Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Már nem sokáig bírjuk, mit...

Már nem sokáig bírjuk, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Előre is elnézést, ha hosszúra sikeredik.

"Apám" amióta az eszemet tudom egy büdös, agresszív, nemtörődöm, nárcisztikus alkoholista. Az egész életünket megkeserítette. Állandóan (nem túlzok, szó szerint folyamatosan) sérteget minket, kritizálja a külsőnket, főleg az enyémet és anyukámét, az öcsémet szerencsére nem annyira. Mindig mi vagyunk a bugyuták, az idióták, a sz*rháziak, a szerencsétlenek...és mág nagyon is enyhén fogalmaztam. Egy szóval, akármit is csinálhatunk, az úgysem jó. Ha mi eltörünk valamit, rajtunk csattan az ostor. Ha ő eltör valamit, valahogy visszavezeti, azért is mi vagyunk a hibásak. :) Félek, hogy anya belebetegszik ebbe, és hogy az öcsém átveszi a stílusát. Anyának kevés a keresete, és az árak manapság nem igazán vannak az előnyünkre. Mindent neki kell megoldania, minden teher az ő vállát nyomja egyedül. És ami mégjobb, hogy kiskorúak vagyunk. Nincs senki, aki segíteni tudna, viszont mi ehhez kevesek vagyunk, azt hiszem. Már teljesen kikészültünk mint idegileg, mint érzelmileg. Már tanulni sem tudok, egyfolytában azon töröm a fejem, hogy hogyan tudnék segíteni. Lerombolta az önbizalmunk, az önértékelésünk, és már 40 kilóméter távolságban is rémálmaim vannak, és az ő tetves hangját hallom. Van/volt valaki esetleg hasonló helyzetben? Teljesen tanácstalan és tehetetlen vagyok. Nagyon köszönöm, ha tudtok valami javaslatot, vagy bármit írni. Milyen tisztességes állással tudnék a leghamarabb elhelyezkedni és pénzhez jutni?

U.i: Előre is köszönöm a normális hozzászólásokat, és hálás vagyok, amiért elolvastátok!:*

2022. okt. 28. 21:13
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
97%

Semmi nem fog történni. TE költözz ez, anyukád meg úgyis vele marad - ha már eddig is vele élt.

Vannak emberek, akik szeretnek szenvedni - tudom, miről beszélek, a kedves édesapám ugyanilyen helyzetben él a mostohaanyámmal.

Nem jó neki - elmondta, hogy nem jó -, mégsem hagyja ott, mert akkor "időskorára egyedül marad".

Nem értem, miért jó neki egy szr lehúzós kapcsolatban, de ez már nem az én dolgom.

Én eljöttem, ahogyan tudtam, hogy legalább engem ne mérgezzen a nő, apám meg - az ő élete.

Te is a sajátoddal foglalkozz!

2022. okt. 29. 07:56
 32/41 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is hasonló volt a helyzet, volt ott futás, rendőrség rendszeres látogató volt, bezárt és kitámasztott ajtó mellett alvás, sőt volt mikor kisbaltával az ágyban mentem aludni - úgy voltam vele, ha megint kezdi, beleállítom.

Ezt muter 16éves koromig csinálta, sokszor már öngyilkosságon gondolkodtam, aztán végre jött a válás de utána is visszatért rendszeresen 'kísérteni'. Nagyon nem volt mit csinálni, ki kellett bírnom, mert tudtam, hogy 8általánosal nem megyek semmire. Végülis technikumig bírtam, közben hogy ne haljunk éhen - mert anyám keresete elég kevés volt - vettem fel diákhitelt a számlákra, meg dolgozgattam suli mellett.

20 éves koromban pattantam meg technikum után, ausztriába, vendéglátásba csicskának.

Azóta faterom elemgyógyintézetbe került, anyám meg a végtelen önsajnálata miatt velem sem tartja a kapcsolatot, mert mikor elköltöztem, megsértődött, hogy 'elhagytam' meg hogy képzelem ezt. Na mindegy.

Diákhiteleimet visszatörlesztettem, lett feleségem, építettünk egy közös házikót és épp gyereket tervezünk.

