Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen gyakran látogatjátok...

Milyen gyakran látogatjátok otthonban élő családtagjaitokat? A gyerekeket ilyenkor viszitek hozzájuk?

Figyelt kérdés

Mi 3-4 hetente megyünk anyósomhoz, aki középsúlyos demens, de a testvére szerint ez túl ritka, ráadásul a gyerekeket sem visszük hozzá.

Hetente érdeklődünk telefonon a főnővértől, illetve ők is hívnak minket, ha valami van.

Ez szerintetek is túl kevés?

2022. jún. 28. 19:31
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
91%

Amikor papa volt otthonban kéthavonta mentünk. Eleinte hetente, de nem ismert meg, sőt, nem egyszer félórán belül el kellett jönnünk, mert kiabált, hogy apa meg akarja verni őt, meg gyilkos, meglopta őt...

Sajnáltuk, szerettük és az a papa, aki régen volt, hiányzott, de mindannyiunk érdekében inkább ritkán jártunk.

2022. jún. 29. 06:32
 12/35 anonim ***** válasza:
91%

9-es: azért nem mindegy, hogy a nagyszülö mozogni nem tud vagy demens!

Ez utóbbi esetben egy kisebb gyereknek igen nagy trauma, ha a nagyanyja nem ismeri meg, esetleg elkezd ordibálni, hogy vigyék onnan vagy éppen meg akarja ütni!

EZ NEM VALÓ egy kisgyereknek!

2022. jún. 29. 08:34
 13/35 anonim ***** válasza:
100%
Mi vittük a lányomat is mamához, nagynénihez az otthonba, ha mentünk látogatni, mert ismerte, szerette őket. Nem voltunk bent sokáig, így neki sem volt rossz, és örült, hogy látja őket. Hozzájuk 1-2 hetente mentünk, mert közel voltak. A gyerekeik 1-2 naponta mentek be hozzájuk a kis távolság miatt. Anyósom az ország másik felében lakik, 3 hetente látogatjuk, ha otthonban lenne, akkor se tudnánk gyakrabban.
2022. jún. 29. 09:07
 14/35 anonim ***** válasza:
15%
Lehet nem való egy kisgyereknek, de eltitkolni sem kell azt, ha ilyen állapotú egy rokon! És a demensek sem egyformák! Senki nem mondta, hogy ha a demens rokon ordibál, be kell vinni a gyereket, ugyanakkor a kérdező nem írta, mennyire súlyos az ő rokona állapota. Egyébként ez az állapot senkinek nem lenne való, de nem árt tisztában lenni vele, hogy ilyen is van. Mert sajnos egyre több van ilyen.
2022. jún. 29. 09:10
 15/35 anonim ***** válasza:
98%

Én hetente látogattam az anyámat. A két felnőtt unoka egyszer sem. Azt mondták, hogy nem szeretnék ilyen állapotban látni a nagymamát (pelenka,..), maradjon meg olyannak az emlékezetükben, amilyen volt.

Tudom, hogy van/volt ebben részükről valamiféle hárítás (vagy védekezés?), de nem vitatkoztam velük.

2022. jún. 29. 09:44
 16/35 anonim ***** válasza:
95%
Ne a mások véleményétől tedd függővé azt, hogy TE mit akarsz csinálni. TE úgy élsz, ahogy te akarsz! Az okoskodó rokon meg úgy, ahogy ő. Az anyósnak attól nem lesz jobb, hogy sűrűbben látogatjátok, nektek viszont rosszabb lesz.
2022. jún. 29. 09:53
 17/35 anonim ***** válasza:
4%
Szégyeld magad! Remélem az örökségből kizárnak!
2022. jún. 29. 10:27
 18/35 anonim ***** válasza:
13%

12!

Ezek szerint az Alzheimer kor ismeretlen a számodra. Nezz utána. Röviden a demencia egyik legsulyosabb formája.

2022. jún. 29. 11:01
 19/35 anonim ***** válasza:
81%
Nem minden demens kiabál meg lesz agresszív. Sajnos tudom.
2022. jún. 29. 11:02
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

Ti tudjátok, milyen a kapcsolat. Ha nem annyira szoros, ha nem voltak szerető, jött szülők és egyébként sem látogatnátok 3-4 hétnél gyakrabban, akkor ez van. Mindenki azt kapja vissza, amilyen szülő volt.

Ha az én anyósom lenne bent, biztos mennénk hetente legalább, mert ő olyan szülő, aki megérdemli.

2022. jún. 29. 11:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!