Nevelőapám édesanyánk halála után 7 hónappal egy nőt hozott haza. Van joga hozzá? Mit tehetünk?
25 évet voltak együtt anyuval, nagy szerelem volt.
A ház anyu, a testvérem és az én nevünkön volt, most már csak a miénk, nevelőapám haszonélvező.
Kaptunk már fülest, hogy van valakije, amivel semmi bajunk nem lenne, de azon teljesen fel vagyunk háborodva, hogy itt a nő, teljesen berendezkedve.
Mit tehetünk?
Nevelőapámmal nagyon jó a kapcsolatunk, legalábbis azt gondoltam.
Szívem szerint elzavarnám úgy rendesen. Azt mondta a nő, ne várjuk el, hogy Imi egyedül legyen. Heteket van itt, anyu ágyában, papucsában, az ő dolgait használja, és nagyon nem úgy tűnik, mint aki csak kiugrott, egy hete itt van most is.
Kérlek, adjatok tanácsot!
Köszönöm!
A ház eredetileg 3/5 részben anyu, 1/5-1/5 részben a testvérem és az én tulajdonom volt, a nevelőapám haszonélvező volt már akkor is.
Anyu halála után 50-50%-ban a miénk tesómmal.
Eredetileg azért lett így, hogy a két semmirekellő gyereke ne akarom onnan követelni semmit.
De ezek szerint mindenkinek több joga van, mint nekünk.
Lehetnél egy kicsit bőbeszédűbb is, mert ez így nagyon zavaros.
Anyád és nevelőapád 25 éve összeházasodtak, a közös ingatlanba anyád adott 3/5 részt, a nevelőapa adott 2/5 részt. De hogy az előző kapcsolatából származó 2 "semmirekellő gyereke" ne tudjon követelni semmit, a 2/5 részből 1/5 a te nevedre, a másik 1/5 a testvéred nevére került? Így történt? És hogy a nevelőapa ne/se kerüljön emiatt hátrányos helyzetbe (a 2/5 rész miatt), rá lett rögtön íratva a haszonélvezet?
Nem biztos, hogy jól értettem, de ha így van, akkor én nem ugrálnék...
Kedves 29-es!
A szüleim válása után az akkori lakásunk felét édesapánk ránk íratta, tehát 50% anyué, 25% tesómé, 25% az enyém lett.
Utána került az életünkbe a nevelőapánk (25 együtt töltött évből 16 volt házasságban), egy szatyorral költözött hozzánk.
Mivel családi házba akartunk menni, így a lakás el lett adva, a házban 3/5 anyu része, 1/5 tesóm része, 1/5 az én részem lett, nevelőapám haszonélvező.
Anyu tavalyi halálával a ház 50-50%ban a testvérem és az én tulajdonom, továbbra is a nevelőapánk haszonélvezetével.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!