Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan haragszik rám az...

Jogosan haragszik rám az egész család?

Figyelt kérdés

Külföldön élünk a férjemmel, és a két lányunkkal. Már máskor is éreztem ezt a kis "kihasználást" az otthoniaktól, például : otthon sokminden vámköteles, ha külföldről (Eu-n kívülről) rendelik meg, de itt viszont olcsóbb, ezért sokszor azt csinálják, hogy hozzánk rendelik, és ha megyünk haza, akkor hazaviszem. Igenám, de amíg ez régen kimerült két pár cipőben, és három rúzsban, vagy parfümben, mára ez megtölt egy nagy bőröndöt úgy, hogy bőven súlyhatár felett vagyok.

A féltestvérem felhívott még szeptember elején, hogy a lányát nem vették fel az egyetemre, és most elmegy dolgozni, mellette megcsinálja a jogsit, de hogy arra gondolt, hogy tavasszal kijönne hozzánk 3 hónapra nyelvet tanulni, világot látni. Akkor nem mondtam konkrétan igent, de ahogy telt az idő, rájöttem nem hiányzik ide még plusz egy "gyerek", egy vendég. A lányaink kicsik még (2 éves a nagy, 7 hónapos a pici), kitöltik a napjaimat. Nincs kapacitásom még másra is mellettük, és kicsit megint azt éreztem, hogy lehúznának. Mivel tudtam, hogy mostanában akarják megvenni a repülőjegyet, ezért egy hete mondtam, hogy mégsem jó ez így nekünk, de ha szeretne kijönni, segítünk szállást, vagy munkát keresni. Erre hogy hát az rengeteg pénz, ők örülnek ha a repülőjegy árát összeszedik és mit gondolok én, a fáról szedik ők a pénzt? Szóval a végén mér én voltam lebaszarintva, hogy mit képzelek... Ez a múlt héten volt, azóta apánál is azt érzem, hogy valami baja van, a nagyszüleim is megjegyezték, hogy "hát jófej vagyok", meg kire számítson az ember, ha nem a családjára. De szerintem más az, hogy számít ránk, és más, hogy ránk telepszik hónapokra...

Nem tudom, mit csináljak. Decemberben mennénk haza, de jelenleg 0 kedvem van hozzá, nincs kedvem ahhoz, hogy végigveszekedjük az egész ottlétünket.

2019. okt. 18. 14:47
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
8%
Mondom én, hogy nem értitek, mi a bajotok. Ha egy kicsit elgondolkodnátok, nem egyből puffognátok, többre jutnátok. És mégis mit kell kerülgetni egy 18 éves gyereken? Egyetem alatt napi 1x találkoztam a lakótársaimmal, csinálta mindenki a maga dolgát, aztán volt, hogy dolgoztam és a szüleimnél laktam egy ideig, szintúgy nem találkoztunk sűrűn, ők is dolgoztak, én is. Mi ebben a kerülgetés? Kifogások csak
2019. okt. 18. 15:37
 12/43 A kérdező kommentje:
Az, hogy ő nem ment volna dolgozni, nyelviskolába, csak itt lett volna. És ennyi. Nem volt konkrét terv, hogy akkor ő reggeltől délutánig dolgozik, utána meg elmegy ide-oda, hanem csak ennyi, hogy akkor jönne hozzánk. Szerintem itt inkább neked kéne gondolkozni, nagy bajok vannak a fejedben, ha szerinted természetes dolog rátelepedni másokra, ahol kisbaba van, hónapokra. Leírtam azt is, hogy én nem dolgozom, itthon vagyok. Ennyire nem megy az értelmezés?
2019. okt. 18. 15:40
 13/43 anonim ***** válasza:
95%

11-es, te nem érted. Ha az otthonomban van valaki, aki nem tartozik a kis családomhoz, az igen, kerülgetés. Van, akinek ez bőven belefér, van, akinek pedig nem.

Egyébként pedig nem kell kifogás, hogy miért nem akar az ember a saját otthonában +1 főt 3 hónapig, egyszerűen ezért nem kell magyarázkodni.

