Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megmondjam, hogy nem szerelemb...

Megmondjam, hogy nem szerelemből házasodom?

Figyelt kérdés

Anyám félt engem, hogy túl hamar ismerkedtem meg a szakításom után a mostani párommal, miért kell másfél év után esküvő, hová rohanunk... És lehet, hogy most azt érzem, ő az igazi, de elmúlik majd a rózsaszín köd és megbánom a házasságot.

De az igazság az, hogy ebben a kapcsolatomban sosem volt meg az a lángoló érzelmes, rózsaszín ködös szerelem. Nem is hiányzott. Szeretem a vőlegényemet, de nem vagyok szerelmes belé. Viszont megadja mindazt, amire vágyom és ez nekem bőven elég.

Lehet, hogy a családomat látva, és az előző kapcsolatom miatt is vagyok ennyire magabiztos a döntésemben, nem tudom. Ne egy kiöregedett vénlányként képzeljetek el, aki hozzámegy éppen az első férfihez, aki rámosolygott 40 év alatt... 21 éves vagyok, de nem vágyom randizós korszakra, szerelmi csalódásokra. Állandóságra, egzisztenciára és biztonságra annál inkább.

Ezt így senkinek nem mondtam, magamnak is jó időbe tellett, mire beismertem.

2022. ápr. 17. 19:33
 131/161 anonim ***** válasza:
81%

A szex szerelmet érezve sokkal élvezetesebb és minőségibb élmény, mint anélkül, egyszerűen össze sem lehet hasonlítani.

Az, hogy ő szerelemmel szeret, sovány vigasz, mert szerintem szeretni jobb, mint szeretve lenni.

A hála érzése, amit azért érzel, ahogy bánik veled, nem mérhető össze a szerelem érzésével, előbb-utóbb keserűséget fogsz érezni.

Az, hogy te nem vagy szerelmes, egy esetleges veszekedés alkalmával úgyis ki fog derülni, mert egy olyan társsal szemben, akibe szerelmes az ember, nem tud olyan szavakat megengedni, mint egy olyannal szemben, akit nem így szeret. Márpedig ha rájön, még az is lehet, hogy megváltoztatja a szerződést vagy esetleg felmondja.

Én nem tudnék úgy élni, hogy állandóan kontrollálni kelljen a viselkedésemet, reakcióimat, nehogy véletlenül megsejtse a párom az igazságot - nem irígyellek, ha úgy döntesz, hogy hozzámész, akármilyen jómódban fogsz is élni.

2022. ápr. 18. 03:01
 132/161 anonim ***** válasza:
84%
Minek mondanál el ilyesmit? Amúgy lehet, hogy anyád sem szerelemből házasodott, csak úgy adta elő, ha esetleg azt mondta volna valaha is nektek. Vagy lehet, hogy apád nem volt szerelmes. Vagy egyik sem a másikba.
2022. ápr. 18. 04:01
 133/161 anonim ***** válasza:
96%
Írtad, hogy nevelőapád van. Nem lehet, hogy a vőlegényedben apapótlékot látsz, és azért tesz boldoggá, hogy gondoskodik rólad és a tenyerén hordoz, mert ezt még kiskorodban elveszítetted és azóta is hiányzik?
2022. ápr. 18. 04:14
 134/161 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem ezt senkinek se kéne elmondanod.
2022. ápr. 18. 06:17
 135/161 anonim ***** válasza:
87%
Az olyan szuka miatt, mint te altalanositjak a nőket pénzéhes , dolgozni nem akaró, eltartando senkiknek. És te még reklámozod is, hogy az vagy. Arra azért kíváncsi vagyok a pénze nélkül mennyire szeretnéd. Az ilyenek mint te vagytok az emberiség legalja. Dolgozni nem akarsz, eltart majd az öreg faszid, bebiztosítod magad gyerekkel, aztán majd szetcsalod őt, ez is nyilvánvaló.
2022. ápr. 18. 08:30
 136/161 anonim ***** válasza:
95%

