna márciusban, de jelen állás szerint a vészhelyzet miatt júniusig érvényes😳 Ez nekem nagyon fura, de ezt mondta az illetékes hölgy a Prodiáknál
2022. jan. 6. 16:38
5/7 anonim válasza:
diákszövetkezetként nem veszik annyira komolyan, de gyakornoki hely bejelentéskor szabálysértést követ el, ha alkalmaz, mert már nem vagy diák, attól hogy érvényes a matricád a jogviszonyod nem :)
6/7 anonim válasza:
Diplomázás után minek akarsz továbbra is diákként dolgozni, szotyipénzért?
7/7 anonim válasza:
Értsétek már meg, hogy a jogviszony megszűnése után még két hónapig hivatalosan jogosult vagy a diákigazolványra. Nem kell a szövetkezetnek trükközni hozzá.
"Nappali tagozatos tanulói jogviszonyod megszűnése esetén a diákigazolványodra való jogosultság idejéig tudsz diákmunkát vállalni. (Őszi félév esetében március 31.-ig, tavaszi félév esetében október 31.-ig.)"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!