Vertek gyerekkorodban? Ha igen, milyen szinten? Egy-két pofon, vagy brutális ütlegelések voltak? Melyik volt a legijesztőbb, legszörnyűbb?
Anyám vert, de egy esetre konkrétan emlékszem.6 év körül lehettem, amikor az utcán olyan szinten elkezdett verni, meg rugdosni, hogy megállt egy taxis, és azt mondta neki, ha nem hagyja azonnal abba, kihívja rá a rendőröket.A anyámat elmondta mindennek, nekem meg adott egy csokit.Már 15 éve, hogy anyám meghalt, én már megbocsájtottam neki.Viszont most már én is anya vagyok, kamasz fiam van, de soha nem ütöttem meg.És erre büszke is vagyok, az én gyerekem soha sem élte át a megalázottság érzését, mint én ott az utcán...
34/N
engem nagyonis hogy vertek. apám alkoholista,és mikor bekattant valami az agyába mindenért beszólt,amit el lehet képzelni.ha valami nem úgy volt ahogy gondolta,ütött vágott,rúgott. de csak engem vert.öcsém csak párszor kapott,és csak akkor ha tényleg rossz volt,mert "ő gyönge csontú". emlékszem,olyan 10-12 lehettem,már elég fejlett lány voltam és akkor meztelenül kellett apám térdére feküdnöm,mert reggel iskolába menet megbotlottam a jégen. ha otthon volt anyám ő általában leállította,de neki is meg volt az a rossz szokása,hogy "szólok apádnak". és néha ő is elővette a fakanalat (ha öcsém csinált rosszat akkor mindketten kaptunk,ha én,akkor csak én). majdnem minden héten megvolt a balhé,aztán anyámmal meg öcsémmel elköltöztünk jó messze onnan. anyám agya is elpattant kissé,de ő nem vert,csak lelkileg volt terror nála,hogy neki milyen rossz,abba nem gondolt bele,hogy minket kiszakított a régi környezetből,nekünk biztos az nagyon jó.otthagyni családot,barátokat.
miután megismertem a nálam 13 évvel idősebb páromat,rá három hónapra elköltöztem hozzá. akkor 15 éves voltam. szerencsére a kapcsolatunk azóta is stabil,egész jól élünk. ő dolgozik,én tanulom a szakmámat, és néha dolgozom,ha van mit.
hóvégén leszek 17.
"Kérdező neked is volt ilyen élményed?"
Igen. Nem véletlenül tettem fel a kérdést.
Mesélj!? Neked mi volt??
Sajnálatos és fájdalmas ezeket a dolgokat olvasni,de tanulságos is.Érdekes módon valamiért a mi szüleink ilyenek voltak.Kifelé szépet jót-bent meg a gyerek volt a villám hárító.Nem tudom miért..........
ma 10:37 Ez szörnyű!!!! A könnyem potyogott mikor olvastam.
Az én lányom 5éves,de soha nem emeltem rá kezet és nem is fogok.Az apja sem.De ahogy írtam is engem is vertek.A páromat meg orrvérzésig:(((
hála a jó égnek, egy-két pedagógia pofonnál többet nem kaptam.
persze, néha elborult anyum is, mert felbaxták az agyát a melóhelyén, és kiabált, vagy papuccsal a kezében kergetett a lakásban, de az csak egy néhány hónapig tartó időszak volt.
megtanultam, hogyha olyan dolgokat teszek, ami anyumnak örömet okoz (szemétlevivés, mosogatás, takarítás, házi írás) akkor nincs balhé. és nem is volt.
utoljára talán 10 évesen pofozott meg :D
Nem sokszor vertek, de amikor igen, akkor elég durván.
Óriási tenyérnyomok a hátamon, arcomon.. Amikor anyámnak elborult a feje.
Egy esetre nagyon emlékszek. Kb 8 éves lehetettem, és nem ettem meg a fehérrépát a levesből. Beleverte a fejemet az asztalba, felszakadt a szám, kitört a fogam..
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!