Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyósom haragszik, mióta nem...

Anyósom haragszik, mióta nem kell vigyáznia az unokára? Próbáljak békülni vele, vagy hagyjam ennyiben?

Figyelt kérdés

A lányunk 6 hónapos korától több munkát vállalok el, csinálok meg, mint mikor megszületett. Akkor is dolgozgattam, de csak alvásidőben, vagy ha a párom, nagyszülők, barátnőim voltak a picivel(elvitték mondjuk sétálni, párom csinálta az esti rutint stb).

Fél évig ezt mindenféle külső segítség nélkül oldottuk meg, de akkor már éreztük mind a ketten, hogy jó lenne valaki fixen. Nem egész napra, nem is minden nap.

Mikor a párom szüleinek is mondtuk valami téma kapcsán, hogy én is többet fogok dolgozni, anyósom első kérdése volt, hogy a babával mi lesz. Mondtuk, hogy amikor tehetjük, valamelyikünk lesz vele, de mondjuk heti 3x3 órát bébiszitterrel lesz. Láttam, hogy ez nem tetszik neki, de akkor semmit nem szólt.

Rá pár napra felhívott, hogy ő sokat gondolkozott ezen, és hogy olyankor lehetne ő vele. Már akkor sem tartottam ezt egy világmegváltó ötletnek, de a férjem mondta, hogy miért ne, gondoltam próbáljuk ki.

Februárig ment is a dolog, 3 hónapig. De anyósom semennyire nem volt együttműködő se felem, se a párommal.

Megkértem valamire, nem úgy csinálta direkt. Nem tartotta be a pici napirendjét, ráadtam reggel valamit, ő azonnal átöltöztette, mert hogy "ekkora babára még rugdalózó való" (amit mi csak alváshoz adunk rá).

Mindenáron főzni akart nekünk, itthon nálunk. Hogy mikor hazaérünk, "meleg étel várjon". Én speciel nem szeretem, ahogy ő főz, ahogyan azt sem, hogy más valaki pakol, főz a mi konyhánkban. Van egy ételszállító cég, akinek a tulajdonosával jóban vagyunk és tudom, hogy ott maximálisan jó minőségű minden, egészséges és finom is. Hétköznap onnan szoktunk ebédet/vacsorát rendelni. Anyósom csak erőlködött, hogy de, ő főzni akar, merthogy a házi az finomabb, mint a "műkaja" (szerinte minden, ami étteremből jön, az csak műkaja lehet). Főzött is, mikor hazaértem, várt a kajaszag, a mosatlan hegyek, a kupi, meg az olajban tocsogó kaja.

Sokkal több kárt csinált, mint amennyit "segített".

Hetekig tűrtem, de február végén mondtuk neki, hogy mi inkább szeretnénk mást, őt sem akarjuk ezzel terhelni még hónapokig (folyamatosan panaszkodott mellé, hogy milyen fáradt).

Na azóta haragszik, ha megyünk hozzájuk, rám se néz, hozzám sem szól. Hozzánk nem jön, mondta apósom hogy azért, mert hogy itt neki úgy kéne viselkednie, mint egy katonatisztnek.

2022. márc. 20. 13:51
 51/92 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanez volt itt is, csak én később “adtam fel” hirdetést babyszitter iránt.

Nekem a fő baj az volt, hogy nálam fix időre kellett volna jönnie, de anyós akkor jött, amikor ő gondolta. Ezért váltottam arra, hogy inkább fizetek valakinek, de akkor jöjjön amikor kell.

Na erre minden voltam csak jo ember nem. Merthogy az egész város látja a Facebook csoportban a hirdetést, és mit gondolnak róla :D nem hajlandó vigyázni az unokára. Mintha ez érdekelne bárkit is.

2022. márc. 20. 18:29
 52/92 anonim ***** válasza:
21%
Nagyon nem értem, elvileg heti 3×3 órát vigyázott rá egy héten, ennyi idő alatt ennyi kárt csinált? Ennyi munkába te ennyire elfáradt? Nem vagyok ősanya, 2 gyerek mellett vállalkozó vagyok, nálunk is a párom rengeteget segített, de valahogy sántít a történet, vagy több időre hagyod a gyereket ott, akkor viszont hagyjuk ezt a magasztos szöveget, hogy neki akarsz jót, vagy egy nagyon lusta nő lehetsz.
2022. márc. 20. 20:28
 53/92 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha segítek valakinek az akkor segítség ha úgy teszem ahogy a masiknak jó, előrébb van velem. Az nem segítség ha valaki azt csinálja amit a segítségkérő nem akart, amit meg kellene abban nem lehet rá számítani.
2022. márc. 20. 20:39
 54/92 anonim ***** válasza:
96%

Kedves kérdező.

Mielőtt itt kérdést teszel fel, tudnod kell:

Ha otthon csecselteted a gyereket 3 évig, egy naplopó élősködő vagy,

Ha hamar vissza mesz dolgozni, akkor minek neked a gyerek.

