Nevelőapám édesanyánk halála után 7 hónappal egy nőt hozott haza. Van joga hozzá? Mit tehetünk?
25 évet voltak együtt anyuval, nagy szerelem volt.
A ház anyu, a testvérem és az én nevünkön volt, most már csak a miénk, nevelőapám haszonélvező.
Kaptunk már fülest, hogy van valakije, amivel semmi bajunk nem lenne, de azon teljesen fel vagyunk háborodva, hogy itt a nő, teljesen berendezkedve.
Mit tehetünk?
Nevelőapámmal nagyon jó a kapcsolatunk, legalábbis azt gondoltam.
Szívem szerint elzavarnám úgy rendesen. Azt mondta a nő, ne várjuk el, hogy Imi egyedül legyen. Heteket van itt, anyu ágyában, papucsában, az ő dolgait használja, és nagyon nem úgy tűnik, mint aki csak kiugrott, egy hete itt van most is.
Kérlek, adjatok tanácsot!
Köszönöm!
Jogilag nagyon semmit...
A haszonelvezeti jogaval inkabb o zavarhat el benneteket...
Dehogynem tudtok.
anyád összes cuccát elvihetitek. A házat haszonélvezettel terhelten is el lehet adni, nyilván nyomottabb áron .
Köszönöm a válaszokat!
Nem lakunk már ott, tulajdonosok vagyunk, amikor a házat vettük, abba a közös lakásunk lett belefizetve, a nevelőapámnak a saját pár cuccán kívül semmilyen értéke nem volt.
Hétfőn keresünk ügyvédet, miután agresszívan lépett fel velünk szemben, nem gondolom, hogy tovább kell vele foglalkoznunk.
Nem gondoltam volna, hogy idáig jutunk, apánkként szerettük, de hónapok óta el vagyunk taszítva, most pedig szinte mint egy idegen, olyan volt velünk.
Mondtuk a hagyatékinál, hogy maradjon a ház, tesómnak és nekem is saját ingatlanunk van, nincs szükségünk arra. De ezek után már sokmindent máshogy látunk
Joga van oda vinni bárkit, akit akar. Özvegyi haszonélvezeti joga van a teljes ingatlanon, nektek, mint tulajdonosoknak nincs jogotok ott lenni, egyedül az előadáshoz van jogotok, de ez nem érinti az ő haszonélvezeti jogát.
Anyukád dolgait ha ott hagytatok, azzal szintén azt csinál, amit akar.
Tulajdonosok vagytok, egy dolog, a haszonélvezőnek több joga van.
Annyi, hogy el nem adhatja a házat a beleegyezésetek nélkül, de azt visz oda, akit akar.
Te meg fejezd be az irigykedést, és örülj neki hogy nem magányosan fog meghalni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!