Szülés után család vagy barát meglátogatott a kórházban? Kaptál (te és nem a baba) akkor vagy később ajándékot?
Nevetséges, hogy azért nem vagyok normális, mert egy gratulálok vagy egy szál virág szerintem fontos.
Szerintem pont annak vannak önértékelési gondjai, aki szerint csak a gyerek megszületése a fontos. Ilyen alapon az sem lenne lényeg, ha az anyák sorra meghalnának.
Ugyan a babának vesz mindenki ajándékot, de ő azt sem tudja, hogy megszületett, csak a szülők látják ennek a jelentőségét, illik rájuk is gondolni.
Te tényleg birka vagy kedves kérdező.
Aki azt írta neked, hogy "tessék boldog kismamának lenni", az jó indulatból írta, hogy most boldognak kell lenni és lesz@rni ki mit mond vagy nem mond ... stb.
2 pici gyerekem van és olyan boldogságot amit ott akkor érez az ember mikor megvan a kisbabája.
Az már csak ráadás, ha (van)nak emberek akik szintén várják a baba érkezését és gratulálnak. Ha gratulálnak fogadni kell, ha nem akkor úgyis jó. Ezen miért kell fennakadni?!
Én is "csak" gyümölcsöt és üdítőt kaptam. A baba semmit a kórházban, itthon pedig kisebb ajándékot (egy kiscipő, egy csörgő, egy előke, 3 body, ezeket együtt vették a barátnőim 6an). Én ekkor egy tábla csokit kaptam. Anyu, Anyósomék, Férjem jött be csak a kórházba, mondjuk átogatási tilalom volt.
Vállaltam a babát, akartam Őt (persze a férjemmel), vállaltam a szülést a maga fájdalmával.
A terhességet végig aggódtam (az elején mindenki aggódik, a végén is, de nekem plusszba rossz volt a szívhang).
A rossz nst-k miatt 2 hétig voltam kórházban úgy, hogy a férjem is csak 10 percre tudott belógni a tilalom miatt.
Nehéz szülés, 6 óra vajúdás, 1 óra szülés, repedés + gátmetszés, vákuum (hál istennek csak picit kellett segíteni). Apás szülés volt, és minden rossz elmúlt, amint megláttam a csöppséget a férjem karjában, amíg engem varrtak össze. Tettem nagy ívben az ajándékokra, nekem Ő(k) és az a pillanat volt a jutalmam a 9 hónapért és a szülésért. Bármikor újra végig csináltam, csak átélhessem újra azt a pillanatot.
Ha Téged nem látogatott meg senki, nem gratulált senki, akkor annak nyilván megvan az oka, melyet körülötted/magadban kell keresni.
Ja, és onnantó hogy Anya lettem, nem érdekel hogy mindenki csak a baba után érdeklődik, nem vagyok féltékeny a saját gyermekemre.
Szerintem ilyeneket nem kellene kitalálni, hogy kit nem szeretek és kit szeretek.
Én nem kaptam semmit, gratulációt sem, és nem az én hibám.
A svájci nő kommentjét is olvastad okostojáskám?
Az én helyzetem hasonló az övéhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!