2019. okt. 18. 15:42
 14/43 anonim ***** válasza:
95%
Ha kb a repjegyre se futja akkor maradjon a seggen es kesz. Konnyu lenne masra rasozni hónapokra
2019. okt. 18. 16:00
 15/43 anonim ***** válasza:
95%
Nálunk nincs baba. Nyáron a barátnőm volt kint nálunk egy hónapig, oda vissza utat megoldottuk neki, csak költőpénzt hozott. Anyukám azt mondta hogy soha többé nem hozunk ide senkit. Ki van nyalva a fenekük, pénzt nem kérünk, nem lenne pofánk, aztán mindig csak a szájhúzást kapjuk. A barátnőm folyton elégedetlenkedett mindenen, én szerettem volna látni hogy felfedezi a világot, de ki sem akart mozdulni a szobából, nem takarított maga után minimálisan sem... Nagyon csalódtam én is.
2019. okt. 18. 16:21
 16/43 anonim ***** válasza:
9%

Ha nektek egy rokon egy plusz kolonc, az a ti szegénységi bizonyítványotok, az a durva, hogy most még próbáljátok is másnak megmagyarázni, ami miatt inkább szégyelni kéne magatokat.

A kérdés az volt, hogy jogosan haragszik-e a család. A válasz igen. Egy család attól család, mert segíti a másikat a lehetőségeihez mérten, nem csak a kifogásokat keresi

2019. okt. 18. 17:22
 17/43 anonim ***** válasza:
96%

"Ha nektek egy rokon egy plusz kolonc, az a ti szegénységi bizonyítványotok, "

Miért, attól, hogy rokonom, nem esik más elbírálás alá. Tudod, hány lúzert eltarthatnék ilyen alapon a "naagy rokonságból"?

Tudod ,lehet, hogy nálatok úgy megy, hogy a támogatott réteg mindig lehúzza azt, akinek éppen jobban megy, de én erre pl. nem vagyok vevő.

2019. okt. 18. 17:27
 18/43 A kérdező kommentje:

Szerintem van különbség a 'segítség' és a 'pofátlanul kihasználás' között. 1-2 hétért talán nem is szóltam volna, de itt hónapokról beszélünk, könyörgöm. Nem tudom egésznap szórakoztatni, vinni ide-oda, mert ha délután van félóra átfedés a lányok alvásában, akkor én is szívesen dőlök le pihenni picit, vagy csak nézek ki a fejemből egy kávé mellett, és élvezem a csendet.

Áruld már el, 67%-os, van neked egyáltalán gyereked? Tudod te, milyen nehéz két kicsivel otthon lenni (úgy, hogy az egyik még el sem indult)? Vagy egy gondtalan örökfiatal vagy, aki itt-ott tanyázik mindig, megy a haverokhoz ottaludni?

Ha hazamegyünk, akkoris inkább szállodát választunk, vagy apartmant, pont azért, mert más az életstílusunk, nem akarunk gondot jelenteni sehol. Így nem az van, hogy vendégnek érezzük magunkat, alkalmazkodnunk kell másokhoz és figyelni, nehogy útban legyünk, vagy valami. Ha azt mondta volna, hogy kijönne kicsit, néha csinálunk-e valamit, akkor gond nélkül. De ez, hogy kijön, aztán majd lesz valami, nem annyira kecsegtető. Főleg, hogy teljesen más az életstílusunk, nekem már jobb a nyugi. És a páromnak sem az hiányzik, mikor hazaér, hogy egy kb idegent kerülgessen (évi 2x, ha találkoznak).

2019. okt. 18. 17:31
 19/43 anonim ***** válasza:
88%

"A kérdés az volt, hogy jogosan haragszik-e a család. A válasz igen. Egy család attól család, mert segíti a másikat a lehetőségeihez mérten, nem csak a kifogásokat keresi"

Ezzel az a baj, hogy mindig egyoldalúan működik. Egy rokonságban általában mindig megvan a megsegítendő csoport, és a csoport, aki segít. Te gondolom, a segítségért rinyáló és azt elvárók csoportjában vagy a saját rokonságodon belül, ezért is nagy a szád ebben a témában.

Tudod mit? Van egy javaslatom: Menjél ki külföldre (előtte tanulj nyelvet), teremtsél egzisztenciát kint, lehetőleg akkora lakást tartsál fent, amiben vendégeket is lehet fogadni. Aztán vedd a nyakadba a rokonaidat több hónapra.

Na, ha ezt megcsinálod, utána visszatérünk erre a beszélgetésre. (Viszont amíg te vagy a te külföldön élő rokonaid nyakán hónapokig, addig jobb, ha csendben maradsz, és nem osztod az észt.)

2019. okt. 18. 17:33
 20/43 anonim ***** válasza:
79%
A 67%-os egy troll, hírhedt a gyakorin. Na persze töröltette, előbb ezt már írta itt valaki.
2019. okt. 18. 17:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!