Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan haragszik rám az...

Jogosan haragszik rám az egész család?

Figyelt kérdés

Külföldön élünk a férjemmel, és a két lányunkkal. Már máskor is éreztem ezt a kis "kihasználást" az otthoniaktól, például : otthon sokminden vámköteles, ha külföldről (Eu-n kívülről) rendelik meg, de itt viszont olcsóbb, ezért sokszor azt csinálják, hogy hozzánk rendelik, és ha megyünk haza, akkor hazaviszem. Igenám, de amíg ez régen kimerült két pár cipőben, és három rúzsban, vagy parfümben, mára ez megtölt egy nagy bőröndöt úgy, hogy bőven súlyhatár felett vagyok.

A féltestvérem felhívott még szeptember elején, hogy a lányát nem vették fel az egyetemre, és most elmegy dolgozni, mellette megcsinálja a jogsit, de hogy arra gondolt, hogy tavasszal kijönne hozzánk 3 hónapra nyelvet tanulni, világot látni. Akkor nem mondtam konkrétan igent, de ahogy telt az idő, rájöttem nem hiányzik ide még plusz egy "gyerek", egy vendég. A lányaink kicsik még (2 éves a nagy, 7 hónapos a pici), kitöltik a napjaimat. Nincs kapacitásom még másra is mellettük, és kicsit megint azt éreztem, hogy lehúznának. Mivel tudtam, hogy mostanában akarják megvenni a repülőjegyet, ezért egy hete mondtam, hogy mégsem jó ez így nekünk, de ha szeretne kijönni, segítünk szállást, vagy munkát keresni. Erre hogy hát az rengeteg pénz, ők örülnek ha a repülőjegy árát összeszedik és mit gondolok én, a fáról szedik ők a pénzt? Szóval a végén mér én voltam lebaszarintva, hogy mit képzelek... Ez a múlt héten volt, azóta apánál is azt érzem, hogy valami baja van, a nagyszüleim is megjegyezték, hogy "hát jófej vagyok", meg kire számítson az ember, ha nem a családjára. De szerintem más az, hogy számít ránk, és más, hogy ránk telepszik hónapokra...

Nem tudom, mit csináljak. Decemberben mennénk haza, de jelenleg 0 kedvem van hozzá, nincs kedvem ahhoz, hogy végigveszekedjük az egész ottlétünket.

2019. okt. 18. 14:47
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
89%

Dehogy jogos a haraguk, sőt. Mégis mit képzelnek magukról az ilyen emberek? Ja, hogy nincs pénzük kiküldeni a gyereket, hát akkor maradjon otthon! Más sem megy külföldre nyelvet tanulni, mégis bejut egyetemre, meg megcsinálja a nyelvvizsgát.

Utálom az ilyen lehúzós, kihasználós embereket. A helyedben mindenkit felvilágosítanék, hogy nem vagyok szeretetszolgálat, sem hotel, sem ingyen futárszolgálat, sem pedig csicska. Akinek nem tetszik, nem muszáj keresnie a társaságomat, egy élősködő rokonnal kevesebb lesz legalább.

2019. okt. 18. 14:55
 2/43 anonim ***** válasza:
91%

Nem jogos a haragjuk.

Amúgy én kb. két éve tettem fel hasonló kérdést, mi Londonban éltünk, én otthon két kicsivel + 1 általános iskolással, és nálunk is a sógornőm gyerekéről volt szó. Ő 18 volt, és gimi nyári szünetében jött, 2,5 hónapra. Munkát vállalt, és nem mondhatok rá rosszat, jólnevelt, udvarias lány, de nekem sok volt. (Nálunk a gond az volt, hogy rá következő évben, érettségi utáni szünetben is jött volna.

Mondjuk engem itt aztán elmondtak mindennek, kb. mi közöm hozzá, hogy a férjem testvérének a gyereke itt van-e nálunk hónapokig. Szóval, kíváncsi leszek, Te milyen válaszokat kapsz.

Nekem nem férne bele, én (akármilyen udvarias, normális amúgy a rokon), nem szeretek kerülgetni senkit sem, akkor sem, ha otthon vagyok a kicsi gyerekek miatt.