Összességében fel a fejjel, elhiheted tudom, hogy szar a helyzet, de előtted az élet, amint lesz rá lehetőség kezdj önálló életet. Viszont még kicsit fiatal vagy, így szerezz vmi szakmát, próbálj meg koleszba kerülni, aztán tipli.

2022. okt. 29. 08:15
 33/41 anonim ***** válasza:
76%

Iszonyatosan felhúztam magam a sztorin, egynémely kommenten, le sem merem írni, mit gondolok, mert csak kitiltanak.

Kérdező, gyűjts össze egy kevés pénzt és bérelj fel valakit, aki úgy összeveri a drága apukát, hogy bevizeljen.

2022. okt. 29. 08:17
 34/41 anonim ***** válasza:
74%

Egy kicsit unalmas már ez az áldohathibáztatós sztori.

Szó nem volt erről.. Senki nem mondta, hogy miattuk iszik, miattuk agresszív. Ez lenne az áldozathibáztarás.

Viszont az áldozat nem tesz semmit. Akkor nem tudsz segíteni. Az nem megoldás, hogy a kérdező költözik. Koliból haza kell menni. Ott marad anyu, a tesó.

2022. okt. 29. 08:23
 35/41 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, én azt tanácsolom, hogy ne próbáld egyből megoldani az egész család helyzetét, mert nem fog menni. 16 éves vagy. Koncentrálj csak magadra, a saját helyzeted javítására, ne legyen emiatt lelkifurdalásod. Igyekezz tanulni, valami használható szakmát, amivel el tudsz költözni, vagy ha egyetemben gondolkozol, koliba tudsz menni. Aztán ha a te életed már stabil, akkor gondolkozz azon, hogyan segíts a többieknek. Gondolj arra, hogy egyetlen fuldokló sem képes magán kívül még két másikat is kimenteni a vízből. Légy erős!
2022. okt. 29. 08:36
 36/41 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon köszönöm a sok választ, és a bíztató szavakat! Próbálom megfogadni a tanácsaitokat!
2022. okt. 29. 09:16
 37/41 anonim ***** válasza:
79%

30, bezzeg mi, ugye? Mi sosem járhattunk volna így! Mi azonnal elhajtottunk minden olyan alakot aki bemutatkozáskor közölte, hogy agresszív alkoholista vagyok, ütni-vágni foglak téged és a közös gyerekeinket, megnyomorítom majd az életeteket csak várj 10 évet, gyüssz táncóni? :)

Akinek fogalma nincs, annak véleménye ne legyen. Főleg ne Bezzegék székéből. Mert láthatólag fogalmad sincs, milyen személyiség "kell" ahhoz, hogy valaki ilyen helyzetbe kerüljön, majd ne találja a kiutat. És mi "kell" az ilyen személyiség kialakulásához.

Kérdező, üljetek le anyuval, kezdjetek el számolni. Mi járna neki ha elválna, mekkora albérletet tudnátok kivenni. Ha már nyugalomban éltek, milyen irányba tudná továbbképezni magát munka mellett, hogy nagyobb keresetre tehessen szert. Már nagyok vagytok, meg tudjátok oldani ha összefogtok. Legfontosabb, hogy ti hárman alkossatok egységet, ne tudjon apu ellágyítani ostoba és hazug ígéretekkel. Álljatok neki olvasni a témában mindent ami elérhető. És egyiktek se okolja magát, apátok senki miatt nem ilyen, illetve de, saját maga miatt. Neki kellene szakemberhez mennie, az agressziója mögött mérhetetlen gyávaság áll, ezzel palástolja, hogy egy gyenge lény, ahhoz is gyáva, hogy saját függőségével szembenézzen. Ezért tiporja a gyengébbet.

2022. okt. 29. 11:23
 38/41 anonim ***** válasza:
100%
Azért kritizál és becsmérel titeket, hogy eszetekbe ne jusson kivágni őt a francba. Neki van szüksége rátok, hogy legyen, aki főz, mos, takarít rá.
2022. okt. 29. 13:11
 39/41 anonim válasza:
100%
Nagyon hasonló helyzetben vagyunk mi is :(
2022. nov. 11. 19:48
 40/41 anonim ***** válasza:
100%
32-es valójában miért került elmegyógyintézetbe, milyen betegsége volt?
2022. nov. 11. 21:50
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!