Hogyan önállósodjak így?
Figyelj, ahogy a leveledből kikövetkeztettem Te ahol csak tudsz segítesz Édesanyádnak. Anyukád nem várhatja el, hogy életed végéig vele lakj, egyszer neked is ki kell repülnöd a "családi fészekből". Hidd el szerintem Ő is büszke lenne rád ha 20 éves létedre önállósodnál.
Az, hogy elköltözöl még nem egyenlő azzal, hogy elhanyagolod Anyukádat, hiszen hazajöhetsz hetente vagy havonta, beszélhettek telefonon stb.
A nővéreddel pedig ne foglalkozz, így is elég szégyen, hogy 25 éves létére úgy viselkedik mint egy kis 16 éves fruska, ez az "ő kapott akkor én miért nem" nálunk 14 évesen volt menő!:):D
Szerintem ne a nővéred legyen a példa, költözz el, próbáld megtalálni az utadat és építgesd az karrieredet (tanulj sokat).
5 év múlva majd jót fogsz röhögni a nővéreden, amikor is neked már lesz egy álom állásod, barátod, saját lakásod a nővéred meg még mindig anyukád nyakán fog élősködni.:)
Tedd föl magadnak a kérdést, hogy a jelenlegi helyzet hogyan alakul mondjuk 10 év múlva. A nővéred a jelek szerint kényelmesen elvan otthon, anyád nem lesz kevésbé fáradt, apád nem fogja kevésbé szeretni az alkoholt. Csak te leszel idősebb 10 évvel, meg jó néhány ősz hajszállal.
Kegyetlenségnek hangozhat, de anyád, apád és a nővéred ugyanúgy a saját életükért felelősek, mint ahogy te a sajátodért. Arról, hogy anyukád nem tud mit kezdeni az alkololista férjével, meg a 25 éves felnőtt gyerekével, nem te tehetsz. Apróbb dolgokban talán tudsz neki segíteni (pl. házimunka), de ahogy leírtad, az alaphelyzet valószínűleg nem fog belátható időn belül megváltozni.
A döntés a tied.
Sok sikert kívánok!
Huzd ki Magad es egyenesedj ki!
Ezt ugy tudod megtenni, hogy "elfogadod" a csalad tagjait a tulajdonsagaikkal egyutt, es nem kritizalsz,
mivel Te fiatalabb vagy es ugysem fogod tudni megvaltoztatni Oket, mivel ez mar az O berogzott tulajdonsaguk,
es majd Maguktol kell rajonni arra, hogy valtoztassanak.
Te elj spontan es szeresd Oket, ha tudsz segiteni akkor segits, de ennyi es nem tobb.
Amint latod is, hogy az Edesanyadnak megfelel igy a tarsa es a lanya is,
mert ha nem, akkor azon O tudd valtoztatni, de O adja ezt a lehetoseget arra, hogy igy eljenek.
Te a gyermekuk vagy, amikor ez Neked nem tetszik, akkor majd elkoltozol amikor erre lehetoseged lesz, es akkor mar nem kell ezt nezned mindennap.
Ne bansd a noveredet, mert Te nem tudod,hogy O legbelul igazabol milyen, inkabb probalj a kozelebe ferkozni szeretettel es lehet, hogy a vegen meg sajnalnad is, amikor belelatnal a lelkebe!
Szomorú, hogy ilyen dolgok vannak a világban...
Meg kellene beszélni a helyzetet és változtatni kell azonnal! Apukád szerinted tudna valamit tenni vagy kész, az alkohol már kiütötte teljesen???
Amúgy szemét, buta vagy csak szerencsétlen? Ne haragudj...
A nővéred egy hülye kis ... Ne üsd meg, mert nő, de soha ne hagyd, hogy uralkodjon rajtatok.
Aranyos vagy, hogy segítel anyukádnak...De, ha menni akarsz, akkor menned kell. Gyakran meglátogathatod őt és később, ha sok pénzed lesz, segíthted is kicsit...
A nővéred kidobhatja anyukád bármikor. Apukádtól meg el lehet válni simán. Tudom nehéz és lehet meg sem lehet oldani, de valamit ki kell találni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!