Nekünk nincs saját lakásunk, és bármikor megkérdezem miért, rámförmednek hogy ne szóljak bele a felnőttek dolgába, pedig én csak nem értem miért nincs, amikor anyuék már 50 évesek, én 18 leszek.
De nem csak hogy nekünk nincs, anyu és apu testvérei közül sincs senkinek.
Anyukámnak 5 testvére van, apukámnak 4.
Úgy tudom szinte az összes osztálytársamnak van lakásuk vagy házuk.
Az mondjuk tényleg gáz, ha egy 4 gyerekes anyának nincs kedve dolgozni. De amúgy simán van ilyen: ismerősömèk eladták a vidéki házat, hogy felköltözzenek Pestre, ahol van munka. A házért alig kapták valamit, abból itt esélytelen volt lakást venni, azóta is albérletben élnek a gyerekekkel.
2022. jún. 6. 23:10
32/51 anonim válasza:
Na basszus az mekkora szívás már, hogy örökölni sem fogsz.
Hasonlítgatni másokhoz magad meg tök felesleges.
Szüleimnek egy nagy emeletes háza van. Őszintén, engem még kajával se támogattak egyetem alatt. Mindenért én dolgoztam meg, 19 évesen már el is költöztem otthonról. Férjemmel most fogjuk megvenni a saját lakásunkat amiért mi dolgoztunk meg.
Szóval olyanról nem kellene álmodoznod, hogy majd szépen vesznek neked is lakást, mert ez nem így működik...
Kb. Nővérem is ezt csinálta, hogy jajj majd fizetik neki az egyetemét stb. Mert hát a jó tanulóknak jár. Erre nemhogy nem fizetik neki, de több milliós hitelt vett fel.
2022. jún. 7. 02:45
33/51 anonim válasza:
Anyukámék 1982 Ben vétek OTP lakáshitelel egy akkor átadott panellakást. Ami ma is megvan és ő ketten nem voltak gazdagok.
2022. jún. 7. 05:16
34/51 anonim válasza:
18 éves kis naíva vagy. Családi nyaralás se volt még nálatok. A pénz se fán terem, ennyi idősen összerakhatnád a kirakóst. Szüleidnek és rokonaidnak se futja rá.
2022. jún. 7. 07:34
35/51 anonim válasza:
Érdekes afölött mindenki elsiklott, hogy a szülők egyik testvérének sincs. Szerintem ez a családi minta. Ezt tanulták, látták és erre is van igényük, mármint az összes testvérnek, mert biztos van olyan is, aki önhibáján kívül nem tudott vásárolni. A megtakarítással, pénzügyi kultúrával hogyan állnak a testvérek. Szerintem a kutya ott van eladva.
2022. jún. 7. 08:28
36/51 anonim válasza:
Vagy nem tudtak onerot osszeszedni ra, vagy erre van igenyuk es nem szeretnenek venni lakast. Kerdes hogy mennyire vagytok tehetosek, mert ha a penz a gond, akkor lehet sejteni hogy nem tellett ra.
Az en szuleim is alberletben elnek, a sajat lakas csak egy alom szamukra... ugyanabban az onkormanyzati lakasban elnek, mar vagy 10+ eve. Ez van, egyszeruen nem engedhetik meg maguknak.
2022. jún. 7. 08:35
37/51 anonim válasza:
Hát én nem Magyarországon élek és itt teljesen normális albérletben élni egész életen keresztül. Pl a férjem nagynénje és a férje a 90-hez közeledik, világ életükben albérletben éltek, amióta pedig házasok, ugyanott már 60 éve. Itt az albérlet majdhogynem biztosabb helyzet, mint a saját lakás, senki se tehet ki csak úgy, még a magánszemély se, ha attól berelsz. Támogatott a díj bizonyos feltételek mellett, minden karbantartás és felújítás a bérbeadó dolga. Plusz mobilabb is az ember, ha valami miatt az ország egyik végéből a másikba menne nem kell eladással bajlodni
2022. jún. 7. 09:19
38/51 anonim válasza:
#35: jogos, amit írsz. Én is valami hasonlót szerettem volna kommentelni.
A családi minta továbbadása, valószínűleg...
Nincs előre tervezés, nincs takarékoskodás, "majd csak lesz valahogy" alapon. Nem tudni, az apuka mit dolgozik, és mennyit keres, de kisebb faluban talán ennyi gyerek mellett is kigazdálkodható a bérelt lakás.
Viszont ha nyugdíjba mennek, abból már nem fog kijönni az albérlet. Főleg, ha anyuka csak ímmel-ámmal dolgozott...
2022. jún. 7. 10:51
39/51 anonim válasza:
37 nana ahhoz hogy csakúgy kirakjanak a saját lakásodból ahhoz annakidején bolsevik diktatúra kellett. Hogy manapság albérletből kitegyenek nyugaton elég csak amolyan részletszabályokat változtatni (már vannak példák ismerősi körből is) avagy" nem kell nektek ennyi négyzetméter"... önkormányzat következő évtől ajánl egy -szerintük- ésszerűbb kéglit (hasonló árért mínusz egy szoba nem jobb környéken). Aki idehaza ingatlantulaj akar lenni az középkategóriás kocsi áráért is az lehet kevésbé felkapott helyen (nyilván nem Bp nem Balaton, de mégcsak nem is megyeszékhely)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!