Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Eljegyzést bejelenteni, ha a...

Eljegyzést bejelenteni, ha a családom nem ismeri a páromat?

Figyelt kérdés

Messzebb élünk tőlük, édesanyám és a nevelőapám ismerik, szeretik. Velük utaztunk többször már, voltak is nálunk. Viszont a családom többi része nem ismeri, apukámék részéről mikor említettem anno, hogy van valakim, nem volt pozitív a "fogadtatás" az életkora miatt (23 év van közöttünk). Semmit nem tudtak róla, a kapcsolatunkról, ennyi miatt kezdték a beszólásokat. Azóta nem is nagyon avattam be őket az életünkbe, terveinkbe, az az igazság.

Anyukámmal napi szinten beszélek telefonon, így ő az elsők között tudta, hogy menyasszony lettem. Ők nagyon örülnek, bár tény, hogy a páromat eddig is szerették.

2022. okt. 3. 13:42
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
41%

Miért érzed kényszeresen, hogy bizonygasd majd te leszel a kivétel az apád korabeli pasikkal, ha amúgy szerinted aztán itt mindenki hülye és nem érti a te lelkedet?

És bónusz: Miért nem érzed ugyanezt a késztetést a család többi tagja felé? Ha itt mindenkinél okosabb vagy, és a te kapcsolatod tökéletes, akkor a család felé is képviseld ezt és kész. Ha amúgy sem tartod jószerivel a kapcsolatot velük, teljesen mindegy mit gondolnak, pláne mindegy mit és hogyan jelentesz be, már ha egyáltalán van értelme bejelenteni

2022. okt. 3. 14:39
 12/24 anonim ***** válasza:
96%

Hát nálunk a rokonságban több olyan esküvőre is emlékszem, ahol nem ismertük a pár másik tagját, csak azt, aki a rokon. Volt, aki személyesen hozta az esküvői meghívót és elhozta a párját is bemutatni, de volt olyan, akivel tényleg csak az esküvőn találkoztunk először.

Nem kell ebből ekkora cécót csinálni, szerintem.

2022. okt. 3. 14:40
 13/24 Morzsi007 ***** válasza:
45%
Nem kell részletezni a kapcsolatot, csak kérdeztem egy dolgot. Lényegtelen. Nagyszüleim között is volt 17 év.
2022. okt. 3. 15:01
 14/24 anonim ***** válasza:
42%
11 - hagyd. 24 évesen még minden apakomplexusos lányka ezt érzi. Pár év és elmúlik. :)
2022. okt. 3. 15:10
 15/24 anonim ***** válasza:
85%
A kérdező nem véleményezést kért a kapcsolatáról- amihez semmi közötök - hanem az érdekli manapság mi szokás bemutatás terén.
2022. okt. 3. 15:39
 16/24 Morzsi007 ***** válasza:
64%

Azért kiváncsiak vagyunk páran arra, hogy 23 évre, az miért van.

Nincs vele bajom, csak nem értem. Belegondolunk a vőlegény 23 éves volt, mikor született a leendő felesége. Ez nem pedofília, de, ha 20 éves birizgál egy 16 évest, azt meg lecsukják. 😁

Nem kell bemutatni senkinek, a szüleid ismerik aztán ennyi. Ha nincs ellenvetésük, hajrá. Ha ezt tesz boldoggá…

2022. okt. 3. 15:50
 17/24 anonim ***** válasza:
80%
Nem is kell hogy értsd. Ha akarta volna, elmondta volna.
2022. okt. 3. 15:56
 18/24 anonim ***** válasza:
76%
Az emberek iszonyú tapintatlanok, és szeretik beleütni az orrukat abba ami nem tartozik rájuk- és tesznek rá hogy másnak ez kellemetlen-e.
2022. okt. 3. 15:57
 19/24 anonim ***** válasza:
94%

Nem kell se az egyetértésük, se a jóváhagyásuk. Felnőtt vagy, tudod mit csinálsz.

Javaslom a meghívókat személyesen elvinni, így legalább bemutatod a vőlegényedet. Pont. Többet nem kell tennetek a rokonsággal szemben.

2022. okt. 3. 16:14
 20/24 anonim ***** válasza:
95%
Nálunk úgy szokás, hogy a pár személyesen adja át a meghívót. Ha addig nem, akkor legkésőbb meg szoktak ismerkedni.
2022. okt. 3. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!