Amúgy mi ilyen 1-2 hetekig megnyaraltattuk a rokonságot nálunk, persze egyesével, anyukám, anyósom, tesóm, férjem tesója, tesók gyerekei. De nem hónapokra, életvitelszerűen. Állj ki magadért. Ha megsértődnek, amúgy mit veszítesz? Legfeljebb nem kell majd bőröndnyi cuccot hazacipelned nekik ezentúl.

2019. okt. 18. 15:01
 3/43 anonim ***** válasza:
77%

Én megértelek. Én is külföldön élek. De egy otthoni nem fogja megérteni. Nekem is voltak váratlan vendégeim otthonról egy hétre. Házaspár gyerekkel. Kevés volt a fürdöszoba, mindenhol a böröndjeik volrak és nem mellesleg rengeteg pénz elment. Ugye, 3 emberrel többet kellett etetni. Igaz, egyszer meghívtak ök ebédre. De a többit mi fizettük. Mi dolgoztunk. Munka után be a városba, mert ök unatkoznak és nem ismerik ki magukat. Nyelvet nem beszélnek.

Szóval, nem. Nem fogadnék be egy plusz föt. Segítenék, hogy találjon olcsó szállást és hétvégén szívesen csinálnék vele közös programot. Ennyi.

Gondolom, az ajándékokat sem fizetik ki, amiket viszel. Én már azt sem viszek.Határozott nem a megoldás. Persze, majd megsértödnek. De ez az ö bajuk, nem a tiéd.

2019. okt. 18. 15:03
 4/43 anonim ***** válasza:
89%
Arról nem beszélve, hogy külföldön általában mindenki pont akkora lakásban lakik, ami neki éppen elég (a drága bérleti díjak miatt). Tehát gondolom, amúgy sincs +1 szobátok. Maradna a nappaliban a kanapé.
2019. okt. 18. 15:07
 5/43 anonim ***** válasza:
7%
Ami nektek 3 hónap, az neki az egész életet megváltoztathatja. 1 hét külföldön is kb. 1 éves itthoni nyelvtanulással ér fel, nem hogy több hónap. Fura család vagytok, nálunk ez alap dolog, sőt nalunk még rokoni kapcsolat nélkül is volt ugyanilyen helyzet, csak ott Kanadáról szólt a fáma, nem gagyi Angliárol. A külföldön elő magyarok nagyon fennthordják az orrukat, de úgyis visszajonnek, mert sehol sem tudnak boldogulnj, aztan meg nézik miért is utalja őket mindenki.
2019. okt. 18. 15:16
 6/43 anonim ***** válasza:
92%

5-ös, végtelenül ostoba vagy egyébként, Kanadával sem kell felvágni. Megjegyzem, Angliában szebben megtanul angolul, mint Kanadában, erről ennyit.

De nem érted a lényeget: NEM irigység és orr fennhordás van ebben. Van, akinek egyszerűen nem fér bele. Engem idegesít, ha kerülgetnem kell valakit. Nem hogy 3 hónapig, egy hétig is sok (de egyhetes nyaraltatáshoz még jó képet vágok.)

Vannak, akik másképpen élnek, átjáróház az otthonuk, őket meg nyilván nem zavarja. Ennyi.

2019. okt. 18. 15:20
 7/43 anonim ***** válasza:
92%

Amúgy már vártam, 5-öshöz hasonló válaszokat kaptam én is, amikor kb. két éve feltettem a nagyon hasonló kérdést.

Az itthoniaknak lehet, hogy átjáróház, a kint élőknek pedig az élete, szóval nekik ugyanúgy dolgozni kell járni, otthon a gyerekeket rendezni, és még kerülgetni egy rokont. (2-es voltam)

2019. okt. 18. 15:23
 8/43 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező, nem is csak erről az esetről van szó. Ez most egy rokon fiatal. Aztán majd lesz a következő, meg a következő. Mert ha Pirike kimehetett, akkor Lacika miért nem mehet ki. Nem lenne vége.

