Diplomázás után mennyi idő múlva sikerült elhelyezkednetek? Utána is támogattak a szüleitek? Szakmátokban sikerült elhelyezkedni vagy valami teljesen mást csináltok?
Államvizsga előtt pár hónappal már elkezdtem állást keresni. Végzésnek beírtam az az évet, amikor kérdezték, hogy hol a diploma, mondtam, hogy novemberben lesz meg (nyáron kezdtem munkát keresni).
Kb másfél hónap volt a keresés, további 3 hét amíg ténylegesen munkába tudtam állni - de ez már a cég adminisztrációján múlott.
Az államvizsgát már munka mellett csináltam meg.
Szép sikersztori az utolsóé, csak néhány helyen ez nem működik. Nekem volt államvizsgám, csak a nyelvvizsga hiányzott, hiába jelentkeztem állásra, amikor megtudták, hogy nincs a kezemben a diploma, azt mondták el sem kellett volna jönnöm addig az interjúra. Óvónő vagyok, úgyhogy nem a nyelv a legmeghatározóbb a szakmámban. 2010-ben végeztem, egy évvel később 2011 nyarán kaptam kézhez a diplomám, addig nyelvvizsgáztam.
2011 szeptembertől dolgoztam 4 hónapot, majd közfoglalkoztatásban 2-t, utána nyári idénymunka 3 hét, majd végre kaptam egy határozatlan idejű, teljes munkaidős óvónői állást, csak pechemre a próbaidő alatt kirúgtak, hogy felvegyenek valaki mást...
Úgyhogy végeztem 2-3 éve(attól függ államvizsgát, vagy diplomát nézzük) és nincs munkám. Csak a szoc.segélyre és a családomra számíthatok. Persze, amikor dolgozom, teszünk félre, így tudunk valamennyire haladni. (Idén lesz az esküvőnk)
Sok sikert, remélem neked könnyebben megy!!
24N
Diploma után 1 év 1 hónapig abszolút semmi, csak egy 1 hetes adatbeviteles melóm volt.
Ekkor az elején még a sulis albérletben laktam, hogy hátha pesti címmel hamarabb kapok munkát, de nem tudtam fenntartani, hazaköltöztem. Itt nagyjából eltartottak, plusz a megtakarításom fogyasztottam.
Ezután fél évig önkéntes munkát végeztem, nem teljesen a szakmámban de köze volt hozzá. Mindennap mentem rendes munkaidőben hátha felvesznek, be volt ígérve, de semmi.
Végül felvettek egy érettségis ügyintézői munkára - oda is ismerős segített - emiatt különköltöztem a szüleimtől. Ennek 1 éve, most 1 év rendes munkatapasztalattal ismét elkezdek melót keresni a szakmámban, vagy legalább olyat, ami nem minimálbért fizet...
Köszi a válaszokat, én is ez előtt vagyok, ezért tettem ki a kérdést. Sajnos nagyon kevés lehetőség van a szakmámban, persze ment a hitegetés hogy majd el lehet vele helyezkedni, el is lehet, ha van ismerettséged. Na nekem nincs. Nyáron végzek az MSc-n, már elkezdtem keresni, hátha. Most van egy, szakmába vágna, jelentkeztem, reménykedek. Amúgy eddig 2 szakmába vágó hely volt, az egyikre hívtak be interjúra, oda majdnem fel is vettek, csak most még volt órám 2 egy héten, mondták nekik ez így nem fekszik.
Itthon élek a szülőkkel, esélyem nincs mondjuk összeköltözni a párommal, vagy bármi előrelépésre munka nélkül :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!