Ha nem kérsz segítséget anyóstól, akkor rohadt szemét vagy, hogy nem engeded szegényt a gyerek közelébe,

Ha segítséget kérsz tőle akkor meg a 90 éves végelgyengülés szélén álló mamókát akarod a sírba vinni.

Ha bemész a magánkórhàzba szülni, akkor egy luxus picsa vagy, ráadásul hülye is, mert minek az, mindneki kibírja az államiban is.

Ha elhiztál terhesség alatt, akkor egy szerencsétlen zabagép vagy,

Ha edzel tethesseg után, akkor meg milyen nő az aki ezzel foglalkozik a gyerek tutujgatása helyett.

Alap hogy mérnök a férjed, nincs anyagi gondod, a gyereked jól nevelt, 3 honaposan 8 kiló, 4 honaposan egyedül jár, a szülés másnapján meg lemostad az összes ablakot otthon, de még a szomszédnak is.

Rendszeresen főzöl, több fogást, ősszel befőzöl, egyedül rotakapázod a kertet. Mindezt zokszó nélkül. Szülés utàn szexisten vagy és a hajad sem hullik.

Ha ezt mind teljesited, akkor lehet ide jönni kérdést feltenni

2022. márc. 20. 20:52
 55/92 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, ez nagyon jó volt, jót nevettem :)))))
2022. márc. 20. 20:54
 56/92 anonim ***** válasza:
11%

Ahelyett hogy örülnél h megfőz nektek meg vigyáz a kislányra.. igazi hálátlan karrierista nő vagy (eleve mi az hogy 6 hónapos mellől mész dolgozni? Minek kellett neked gyerek...?)

Bébiszitter.. egy idegenre rá mered hagyni a gyereked?

De az anyósod főztjét félsz megenni mert olaj van benne? 🤣

Sajnálom anyósodat őszintén megmondva... jót akart nektek te meg játszod a hercegnőt csak nem tudom mire? Elég jó anya vagy, jó feleség hogy játszhasd?

2022. márc. 20. 21:51
 57/92 A kérdező kommentje:

De ne főzzön, meg ne csináljon semmi olyat, amire mi külön megkértük, hogy ne. Nem hálátlan vagyok, de a mi otthonunkban ne rendezkedjen rajtunk kívül senki más, főleg ne a kifejezett kérésünk ellenére!

Én sem szeretem, ahogy főz, a párom se. Nagyon zsírosan, olajos főz (hiába nem tartunk pl. étolajat itthon, ő hozott magával, mert hát látta, hogy nincsen :))) ). Nem tudom, hány tál kaját kellett kidobnunk, amikkel "segíteni próbált". Pl. nekiállt rántott húst csinálni, sertésből. Miközben tudja, hogy én csak csirkemellet és halat eszem. De ugyanígy megcsinálta legközelebb azt az ételt is, aminek már a szagától rosszul van a férjem.

Nem tudom, kinek képzeled te magad, hogy számon kérsz, hogy minek nekem gyerek. Látatlanból megmondom, hogy nálad biztosan százszor jobb anya és feleség vagyok. Egy beszűkült felfogású, korlátolt ember lehet. Mellé undorító, trágár stílus is társul. Azta anyukám, te tuti főnyeremény vagy otthon! Így nyilvánulnék meg AKÁRHOL, nem csak az én fejem égne, de még a férjemé is miattam.

2022. márc. 20. 22:10
 58/92 anonim ***** válasza:
32%
Ha ennyire Luxus Barbienak érzed magad miért a gyakorin pórnép válasza érdekel? Vasárnap komolyan órákat szenteltél itt válaszokra, miközben lehetnél a gyerekeddel meg a férjeddel. Ha már hétköznap a hatalmas businessed építed és még a gyerekre sincs időd.
2022. márc. 20. 23:36
 59/92 A kérdező kommentje:
Nem tudtam, hogy itt a "pórnép" ennyire kiéli magát és a rosszindulat a menő. Meg hogy összesen van kb. 10-15 értelmes válasz a 40+ból.
2022. márc. 21. 09:23
 60/92 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező, sajnos igen.

54 tökéletes leírta.

Itt nem lehetsz jó.

Tele minden gyűlölettel, irigységgel. Sok nő a szar élete miatt itt adja le a feszültséget. Ha látnak valakit, akinek egy kicsit jobb náluk, ráugranak, ahogy megtapasztaltad.

De az az igazság, hogy ez semmi nem volt. Némely kismama mit kap, aki panaszkodik, aki gyengeség jeleit mutatja, segítséget kérne.

Aljas, gyűlölködő népség. És a legrosszabb, hogy az ott írók többsége nő. Képzeld el, hogy ezek milyen mintát adnak át a gyerekeiknek. Már amelyiknek van: rengeteg a gyermektelen savanyú nő is a gyerekvállalás kategóriában.

2022. márc. 21. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!