Ne érezd Magad rosszul ettől, nyugodtan mondjál nemet. Amúgy meg, a Mekinek a sajátázójában, ahova felvennék, nem sok angol szót fog hallani, erről meg ennyit.

2019. okt. 18. 15:28
 9/43 A kérdező kommentje:

Nem "gagyi Anglia", hanem egy kicsit távolabbi hely, de ebbe nem szeretnék belemenni most. Angliában is lehet nagyon jó az élet, amikor én ott voltam, ott tanultam, imádtam.

Visszamenést nem tervezünk (főleg, mert a férjem nem magyar, sosem élt ott, nem is beszél magyarul és nagyon jó állása van itt, hülyeség lenne feladnunk mindent, hogy Magyarországon éljünk, ilyen kedves emberek között:) ). Még az első terhességem alatt megfordult a fejemben, hogy esetleg a kicsivel huzamosabb ideig legyek Magyarországon, de ezt az ötletet gyorsan el is vetettük, mert rájöttem, nem bírnám ezt a tipik magyar hozzáállást, meg hogy mindenbe bele kell kötni, és hibáztatni a másikat. Így hazamegyünk évente 3-4 alkalommal, amúgy meg anyukám jön hozzánk a köztes időben. Őt amúgy nagyon szívesen látjuk bármikor, mert nem az van, hogy vendég és kiszolgáljuk, meg gardírozzuk, hanem teljesen itthon van, boldogul. Foglalkozik az unokákkal, ha kell megfőz egy ebédet, vagy összedob egy gyors reggelit. De nekem most nincs időm még egy 19 évest itt nevelgetni, figyelni rá.

De úgy gondolom, hogyha te lennél otthon két kicsivel, 'kedves' 5-ös válaszoló, máshogy gondolkoznál. Mert nálunk kell a napirend, az, hogy néha csend legyen, és rend, és igen, a gyerekek az elsők. Van, hogy elúszom, és pizsiben vagyunk itthon egész nap, máskor elutazunk napokra. Akkor vigyunk magunkkal plusz egy főt, és fizessünk neki mindent (repjegyet, szállást, étkezéseket, stb), vagy fizettessük vele ki a részét úgy, hogy tudom, amúgy nem engedhet meg ilyet magának?! Mert ez volt a másik, hogy jaj azért is jó, hogy hozzánk jön, mert vigyázhatok rá, mert nem önálló amúgy... Hát köszi.

Ha mondjuk fiatalabbak lennénk mindketten a párommal (mondjuk 20-22 évesek), és nem lenne gyerekünk, buli lenne az élet, még azt is mondanám, hogy persze jöjjön, majd jól ellesszünk. De így, hogy más élethelyzetben vagyunk, nagyon nem jó...

2019. okt. 18. 15:30
 10/43 anonim ***** válasza:
83%

Az a baj, hogy elsőre igent mondtál, és ők már beleélték magukat, és most koppantak. Valőszínüleg ezért is mérgesek. Ennyit a család védelmében, bár attól még bunkón fogják fel.

Jobb lett volna az elején tisztázni, hogy 3 hónap az sok. Meg különben is, miért várják el, hogy te tartsd el a gyereket, amellett, hogy kerülgeted?

Szóval legközelebb átgondolni, és úgy válaszolni nekik. Ha 1 hét akkor annyi, ha nem, akkor nem. Ahogy neked jó. Ők meg csak megköszönhetik, nemhogy még leszóljanak ezért.

Meg amúgy is, milyen bunkó dolog ez, hogy csak úgy bejelentkezik nálad, hogy menne, mint valami ingyen szállodába. Nem kellene esetleg megvárnia míg meghívod, vagy valami???

Nyugi, majd megenyhülnek. A lehúzós rokonoknak jobban szükségük van rád, mert az ilyenek szeretnek oda dörgölőzni, ahol hasznot húzhatnak. Csak várd ki, míg elül ez a dolog.

Ettől még nyugodtan haza lehet jönni karácsonykor, max. rövid úton lezárod a témát, ha rákezdenének.

(pl. te sem küldesz hozzájuk senki ismerőst, rokonodat)

2019. okt. 18. 15:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!