Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan haragszik rám az...

Jogosan haragszik rám az egész család?

Figyelt kérdés

Külföldön élünk a férjemmel, és a két lányunkkal. Már máskor is éreztem ezt a kis "kihasználást" az otthoniaktól, például : otthon sokminden vámköteles, ha külföldről (Eu-n kívülről) rendelik meg, de itt viszont olcsóbb, ezért sokszor azt csinálják, hogy hozzánk rendelik, és ha megyünk haza, akkor hazaviszem. Igenám, de amíg ez régen kimerült két pár cipőben, és három rúzsban, vagy parfümben, mára ez megtölt egy nagy bőröndöt úgy, hogy bőven súlyhatár felett vagyok.

A féltestvérem felhívott még szeptember elején, hogy a lányát nem vették fel az egyetemre, és most elmegy dolgozni, mellette megcsinálja a jogsit, de hogy arra gondolt, hogy tavasszal kijönne hozzánk 3 hónapra nyelvet tanulni, világot látni. Akkor nem mondtam konkrétan igent, de ahogy telt az idő, rájöttem nem hiányzik ide még plusz egy "gyerek", egy vendég. A lányaink kicsik még (2 éves a nagy, 7 hónapos a pici), kitöltik a napjaimat. Nincs kapacitásom még másra is mellettük, és kicsit megint azt éreztem, hogy lehúznának. Mivel tudtam, hogy mostanában akarják megvenni a repülőjegyet, ezért egy hete mondtam, hogy mégsem jó ez így nekünk, de ha szeretne kijönni, segítünk szállást, vagy munkát keresni. Erre hogy hát az rengeteg pénz, ők örülnek ha a repülőjegy árát összeszedik és mit gondolok én, a fáról szedik ők a pénzt? Szóval a végén mér én voltam lebaszarintva, hogy mit képzelek... Ez a múlt héten volt, azóta apánál is azt érzem, hogy valami baja van, a nagyszüleim is megjegyezték, hogy "hát jófej vagyok", meg kire számítson az ember, ha nem a családjára. De szerintem más az, hogy számít ránk, és más, hogy ránk telepszik hónapokra...

Nem tudom, mit csináljak. Decemberben mennénk haza, de jelenleg 0 kedvem van hozzá, nincs kedvem ahhoz, hogy végigveszekedjük az egész ottlétünket.

2019. okt. 18. 14:47
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
3%
Nem hagyja, ezért ő viszi el? Jó taktika, szerintem senkit sem érdekel az elmélete, arról, hogy szerinte csak 100 ember használja az oldalt és a százalék az egy egyedi azonosító, sem arról, hogy miket rokoni kapcsolatai vannak, vagy hogy Kanadát keveri Új-zélanddal. Más használható infó eddig még nem hangzott el
2019. okt. 18. 18:18
 32/43 anonim ***** válasza:
94%
29-es, attól még szeretheti a rokonait, ez nincs kizárva. Én is szeretem a tesóm fiát, de azért nem kerülgetném itt hónapokig, ez két külön dolog. Azért már a szeretet nevében ne kelljen az embernek kényelmetlenül érezni a saját otthonában hónapokig.
2019. okt. 18. 18:19
 33/43 anonim ***** válasza:
98%

Na én pont az ilyenek miatt nem tartom a rokonsággal a kapcsolatot. Anyám is mindig azzal jött, hogy "jól jön az ismeretség". Aztán marha jól jön, mert kapni nem kaptunk semmit, de ha kell valami azonnal ott vannak.

Alapból nem szeretem az ilyen vedd már meg, hozd már el dolgokat. Közeli családtagnak még csak-csak, de tököm ki van mikor "elhozhatnád ezt meg azt" kérések jönnek. Vagy a menj már el és vedd át...mintha én nem dolgozó ember lennék.

A lakással meg úgy vagyok, hogy szent dolog. Otthon nyugalmagt szeretnék egyedül/családdal. És hiába rokon valaki, akkor sem szabad hagyni, hogy olcsó hotelnek nézzék az ember otthonát.

2019. okt. 18. 19:57
 34/43 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem haza se menjetek, sőt, szakíts meg ezzel a lehúzós pereputtyal minden kontaktot, 2-3 hónappal utána többet nem fognak hiányozni.
2019. okt. 18. 21:35
 35/43 anonim ***** válasza:
3%
Fura család vagytok. Féltestvéred gyereke, az unokahúgod. Simán bele kéne férjen, hogy 3 hónapig nálatok van. Nem kisgyerek, elvan már. Ti nem egy család vagytok, a család nem így működik.
2019. okt. 19. 06:01
 36/43 anonim ***** válasza:
88%

Pofátlanság netovábbja 66%-os, hogy meg akarod szabni más embereknek hogy a SAJÁT otthonukban kit és mennyi ideig lássanak vendégül. MI lenne ha a saját lakásoddal/házaddal lennél elfoglalva? Meg ugye ez egyáltalán nem kölcsönös. Ha az lenne az is egy más megitélés alá tartozik, de mikor valaki csak kérni és követelni tud, de ő maga 2 fűszálat nem tesz keresztbe a másikért az felháborító, és pofa is kell hozzá Annyira véded a rokonságot, gondolom te is ilyen "mi van ingyé" tipusú ember lehet, azért a nagy tolarancia.

Kikakadni, hogy mi az hogy XY miért nem pénzel, etet egy olyan embert aki a családjával együtt soha semmit nem tett még érte semmit, csak elvárásokat fgalmazott meg vele szemben. Hát egy nagy fenéket.

Tök mindegy rokon-e vagy nem. Aki arra érdemes azt segítsük, aki meg látványosan csak lehúz és kihasznál azzal megszakítjuk a kapcsolatot.

2019. okt. 19. 11:35
 37/43 anonim ***** válasza:
5%
Aha, még mindig ezen fröcsögsz :D Szánalmas, nem gondolod? Látod, tegnap még 67%-os voltam, ma meg már 66%, tehát a százalék elméleted, mint mondtam, jól bedőlt. Fuss neki mégegyszer ennek a topiknak vagy hagyd el, mert te itt valamit nagyon nem értesz. Úgy írsz, mint egy dedós kis tini
2019. okt. 19. 11:41
 38/43 anonim ***** válasza:
0%
Hát persze ;)
2019. okt. 19. 12:57
 39/43 anonim ***** válasza:
85%

Jaa most nézem, hogy tegnap egy 71%-os válaszolóval vitáztál, következésképp minden 71%-os ugyan az az ember.

Szegénykém nagyon ostoba.....:(((

2019. okt. 19. 13:00
 40/43 anonim ***** válasza:
74%
Töröltetted hogy nem az az ember vagyok, mint akivel tegnap vitáztál? Ez most komoly?? :D :D mi az cunci, ennyire fáj az igazság? Vagy a hülyeség.
2019. okt. 19. 13:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!