Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családomnak, szüleimnek...

Családomnak, szüleimnek hogy-hogy nincsen ingatlanjuk???

Figyelt kérdés

Nekünk nincs saját lakásunk, és bármikor megkérdezem miért, rámförmednek hogy ne szóljak bele a felnőttek dolgába, pedig én csak nem értem miért nincs, amikor anyuék már 50 évesek, én 18 leszek.

De nem csak hogy nekünk nincs, anyu és apu testvérei közül sincs senkinek.

Anyukámnak 5 testvére van, apukámnak 4.

Úgy tudom szinte az összes osztálytársamnak van lakásuk vagy házuk.

Na most ez hogy lehet?

2022. jún. 6. 21:20
1 2 3 4 5 6
 11/51 A kérdező kommentje:

# 9

hát nem dúskálunk, ilyen családi nyaralás nekünk még soha nem volt

2022. jún. 6. 21:39
 12/51 anonim ***** válasza:
93%

Nem tudsz mit tenni ellene, majd ha elmész dolgozni megteremted magadnak a saját lakást.

Mennyi idősek a szülők?

Dolgoznak?

Testvéred van? Te hány éves vagy ?

2022. jún. 6. 21:40
 13/51 A kérdező kommentje:

# 12

anyu 52, apu 54

én 18 vagyok, 4-en vagyunk testvérek. Dolgoznak igen, mondjuk anyu nagyon válogatós, ének-zene tanár, de sokszor ott hagyja a munkahelyeit mert összevesz emberekkel és aztán nem dolgozik akár éveket.

2022. jún. 6. 21:43
 14/51 Metionin ***** válasza:
93%
Valószínűleg annyi testvér mellett az ő szüleik sem tudták őket támogatni.
2022. jún. 6. 21:44
 15/51 anonim ***** válasza:
30%
Te magadtól vagy ennyire hülye kérdező, vagy valaki fogja a kezed?
 16/51 anonim ***** válasza:
39%

Hány évesek a szüleid? A mostani hatvanas korosztálynak még egyszerű volt egy saját lakást/házat összehozni, aki igyekezett, annak volt vidéki telke is. Aztán jött a 80-as évek vége, hiperinfláció, akkor nagyon sokan padlót fogtak, és abból a helyzetből akkoriban nehéz volt felállni. Boldog-boldogtalan ment külföldre dolgozni, hogy vissza tudja fizetni az otp hitelét, aminek a törlesztője hirtelen hihetetlen módon megemelekedett. Ekkor jelent meg hirtelen a munkanélküliség is, addig csak rejtett volt, 90 elején tömegeket küldtek el. Kemény világ volt.

Aztán lehet persze, hogy saját hibájukból (is) vannak ilyen helyzetben (játékszenvedély, alkohol), de ezt ha így van, te is tudod.

17/51 A kérdező kommentje:

# 16

anyu 52, apu 54

2022. jún. 6. 21:46
 18/51 anonim ***** válasza:
80%
Ja hogy anyukád csak néha dolgozik... Szegény apád csoda, hogy a megélhetésre valót össze tudja szedni egyedül. 6 embert eltartani kemény. Csodálom, hogy nem zavarja el anyukádat dolgozni, ráadásul így nyugdíja is hogy lesz?
2022. jún. 6. 21:50
 19/51 anonim ***** válasza:
87%
Akkor 20 évesen vágta őket arcon a rendszerváltás, előtte lakásnyit nem tudhattak összeszedni. Négy gyereket viszont nem lett volna szabad vállalni így, hogy kettejük közül pénzileg gyakorlatilag csak apukádra lehet számítani.
2022. jún. 6. 21:53
 20/51 anonim ***** válasza:
87%
Lehet van valami adóssâguk, és azért nem akarnak saját ingatlant, hogy nehogy végrehajtás alá vonják. De van fedél a fejetek felett, szerintem ebből nem kell nagy ügyet csinálni. Az egyetemisták jelentős része kollégiumban, vagy többekel albérletben lakik, nem fogsz kilógni a sorból.
2022. jún. 6. 21:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!