Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan haragszik meg?

Jogosan haragszik meg?

Figyelt kérdés
A feleségem kb havonta 1-2 alkalommal hazalátogat a szüleihez. Ez egész napos ott létet jelent.Én minden alkalommal vele tartottam, de most mondtam neki, hogy nyugodtan menjen, de nekem most nincs kedvem. Nem igazán kedvelem a szüleit, nem nagyon tudok velük beszélgetni, szóval elég unalmas ott lenni. (egyébként egymást is utálják, de előttünk igyekeznek nem vitázni) Mi sajnos még a szüleimnél lakunk (jelenleg építkezünk), ezért a feleségem elvárja, hogy mivel ő nálunk lakik, így nekem is kutya kötelességem vele menni a szüleihez minden alkalommal, tehát egyet sem hagyhatok ki. Szerintetek igazam van, és minden alkalommal köteles vagyok vele menni a szüleihez?
2021. ápr. 17. 11:46
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
69%
Elvileg nem vagy köteles, gyakorlatilag viszont a családi béke kedvéért, ha ez a feleségemnek ennyire fontos, biztos erőt vennék magamon.
2021. ápr. 17. 11:49
 2/20 anonim ***** válasza:
90%
Felnőtt ember vagy saját akarattal. Ha nem akarsz menni nem mész. Ilyen egyszerű. Semmi sem kötelező.
2021. ápr. 17. 11:54
 3/20 A kérdező kommentje:
1-es, Igen, lehet, hogy igazad van, ha neki ennyire fontos, akkor valóban minden alkalommal el kellene menjek vele.
2021. ápr. 17. 11:57
 4/20 anonim ***** válasza:
32%

Nézd a jó oldalát és örülj neki, hogy számára ennyire fontos a társaságod, a közelséged!

2021. ápr. 17. 12:07
 5/20 anonim ***** válasza:
40%

Elvileg nem vagy köteles. Gyakorlatilag elég sok olyan válással végződő kapcsolat tanúja voltam már, ami ezzel kezdődött:(

Nem mindegy, hogy a szülei hogyan viszonyulnak hozzád. Mert ha nem befogadóak veled, akkor jogos, de ha kedvesek hozzád, akkor talán meg kellene fontolni a dolgot, mégiscsak egy család vagytok, a rokonok adottak.

(Volt ismerősöm, aki egy valóban tündéri anyóst kezdett levegőnek nézni, csak mert a saját anyja és a felesége nem tudtak jól kijönni. Már ők is elváltak.)

2021. ápr. 17. 12:14
 6/20 anonim ***** válasza:
84%

Én sem jártam exem anyjáékhoz, mert hidegrázást kaptam tőle. Röviden és tömören.

Érdekes, a párom családja tök normális, hozzájuk szívesen megyek :)

Kérdező ha nem akarsz, ne menj.

2021. ápr. 17. 12:24
 7/20 anonim ***** válasza:
66%

A te szüleidnél laktok, mert építkeztek. Ezért várja el a nejed, hogy kísérgesd a szüleihez, ha hazalátogat.

Nagyon sántít a nejed érvelése! Ti kényszerből/spórolásból éltek a szüleidnél, ketten döntöttetek így, anyagi megfontolásból, a közös cél érdekében.

Ezzel szemben az apósodék látogatása nem közös döntés, neked nem szórakozás (tartok tőle, neki sem!), sőt, kimondottan rosszul érzed magad.

Ezt értesd meg vele. Ha nem érti, elmentek albérletbe és pofavizit apósodéknál, vagy külön éltek a házatok megépüléséig, mindenki a saját szüleinél. Akkor legalább hallgathatja a veszekedést csőstül, de nem kényszeríti rád.

2021. ápr. 17. 12:30
 8/20 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem ülj le a feleségeddel és beszéljétek ezt meg, hogy néha szívesen elmész vele, de egyébként nem igazán szeretsz ottlenni.

Szerintem megértené, bár én is #1el értek egyet, ha neki ez ennyire fontos akkor talán kibírod azt az 1 napot, bár ahogy elmondod, nem irigyellek 😅 :c

2021. ápr. 17. 12:37
 9/20 anonim ***** válasza:
72%
Igazad van.
2021. ápr. 17. 12:37
 10/20 anonim ***** válasza:
55%

Kibírod azt az 1 napot, ezt írja a 8.

Nem mindegy, hogy kéthetente vagy havonta megy rá egy napja. Arról nem beszélve, hogy a rosszkedve napokig tarthat 1-1 látogatás előtt/alatt/után.

2021. ápr. 17. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!