Voltak agresszív napjai is. A gyereket ki lehet emelni a környezetből. Kegyetlenség teljesen kivonni a nagyszülő életéből. A nagyszulovel és q gyerekkel szemben is. A demencia önmagában nem halálos, a kérdező anyósa simán elélhet akar 20 évig is még. A gyerekek felnőttek lesznek és nem is ismerik a nagyszülőt....
2022. jún. 29. 11:10
22/35 anonim válasza:
14-es: ha elolvastad volna a kérdezö írását, akkor tudnád, hogy az illetö nem ismeri meg öket, dühöng, szóval téynleg nem kisgyereknek (tíz év alattiakról van szó!) való élmény.
Persze, hogy nem kell eltitkolni elölük, de ez nem is az a helyzet, amit ekkora gyerekeknek személyesen át kell élniük.
Ezt a látványt egy felnöttnek sem könnyü elviselni, de ö mét valamennyire megérti a helyzetet, egy gyereknek az ilyen kifejezetten nagy trauma lenne!
2022. jún. 29. 11:12
23/35 anonim válasza:
Anyai nagymamám került otthonba, nem látogatom, mert rossz a kapcsolatunk, nem jó ember, bántalmazó szülő, a szüleimet is sokat bántotta, kihasználta, engem is. Látogassa, aki akarja, nekem nem hiányzik.
2022. jún. 29. 11:27
24/35 anonim válasza:
"Kegyetlenség teljesen kivonni a nagyszülő életéből." - bárcsak a szüleim kivontak volna az anyai nagyszüleim életéből, akkor nem vertek volna meg többször is ok nélkül
2022. jún. 29. 11:33
25/35 anonim válasza:
23,24!
Ugyanmar, ne keverd a szezont a fazonnal.
2022. jún. 29. 11:36
26/35 anonim válasza:
Anyukám egyik nagynénje beteg szívvel született, és gépeken halt meg, én még ismertem, de halála előtt nem sokkal, amikor bementünk hozzá a kórházba anyukámmal meglátogatni, engem nem engedtek be hozzá, meg kellett várnom a folyosón anyukámat, én is 10 év alatti gyerek voltam akkor. Van, ami nem való a gyereknek. Teljesen más, ha valakinek tündéri rokonai vannak halálig, és nincsenek olyan állapotban, ami a gyereknek trauma lehet, de nem minden családban ez a helyzet, és ezt tudomásul kell venni.
2022. jún. 29. 11:41
27/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Nem volt közeli a kapcsolatunk. Leginkább akkor jött, ha pénzre volt szüksége. Sem a mi gyerekeinkkel sem a többi unokájával nem tartotta a kapcsolatot.
Csak az egyik lánya és mi látogatjuk, a többi gyereke és a testvére nem. A lánya évi 1* tud menni hozzá, külföldön él.
Mi sem tudunk ennél gyakrabban menni, mert 5 óra oda-vissza, a látogatás meg jó esetben 10 perc, de volt, hogy nem is volt hajlandó szóba állni velünk, mert "nem ismer" minket.
2022. jún. 29. 12:33
28/35 anonim válasza:
Így is többet tesztek, mint ami ilyen helyzetben elvárható, ne érezzétek szarul magatokat.
2022. jún. 29. 12:49
29/35 anonim válasza:
Ezeket az infókat mondjuk le is írhattad volna, akkor nem ugrott volna egymásnal a gyakori népe!
2022. jún. 29. 12:52
30/35 anonim válasza:
Hát ezek után tökmindegy, ki mennyire latogatja q rokonait. Te nem szereted az anyós, sose szeretted, ő se téged ezek szerint. A gyerekekkel se volt kapcsolata és úgy tűnik a saját fiával se nagyon. Így totál értelmetlen látogatni. Látogatni azt szokta az ember, akit szeret. Akkor is, ha a másik már nem ismeri meg....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!