Keresztszüleim szinte ugyanez, csak ott nincs ekkora korkülönbség, csak pár év. Milliomos hapek, nőci ezért van vele. Nőci nem dolgozhat, mert akkor biztos megcsalná. Nőcinek egész nap takarítani kell, mert hiába van pénz, mi az már hogy takarítóra költenének (van amúgy medencetisztító ember, kertész stb... csak takarító nincs). A nőcinek mindig főzni, sütni kell, mert az a dolga (ha valamit elront, akkor le van szidva). Ha vendégek mennek, akkor le sem ülhet, mert szolgálni kell. Van két gyerekük, akik mesélték kiskorukban, hogy el kellett bújniuk apától, aki még az ajtót is rájuk rúgta... Ha a nőci nem várja a hapekot az ajtóban, akkor nem hazudok, de simán megpofozza. És ezt a nőci vallotta be, hiába vetettük fel azt, hogy váljon el, neeeem, hisz milyen jó dolga van, meg a gyerekeknek is. Aha, pont ez látszik szegény gyerekeken is... Pedig ott sem így kezdődött a házasság. De valaki csak nem szerette a másikat.

Másfél év édeskevés ahhoz, hogy megismerj valakit. Abba meg nem gondolsz bele, hogy miért nincs senkije/ családja ilyen idősen...Valószínűleg kattant, csak nem mutatja ki. Ha közel 50 évig nem kellett senkinek, annak oka van.

Na de egy szó mint száz: Inkább dolgozok és együtt vagyok a párommal, akivel szeretjük egymást, mint hogy egész nap robotoljak otthon és féljek a férjemtől/ egész nap othhon üljek és csak költsem a pénzt. Azért élsz, hogy költsd a pénzt... Eléggé lehangoló.

2022. ápr. 18. 09:20
 137/161 qkker1 ***** válasza:
84%
Törölték a Golddiggert.
2022. ápr. 18. 09:54
 138/161 anonim ***** válasza:
16%
#138 És akkor most boldogok vagytok? Nem veszitek észre, milyen rosszindulatú hiénák vagytok b+... És még ti hiszitek azt, hogy nálatok van az erkölcsi nagyság. :D Szánalmas egy nép ez a rohadt magyar, hogy itt úgy tesz keresztbe az egyik a másiknak, ahogy csak tud és örül a másik nyomorának. Hánynom kell tőletek.
2022. ápr. 18. 10:21
 139/161 anonim ***** válasza:
89%

Már rég megállapították, hogy az aranyásókra mind a pszichopátia, mind a nárcisztikus gondolkodásmód jellemző.

Vágyakozás mások elismerésére és csodálatára, ezért mindig gazdagságot és boldogságot kell mutatni kifelé. Követők és lájkok vallásos szintű gyűjtögetése.

Elrugaszkodás a valóságtól és önámítás(nem érdekel mások véleménye - de nem is tudok mással foglalkozni).

Zéró empátia vagy bűntudat, hideg számítás a célok elérésére, függetlenül attól, hogy mivel árt másoknak. Kóros hazudozás.

Arrogancia, túlfújt egó.

Rejtett kisebbrendűségi érzések, önsajnáltatási rohamok.

Áldozatkomplexus, mindenki őt bántja és mindig másokra szorul. Aki nem ért vele egyet, az ellenség.

Szerhasználat, alkoholizmus, állandó ürességérzet. Már nem okoz örömöt a pénz, csak addig a pillanatig, amíg meg kell venni valamit. Vásárlási mánia. Ha elérte az aktuális vágyát, azonnal megunja és jön a következő.

Beleugrás néhány hónapig működő vállalkozásokba.

(üres)Öngyilkossággal fenyegetőzés, ha el akarják hagyni vagy őszintén beszélnek a hibáiról. Agresszivitás. Krokodilkönnyek.

Ha veszélybe kerül a megélhetése, akkor szeretőzés, új bevételi források keresgélése. Válás esetén önsajnáltatás és vádaskodás.

És még lehetne írni sok mindent róluk.

2022. ápr. 18. 10:21
 140/161 anonim ***** válasza:
82%
#140 Az megvan, hogy az aranyásókra meg is van a kereslet? Az az oldal miért nincs bírálva? Az miért van rendben, hogy a faszik náluk 20-30-40-50 évvel fiatalabb csajokat hajtanak? Ez miért nincs olyan hevesen elítélve, és köpködve, mint egy golddiggerség? Ez részükről talán pure love? Ez talán önzetlenség és nem a nők kihasználása? Iszonyat kettős mérce ez, amit itt sokan toltok.
2022. ápr. 18. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!