Eljegyzést bejelenteni, ha a családom nem ismeri a páromat?
Messzebb élünk tőlük, édesanyám és a nevelőapám ismerik, szeretik. Velük utaztunk többször már, voltak is nálunk. Viszont a családom többi része nem ismeri, apukámék részéről mikor említettem anno, hogy van valakim, nem volt pozitív a "fogadtatás" az életkora miatt (23 év van közöttünk). Semmit nem tudtak róla, a kapcsolatunkról, ennyi miatt kezdték a beszólásokat. Azóta nem is nagyon avattam be őket az életünkbe, terveinkbe, az az igazság.
Anyukámmal napi szinten beszélek telefonon, így ő az elsők között tudta, hogy menyasszony lettem. Ők nagyon örülnek, bár tény, hogy a páromat eddig is szerették.
Miért érzed kényszeresen, hogy bizonygasd majd te leszel a kivétel az apád korabeli pasikkal, ha amúgy szerinted aztán itt mindenki hülye és nem érti a te lelkedet?
És bónusz: Miért nem érzed ugyanezt a késztetést a család többi tagja felé? Ha itt mindenkinél okosabb vagy, és a te kapcsolatod tökéletes, akkor a család felé is képviseld ezt és kész. Ha amúgy sem tartod jószerivel a kapcsolatot velük, teljesen mindegy mit gondolnak, pláne mindegy mit és hogyan jelentesz be, már ha egyáltalán van értelme bejelenteni
Hát nálunk a rokonságban több olyan esküvőre is emlékszem, ahol nem ismertük a pár másik tagját, csak azt, aki a rokon. Volt, aki személyesen hozta az esküvői meghívót és elhozta a párját is bemutatni, de volt olyan, akivel tényleg csak az esküvőn találkoztunk először.
Nem kell ebből ekkora cécót csinálni, szerintem.
Azért kiváncsiak vagyunk páran arra, hogy 23 évre, az miért van.
Nincs vele bajom, csak nem értem. Belegondolunk a vőlegény 23 éves volt, mikor született a leendő felesége. Ez nem pedofília, de, ha 20 éves birizgál egy 16 évest, azt meg lecsukják. 😁
Nem kell bemutatni senkinek, a szüleid ismerik aztán ennyi. Ha nincs ellenvetésük, hajrá. Ha ezt tesz boldoggá…
Nem kell se az egyetértésük, se a jóváhagyásuk. Felnőtt vagy, tudod mit csinálsz.
Javaslom a meghívókat személyesen elvinni, így legalább bemutatod a vőlegényedet. Pont. Többet nem kell tennetek a rokonsággal szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!