Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan haragszik meg?

Jogosan haragszik meg?

Figyelt kérdés
A feleségem kb havonta 1-2 alkalommal hazalátogat a szüleihez. Ez egész napos ott létet jelent.Én minden alkalommal vele tartottam, de most mondtam neki, hogy nyugodtan menjen, de nekem most nincs kedvem. Nem igazán kedvelem a szüleit, nem nagyon tudok velük beszélgetni, szóval elég unalmas ott lenni. (egyébként egymást is utálják, de előttünk igyekeznek nem vitázni) Mi sajnos még a szüleimnél lakunk (jelenleg építkezünk), ezért a feleségem elvárja, hogy mivel ő nálunk lakik, így nekem is kutya kötelességem vele menni a szüleihez minden alkalommal, tehát egyet sem hagyhatok ki. Szerintetek igazam van, és minden alkalommal köteles vagyok vele menni a szüleihez?
2021. ápr. 17. 11:46
1 2
 11/20 anonymousreview60 ***** válasza:
82%

Kérdező, ha a feleséged szerint azért kell menned, mert a te szüleidnél laktok, akkor ez tkp. egyfajta féltékenység, kisebbfajta hatalmi harc, a dolgok kicsit már "garasos" mérlegre tétele. Ez gyerekes, és ezzel szemben a te igényed jogos, hogy a nem annyira kényelmes társaságba nem akarsz menni, ahol a szülők kicsit hazudnak is. Ha a feleséged tényleg a támogatásodat igényli, akkor viszont érdemes vele menned.

Őszintén meg kell beszélni.

2021. ápr. 17. 13:32
 12/20 anonim ***** válasza:
79%
Sosem vágtam minek kell egymás szüleit folyton látogatnia a másik félnek is 🤷‍♀️
2021. ápr. 17. 13:43
 13/20 anonim ***** válasza:
70%
Ő kedveli a szüleidet?
2021. ápr. 17. 13:57
 14/20 anonim ***** válasza:
81%
Feleséged óvodás szinten gondolkodik, mint egy durcás gyerek. Néha elmennék, de mondjuk ha minden harmadik alkalmat kihagyod, az teljesen rendben van. Ha ez számára válóok, akkor csak rajta. Fogsz találni normális nőt is, aki nem kényszeríti rád a hülyeségeit.
2021. ápr. 17. 14:35
 15/20 anonim ***** válasza:
14%

Anélkül, hogy bárki is elárulná a nemét, korát, családi státuszát, nagyjából a pontozások/lepontozások mértékéből, meg a válaszok nagy részéből lejön, hogy nők a válaszolók, akik menyek, vagy a helyi trendhez igazodni akaró idősebbek.

Rengeteg ilyen kérdés volt már, sőt, az anyós-kérdések legalább 80 százaléka a témáról szól, csak fordított helyzetben, azaz a menynek nincs kedve anyósékat meglátogatni. Ha valaki veszi a fáradságot, és utánanéz, azt tapasztalja, hogy ott azok a válaszok vannak felpontozva, sőt azok a válaszok vannak többségben, ahol teljes mellszélességgel támogatják a menyet, hogy nehogy már menjen a férjével anyósnézőbe, hogy várhatja el ezt egyáltalán a férj, hogy ha a nőnek nincs kedve, akkor látogatóba menjen egy "kvázi idegenhez". (A macskakörömbe tett megjegyzés trendi kifejezés volt itt pár hónapja, éve; most nem tudom, nem lógok annyit már itt.)

Szóval amíg a meny szüleiről van szó, meg úgy általában a feleségről, akkor a férj azért szedje össze magát, és áldozza be az idejét a béke kedvéért, ellenkező esetben nehogymá. Muris nem? Nem.

2021. ápr. 17. 14:47
 16/20 anonim ***** válasza:
74%
Az egy dolog, hogy o ilyen gyakran látogat haza, de nem kell teged is mindig magaval rángatnia, foleg ha tenyleg nincs is semmi tema, es ez csak egy kényszeres találkozás. Kedvessegbol 2-3 havonta menni egyszer szerintem oke, es ezt te is kibirod, de ilyen gyakran felesleges.. nem a szulokhoz mentel feleségül, nem kell veluk ilyen gyakran talalkozni.
2021. ápr. 17. 14:57
 17/20 anonim ***** válasza:
74%
Nem a szülőket vetted feleségül*
2021. ápr. 17. 14:59
 18/20 anonim ***** válasza:
24%
Nyilván nem kötelességed, de ha ennyire fontos neki, havi 1-2 alkalom nem a világ vége.
2021. ápr. 17. 16:00
 19/20 anonim ***** válasza:
70%
18, ha azt nezzuk hogy egy ember hétfőtől péntekig dolgozik, 4 het alatt van 8 szabadnapja (szombat+vasárnap), ekkor szeretne kikapcsolódni, baratokkal lenni, vagy a párjával, biztos vannak egyeb dolgai is. Ebbol a 8 napból senki nem akar mindig 2 napot elpazarolni feleslegesen, igy is kevés.
2021. ápr. 17. 16:21
 20/20 anonim ***** válasza:
77%
Én úgy érzem, nem szívesen megy. Muszáj mennie vagy miért csinálja, ha utál ott lenni? És ha már utálja de mégis valami miatt szadizza magát, mitől jobb neki, ha neked is rossz? Annyira nem értem. (Nő vagyok egyébként.)
2021. ápr. 18. 01:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!